Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Csődbejelentés küszöbén áll a Genesis?

Csődbejelentés küszöbén áll a Genesis?

A Genesis már ezen a héten csődvédelmet kérhet, miután az FTX fertőzésből eredő következmények miatt segítségre szorul.

 

Összeomolhat a Genesis?

A kriptohitelező Genesis, a Digital Currency Group (DCG) százszázalékos tulajdonú leányvállalata a csőd szélén áll, miután a bajba jutott cég és a hitelezők közötti tárgyalások több jelentés szerint nem haladnak előre.

A Bloomberg a helyzethez közel álló forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a Genesis már ezen a héten csődvédelmet készül kérni. A Genesis először novemberben figyelmeztetett egy ilyen lépésre, miután az FTX kriptotőzsde összeomlását követően felfüggesztette az ügyfelek pénzkivételét. A Bloomberg szerint a Genesis és az anyavállalat DCG nem tudott megegyezni a hitelezőkkel, annak ellenére, hogy több ajánlatot is tettek.

Genesis | Cryptofalka pymnts.com

 

A The Block - meg nem nevezett forrásokra hivatkozva - arról is beszámolt, hogy a Genesis és hitelezői tárgyalásokat folytatnak a 11. fejezet szerinti csődtervről. A javasolt megállapodás részeként a hitelezők beleegyeznének egy egy és két év közötti fizetési haladékba, és a megállapodás részeként készpénzt és részvényeket kapnának a DCG-től.

Az FTX bukása lyukakat hagyott sok más kriptoipari cég mérlegében, ami november eleje óta terjedő fertőzést eredményezett. A Genesis novemberben közölte, hogy 175 millió dollár értékű kriptovalutát zárolt az FTX-ben, amely jelenleg a saját 11. fejezet szerinti csődeljárásán megy keresztül. Összességében azonban a Genesis-nek 3 milliárd dolláros hiánya van a Financial Times szerint.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Vita a Gemini és a DCG között

A Gemini azt állítja, hogy a Genesis több mint 900 millió dollár értékű ügyfélpénzt tart a Gemini Earn programjából, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kamatot keressenek a letétbe helyezett eszközökön. A Gemini Earn felhasználók nem férnek hozzá ezekhez a valutákhoz, mióta a Genesis leállította a pénzfelvételt.

Ez nyilvános szócsatához vezetett a Gemini társalapítói, Tyler és Cameron Winklevoss, valamint a DCG alapítója és vezérigazgatója, Barry Silbert között, amely az elmúlt hetekben tovább fokozódott, mivel a Winklevoss testvérek Silbert lemondását követelték. A nyilvános vita a cégek és a hitelezők közötti több hetes tárgyalásokat követte.

Genesis | Cryptofalka gemini.com

 

A múlt héten az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete mind a Genesis, mind a Gemini ellen vádat emelt be nem jegyzett értékpapírok felajánlása miatt a Gemini Earn kapcsán.

 

Hogyan tovább?

Január 4-én a Genesis ideiglenes vezérigazgatója, Derar Islim azt mondta, hogy a cégnek további időre van szüksége ahhoz, hogy megpróbáljon megoldást találni a likviditási válságra. A következő napon a Genesis 30%-os létszámleépítést hajtott végre a költségek csökkentése és a vállalat stabilizálása érdekében.

A DCG azt fontolgatja, hogy a Genesis hiányának fedezésére elad eszközöket a kockázati portfóliójából, amely több mint 200 kriptoprojektben - például a Coinbase kriptotőzsdében és a Circle nevű USD-stabilcoin kibocsátó cégben - lévő részesedéseket tartalmazza, a Financial Times múlt heti jelentése szerint.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.17% $64,593.07
Ethereum ETH 1.32% $3,145.46
BNB BNB 1.60% $570.35
Solana SOL 3.62% $150.48
XRP XRP 3.48% $0.5282
Dogecoin DOGE 4.21% $0.1622
Cardano ADA 6.73% $0.5053
Litecoin LTC 4.59% $85.28
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!