Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Elkészült az EU kriptoszabályozási terve, a MiCA

Elkészült az EU kriptoszabályozási terve, a MiCA

Az Európai Unió megállapodásra jutott a kriptoeszközök piacairól szóló szabályozási (MiCA) keretrendszerről.

 

Elkészült az EU kriptoszabályozási tervezete

Az Európai Unió megállapodásra jutott a kriptoeszközök piacairól szóló szabályozási (MiCA) keretrendszerről, amely meghatározza, hogyan kell a régiónak megközelítenie a kriptoszektort.
 
g7 cbdc szabályozás I Cryptofalka
 
Az Európai Unió Tanácsának október 5-én kiadott közleménye szerint, a blokk országainak tisztviselői minden további megfontolás nélkül aláírták a keretszöveget. A MiCA a júniusban megfogalmazott politikai körvonalak csúcspontja, amelyek célja egy átfogó kriptoszabályozási szöveg, amely lefedi a régiót. A keretrendszert a fogyasztók védelme és a kriptográfiai bűncselekmények, például a pénzmosás elleni küzdelem vezérli.
 

 

Specifikus rendelkezések a MiCA-ban

A törvénytervezetek némely konkrét kitétele megköveteli az iparágban tevékenykedő szervezetektől, hogy felfedjék azon fogyasztók személyazonosságát, akik olyan eszközökkel kriptofizetést hajtanak végre, mint a Bitcoin (BTC). Ezenkívül a MiCA felvázolja a kriptopénzek és cserék szabályozását, valamint tartalékkövetelményeket ír elő a stabil érmék kibocsátó cégek számára.
„Az olyan algoritmikus kriptoeszközök kereskedési forgalomba hozatalát kérő cégeknek vagy személyeknek, amelyeknek nem célja a kriptoeszközök értékének stabilizálása egy vagy több eszköz kapcsolásával, minden esetben meg kell felelniük e rendelet II. cikkelyének.” – olvasható a tervezetben.
Nexo kriptovaluta váltó
 
Érdemes megjegyezni, hogy egy nemrégiben kiszivárgott tervezet azt mutatta, hogy az EU tisztviselői azt is javasolják, hogy a kriptovaluták kibocsátói tegyenek közzé white paper-t, amelyek részletezik a platformok illetékes hatóságoknál történő regisztrációjának technikai ütemtervét.
 
Összességében, a törvénytervezet felszólítja az EU tagállamokat, hogy „lényegi megközelítést alkalmazzanak, amely szerint a szóban forgó eszköz jellemzői határozzák meg a minősítést, nem pedig a felhasználók általi megjelölés”. A megállapodást követően a szöveget az Európai Parlament elé kell terjesztik, és elfogadás után valószínűleg 2024-től alkalmazzák.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.56% $58,109.53
Ethereum ETH 2.14% $3,138.64
BNB BNB 2.85% $536.64
Solana SOL 2.71% $139.23
XRP XRP 10.55% $0.5147
Dogecoin DOGE 2.65% $0.1092
Cardano ADA 5.72% $0.4235
Litecoin LTC 1.96% $70.37
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!