Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kiszivárogtak a Celsius ügyfeleinek e-mail címei

Kiszivárogtak a Celsius ügyfeleinek e-mail címei

A Celsius megerősítette, hogy kiszivárogtak az ügyfelek e-mail címei és az adathalász kockázatok továbbra is jelentősek. Nem ez az első eset, hogy a Celsius efféle incidensbe keveredik.

 

Kiszivárogtatott adatok

A Celsius befizetőinek figyelniük kell az adathalász átverésekre, miután a vállalat nyilvánosságra hozta, hogy néhány ügyfél adata kiszivárgott egy harmadik fél által elkövetett csalás során. Kedden a Celsius egy e-mailben tájékoztatta az ügyfeleit, hogy az e-mail címek egy listáját az egyik üzleti adatkezelési és üzenetküldő szolgáltató alkalmazottja kiszivárogtatta.

A Celsius szerint a jogsértést a Customer.io üzenetküldő platform egyik mérnöke követte el, aki egy harmadik fél rosszindulatú szereplőnek szivárogtatta ki az adatokat.

"Nemrég értesültünk a Customer.io nevű partnerünktől, hogy egyik alkalmazottjuk hozzáfért a Celsius ügyfelek e-mail címeinek listájához"  - írta a Celsius az ügyfeleknek kiküldött e-mailben. Az adatbetörés ugyanannak a támadássorozatnak a része, amely miatt júniusban az OpenSea ügyfél e-mail címei is kiszivárogtak.

celsius I cryptofalka

https://twitter.com/CelsiansNetwork/status/1552737193407533057?cxt=HHwWgsC-qYWQt4wrAAAA

Próbáld ki az ingyenes publikus kereskedő csoportunkat és legyen a tiéd az értékes nyeremények egyike!

 

 

Ki a felelős az esetért?

A Celsius azonban elbagatellizálta az esetet, azt állítva, hogy az "nem jelent nagy kockázatot ügyfeleink számára", hozzátéve, hogy csupán azt szerették volna, ha a felhasználók "tudjanak róla".

Július 7-én a Customer.io egy blogbejegyzésben azt írta, hogy:

"Tisztában vagyunk vele, hogy ez az eset egy vezető mérnök szándékos cselekedeteinek eredménye volt, aki megfelelő szintű hozzáféréssel rendelkezett. Ezeket az e-mail címeket rosszhiszemű harmadik félnek adta át". 

Az alkalmazottat azóta elbocsátották. Nem hozták nyilvánosságra azt sem, hogy hány e-mail cím szivárgott ki, és azt sem, hogy kinek a kezébe kerülhetett.

Nexo kriptovaluta váltó

A kriptoközösség azonban elkezdte figyelmeztetni a Celsius felhasználóit az adathalász támadásokra, amelyek általában egy e-mailes adatszivárgást követnek.

Az adathalászat a social engineering, vagyis a pszichológiai befolyásolás egy formája, amelynek során célzott e-maileket küldenek, hogy az áldozatokat további személyes adatok felfedésére vagy rosszindulatú weboldalakra mutató linkekre kattintásra bírják. Ezáltal rosszindulatú szoftvereket telepítenek, így hozzáférhetnek személyes adatokhoz, banki információkhoz, kriptotárcákhoz.

https://twitter.com/sniko_/status/1552801184288804869?cxt=HHwWisC4xeac1IwrAAAA

 

Korábbi incidensek

2021 áprilisában egy hasonló adatvédelmi incidens során egy hamisított weboldalon a Celsius hivatalos platformjának adták ki magukat a csalók. Egyesek SMS-eket és e-maileket kaptak, amelyekben személyes adatok és jelszavaik felfedésére szólították fel őket.

A vállalat akkor arról számolt be, hogy a hackerek hozzáférést szereztek az e-mail címekhez is. Talán a leghíresebb kripto adatlopási incidens a hardvertárca-szolgáltató Ledger esetében történt, amelynek szervereit 2020-ban feltörték. Az ügyfelek több ezer személyes adatát öntötték a világhálóra. Sajnálatos módon a kártalanítás elmaradt. 

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.38% $51,030.34
Ethereum ETH -1.56% $2,946.97
BNB BNB -2.52% $375.78
Solana SOL -2.80% $101.3
XRP XRP -1.61% $0.54
Cardano ADA -0.97% $0.5916
Dogecoin DOGE 0.15% $0.0853
Litecoin LTC -0.59% $68.83
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!