Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Milyen coinokat boríthat ránk a csődbe ment FTX?

Milyen coinokat boríthat ránk a csődbe ment FTX?

A csődbe ment FTX tőzsde új vezetése legújabb vizsgálatában 5,5 milliárd dollárnyi olyan eszközt azonosított, amely a hitelezők visszafizetésére használható.

 

Árzuhanáshoz is vezethet az FTX hitelezőinek kifizetése

Az FTX ügyvédje, Andy Dietderich szerint a tőzsde még mindig "dolgozik a tranzakciótörténet helyreállításán", és az ügyfelek veszteségének teljes összege "még mindig nem világos". A visszaszerzett eszközök továbbá nem tartalmazzák a Bahama-szigeteki Értékpapír Bizottság által lefoglalt eszközöket, amelyek nagyrészt a tőzsde natív tokenjéből, az FTX Tokenből állnak.

A csődbe ment FTX tőzsde új vezetése legújabb vizsgálatában 5,5 milliárd dollárnyi olyan eszközt azonosított, amely a hitelezők visszafizetésére használható. Ebből január 17-én közel 3,5 milliárd dollárnyi kripto-eszközt azonosítottak, amelyek közül 1,6 milliárd dollár a csődbe ment tőzsdéhez kapcsolódik.

A legismertebb állományok a Solana (SOL) és az FTX tőzsdei token (FTT), valamint olyan likvid eszközök, mint pl. XRP, DOGE, Aptos (APT), Polygon (MATIC), TON és BitDAO (BIT). A hír félelmeket keltett a közösségben, ugyanis ha a kripto-eszközök nagy részét a piacra dobják, az áresésekhez vezethet.

ftx I cryptofalka

A felszámolók a tokenek értékét a csődkérelem benyújtásakor vizsgálták. A Cinneamhain Ventures partnere, Adam Cochran így nyilatkozott:

A felszámolók a bejelentés napja szerint vették figyelembe a tokenek árait, és ebben a számításban az 529 millió dollár FTT-t "likvidnek" tekintettek, valamint 685 millió dollár Solana-t is.

Mit értünk likvid token alatt? A kripto-térben likvidnek nevezünk egy coint, ha könnyen, gyorsan, és az eszköz piaci értékéhez közeli értéken váltható pénzzé. Ezzel szemben az illikvid tokenekre meglehetősen kevesebb az érdeklődés, valamint nagy mennyiség piacra öntése esetén komoly gondokat okozhat az adott eszköz árfolyamában, akár teljesen be is döntheti azt.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Az illikvid kripto-tokenek listáját is azonosították

Január 18-án a Fortune riportere, Leo Schwartz közzétette az FTX jelentését, kiemelve, hogy az "illikvid tokenek" listáján közel 10 milliárd Serum (SRM), LUNA valamint Solana-wrapped BTC és ETH szerepel.

De sok az olyan homályos projekt-token is, mint például a TRUMPLOSE, a BEAR és a MEDIA.

ftx I cryptofalka

A TRUMPLOSE egy "kuriózum" a tőzsde kincstárában, amely kapcsolódik az FTX és Alameda nagy adományokkal támogatott demokrata politikusaihoz. A TRUMPLOSE ugyanis egy "előrejelzési token", amelyet az FTX az amerikai elnökválasztás során használt. A kereskedők TRUMPWIN vagy TRUMPLOSE tokeneket vásárolhattak, amelyek 1 dollárra oldódtak volna fel, ha Trump nyert vagy vesztett volna. Az FTX közel 14 millió darabot tart belőlük.

További érdekesség még a a BEAR Coin, amelyet arra terveztek, hogy decentralizált adománygyűjtéssel segítse az állatokat civil szervezetekkel és állatbarátokkal együttműködve. Az FTX mérlegén 190 milliárd van belőle.

Emellett 8,3 millió tokenje van a sávszélesség-megosztó hálózatnak, a Media-nak. A lista folytatódik a Maps.me utazási alkalmazásból származó 9,8 milliárd MAPS tokennel, és a Solana-alapú DeFi bróker Oxygen közel 10 milliárd OXY tokenjével.

 

Bankman-Fried szerint az FTX US ma is fizetőképes

Egyéb illikvid eszközök közé tartozik 2,4 milliárd Alium Finance (ALM), és több mint 277 millió a Bonafida (FIDA), Solana fejlesztői platform. A listán szerepeltek még a BRZ, GT, LIKE, HRXO, MSOL, JSOL, XSUSHI, AELPH és JET részesedések.

Január 18-án az FTX alapítója, Sam Bankman-Fried új blogbejegyzéssel jelentkezett ismét, amelyben azt állította, hogy az FTX jelentésben az üzlet helyzetéről szóló információk "rendkívül félrevezetőek".

"Az FTX US fizetőképes volt, amikor átadták az S&C-nek [Sullivan & Cromwell], és szinte biztosan ma is fizetőképes" - állította.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.64% $66,296.29
Ethereum ETH 5.94% $3,249.63
BNB BNB 2.93% $576.63
Solana SOL 7.07% $153.14
XRP XRP 4.13% $0.5147
Dogecoin DOGE 4.33% $0.1643
Cardano ADA 3.55% $0.4899
Litecoin LTC 3.20% $81.99
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!