Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Amerika egészen Bermudáig űzi a Coinbaset

Amerika egészen Bermudáig űzi a Coinbaset

Miután évek óta szenvednek az amerikai szabályozási környezet miatt, a kriptoipar nyugati zászlóshajója engedélyt kapott a Bermudákon, ahol hamarosan globális tőzsdét nyit.

 

A Coinbase megkapta a bermudai engedélyt

A Coinbase kriptotőzsde bejelentette, hogy engedélyt kapott a Bermuda Monetáris Hatóságtól (BMA), és a hírek szerint már a jövő héten elindítja az ottani székhelyű származtatott tőzsdét.

A tőzsde még a múlt hónapban tárgyalt több intézményi ügyfelével egy új tengerentúli kripto-kereskedési platform megnyitásáról, mivel az amerikai szabályozók továbbra is vegyes jeleket adnak a kripto vállalkozásoknak.

Coinbase | Cryptofalka cnbc.com

A Coinbase az egyértelmű szabályozásokra hivatkozott, mint arra, hogy miért "választottuk Bermudát az egyik pénzügyi központunknak", és kifejtette, hogy szabályozási környezete "régóta ismert a szigorúság, az átláthatóság, a megfelelés és az együttműködés magas szintjéről".

Egy másik egyértelmű előnye a bermudai székhelyű tőzsdének természetesen az adótörvények. A Bermudán működő vállalkozásoknak béradót kell fizetniük, de a társasági adó mértéke 0%, ami azt jelenti, hogy a nyereség adómentes, így vonzó bázis a kiadások csökkentésére törekvő cégek számára.

 

Tervben van az európai terjeszkedés is

A kriptoközösség egyes tagjai úgy vélik, hogy a legújabb fejlemény a vég kezdete lehet a Coinbase számára az Egyesült Államokban, mivel ez mindössze egy nappal azután történt, hogy Brian Armstrong vezérigazgató egy londoni fintech eseményen nyilvánosságra hozta, hogy a tőzsde a szabályozási tisztaság hiánya miatt fontolóra veheti az Egyesült Államok elhagyását.

Az európai terjeszkedéssel kapcsolatban "rendkívül biztatónak" nevezte Brian Armstrong vezérigazgató e heti londoni találkozóit az Egyesült Királyság gazdasági miniszterével, a Bank of Englanddel és a vezető pénzügyi szabályozó hatósággal, a Financial Conduct Authority-vel (FCA).

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

Az alábbi pontokban egyetértettünk: Egyes brit bankok blokkolják a kripto-vállalatoknak történő fiat kifizetéseket, ami nincs rendben. A jó csalásellenőrzésnek van értelme, az általános tiltásnak nincs (és valószínűleg nem is törvényes). További oktatásra és együttműködésre van szükség.

A Coinbase vezérigazgatója elmondta továbbá, hogy az Egyesült Királyság "gyorsan halad az ésszerű kripto-reguláció felé", de tárgyalnak az Abu Dhabi Global Market (ADGM) szabályozó hatóságával is - kripto-barát szabad gazdasági övezet az Egyesült Arab Emírségek területén -  egy szabályozott tőzsde megnyitásának lehetőségéről.

 

Hiába megfelelési törekvés, a SEC nem enged

A 2012 júliusában alapított Coinbase nyilvánvaló hajlandósága a hazai szabályozóknak való megfelelésre is hozzájárult ahhoz, hogy a kereskedési volumen alapján a második legnagyobb tőzsdévé váljon offshore riválisa, a Binance után.

SEC Coinbase I Cryptofalka

Armstrong azonban gyakran hangos kritikusa az amerikai szabályozóknak, különösen az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek (SEC), amely a szabályozást a végrehajtás által követi meg, mégpedig úgy, hogy megpróbálja az összes kriptovalutát és kripto-vállalkozást a joghatósága alá vonni.

Armstrong kritikái a SEC-kel kapcsolatban széles körben visszhangzanak az iparágban, többek között a hatóság átláthatóságának hiánya azzal kapcsolatban, hogy mi minősül értékpapírnak, valamint a közelmúltban lecsapott a staking funkciókra - amit a SEC értékpapírnak minősített.

 

Még mindig nem egyértelmű a szabályozási irány

A Coinbase vezérigazgatójának még a bizottságon belül is vannak szövetségesei. Múlt pénteken Hester Pierce (amerikai jogász, Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) biztosa) szidta a pénzügyi ügynökséget, és egy határozottan megfogalmazott különvéleményt osztott meg azzal a tervével szemben, hogy megváltoztassa a "tőzsde" fogalmát annak érdekében, hogy a kriptotőzsdéket a hatáskörébe vonja.

Armstrong nagyon hangosan fogalmazta meg véleményét az amerikai kripto-szabályozás helyzetéről, tavaly novemberben azzal érvelt, hogy az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet elmulasztotta tisztázni a szabályozást, és a befektetőket és a kereskedési tevékenységet a tengerentúlra tereli.

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.73% $64,406.89
Ethereum ETH 0.27% $3,440.22
BNB BNB -0.09% $574.02
Solana SOL 3.53% $164.83
XRP XRP -5.10% $0.5574
Dogecoin DOGE -0.96% $0.121
Cardano ADA -3.56% $0.4267
Litecoin LTC -0.68% $71.59
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!