Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Hamarosan elkészülhet az EU kriptotörvénye, a MiCA

Hamarosan elkészülhet az EU kriptotörvénye, a MiCA

Hat héten belül elkészülhet az Európai Unió mérföldkőnek számító kriptográfiai eszközök piacairól (MiCA) szóló rendelet szövege.

 

Akár 6 héten belül elkészülhet a MiCA

Stefan Berger vezető törvényhozó közölte, hogy hat héten belül elkészülhet az Európai Unió mérföldkőnek számító kriptoeszközök piacairól (MiCA) szóló rendelet szövege.

EKB I Cryptofalka Forrás: euractiv.com

A törvényhozók és a kormányok június 30-án megállapodtak a jogszabály főbb pontjairól, amely előírja a kriptoeszköz-szolgáltatóknak, hogy regisztráljanak a szabályozó hatóságoknál, hogy az egész iparágban szolgáltatásokat nyújthassanak. A végleges jogi szöveg hiányában azonban még mindig jelentős a bizonytalanság a kérdésben. Például még nem lehet pontosan tudni, hogy a szabályok vonatkozni fognak-e a nem helyettesíthető tokenekre (NFT), amelyek igazolják az olyan eszközök tulajdonjogát, mint például az elosztott főkönyvi technológiát használó műalkotások.

A törvény célja, hogy paramétereket hozzon létre arra vonatkozóan, hogy az Európai Unió egyes tagállamai hogyan szabályozzák a kriptovalutákat. Várhatóan közös engedélyezési rendszer lesz érvényben, amely megkönnyíti az egyik tagországban működő vállalatok indulását a többi országban, valamint szabályokat határoz meg olyan kérdésekben, mint például a stabil érmék kibocsátása.

Stefan Berger német politikus vezette az Európai Parlamentben a MiCA-val kapcsolatos tárgyalásokat. A Bundesblock német lobbicsoport által szervezett online testületnek elmondta, hogy még mindig folyik a technikai munka a törvénnyel kapcsolatban.

„Azt mondanám, négy-hat hét múlva lesz kész a tervezet.” – mondta Berger, majd hozzátette: „Mindannyian dolgozunk rajta, napi nyolc órában, de úgy gondolom, hogy hat hét múlva már készen kell állunk arra, hogy bemutassuk.”

 

Közös európai felügyelet a MiCa égisze alatt

A végső megállapodás értelmében minden 15 millió feletti aktív felhasználóval rendelkező kriptoszolgáltatót európai szintű felügyelet alá vonnának, mondta el Berger. Ez azt sugallja, hogy a legnagyobb szereplők kivételével a nemzeti szabályozók, például a német Bafin felügyelete alatt maradnak. Berger azonban kétségbe vonja azt is, hogy pontosan hogyan kezelik az NFT-ket a törvény szerint.

Az iparág attól tart, hogy az idő előtti szabályozás megfojthat egy születőben lévő és fejlődő szektort, ha a törvény megköveteli az olyan speciális NFT-platformoktól, mint az OpenSea, hogy engedélyt kérjenek.

„Úgy döntöttünk, hogy az NFT-ket kihagyjuk a törvényből, hacsak nem hasonlítanak a hagyományos pénzügyi eszközökre.” – mondta Berger.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Megjegyzései ellentétben állnak az Európai Bizottság tisztviselőinek megjegyzéseivel, akik azt sugallták, hogy a gyakorlatban a legtöbb NFT a törvény hatálya alá fog tartozni.

„Az ördög a részletekben rejlik a MiCA törvény kapcsán.” – mondta az eseményen Patrick Hansen, a Presight Capital kriptovállalkozási tanácsadója.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.24% $64,933.55
Ethereum ETH 3.84% $3,160.6
BNB BNB 3.00% $571.43
Solana SOL 5.89% $150.27
XRP XRP 5.49% $0.5294
Dogecoin DOGE 6.35% $0.1628
Cardano ADA 8.20% $0.5061
Litecoin LTC 5.47% $85.16
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!