Az FTX engedély nélkül működik Nagy-Britanniában

Szerző: | szept 20, 2022 | Kriptovaluta

A brit hatóságok azt állítják, hogy az FTX kriptotőzsde  „lehetséges, hogy engedély nélkül nyújt pénzügyi szolgáltatásokat és termékeket”.

 

Az FTX-nek nincs engedélye Nagy Britanniában

A Financial Conduct Authority (FCA), az Egyesült Királyság legfőbb pénzügyi szabályozó hatósága figyelmeztette a bahamai székhelyű FTX kriptotőzsdét, hogy az engedély nélkül működik. A cég csatlakozott a kriptovalutákkal kapcsolatos, nem regisztrált vállalkozások egyre növekvő listájához.
 
FTX kriptotőzsde I Cryptofalka

Forrás: bitcoinke.io

 
Egy szeptember 16-án kelt figyelmeztetés azt állítja, hogy a cég „lehetséges, hogy engedély nélkül nyújt pénzügyi szolgáltatásokat vagy termékeket az Egyesült Királyságban”. Az FCA megjegyzi, hogy ha a dolgok rosszra fordulnak, az ügyfelek nem kaphatják vissza a pénzüket és nem kérhetik a Pénzügyi Szolgáltatások Kompenzációs Rendszerének védelmét. Augusztus végére az FCA-nál regisztrált kriptovállalatok listáján 37 entitás szerepelt, a Crypto.com pedig a legutóbbi, aki csatlakozott hozzá.
 
2022-ben több pénzügyi cégnek is sikerült átmenni a regisztrációs folyamaton, hogy megszerezzék az FCA jóváhagyását: eToro UK, DRW Global Markets LTD, Zodia Markets (UK) Limited, Uphold Europe Limited, Rubicon Digital UK Limited és Wintermute Trading LTD.
 
Az ország 2020 januárjában új, a kriptovalutákkal kapcsolatos szabályozást vezetett be, hogy az FCA felügyelhesse az iparágat. A hatóság célja, hogy érvényesítse az AML és a terrorizmus elleni finanszírozás szabályait.
„A sikeres regisztráció azon múlik, hogy egy cég teljesíti-e a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzése érdekében elvárt minimumkövetelményeket.” –nyilatkozta az FCA szóvivője.
Nexo kriptovaluta váltó
 

 

A brit hatóságok keményen felléphetnek az FTX ellen

Noha nincs egyértelmű álláspont arról, hogy milyenek lehetnek a nem regisztrált entitásokra gyakorolt ​​azonnali következmények, az FCA minden bizonnyal szigorúan fellép a jogsértés ellen. Szeptember 13-án az Egyesült Királyság egyik legnagyobb elektronikus fizetési szolgáltatója, az ePayments felfüggesztette üzleti tevékenységét, ugyanis az FCA megszűntette működési engedélyét „pénzügyi bűnözés elleni védekezés” gyengeségei miatt.
 
Az utóbbi időben nem először fordul elő, hogy az FTX felkeltette a szabályozók figyelmét. Augusztus 19-én a Szövetségi Betétbiztosítási Társaság (FDIC) felmondólevelet adott ki a társaságnak, azt állítva, hogy félrevezette a közvéleményt azzal kapcsolatban, hogy bizonyos kriptovalutákkal kapcsolatos termékeket az FDIC biztosít.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.