Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A bikapiac fura jelei: celeb NFT-k és gagyi hirdetések

A bikapiac fura jelei: celeb NFT-k és gagyi hirdetések

Az iparági megfigyelők megosztották az általuk legizgalmasabbnak vélt jeleket, amelyek a közelgő kripto bikapiacra utalnak.

Közeleg a bikapiac? 

A kriptoelemzők szerint a következő bikapiac során a kripto szlenget átvevő hírességek, a nagy költségvetésű kriptohirdetések és a mainstream márkák azok a jelek, amelyekre figyelni kell, mert a közelgő csúcsra utalhatnak.

A kriptoiparban 2024-ben várható egy nagyobb rally. Csak az elmúlt 90 napban a Bitcoin 74%-os áremelkedést produkált. Egyes elemzők arra számítanak, hogy a következő csúcsot a Bitcoin 2024 végén érheti el. 

De vajon van-e mód arra, hogy rájöjjünk, mikor lesz a következő bikapiaci csúcs? Az elemzők szerint igen.

Az első árulkodó jelek

A kripto oktatási platform, a Collective Shift alapítója, Ben Simpson elmondása alapján "amikor látszólag mindenki pénzt keres", az az egyik első jelzője annak, hogy a kriptopiac a csúcshoz közeledik.

Azt mondja, ilyenkor olyan emberek kezdenek el beszélni a kriptoról, valamint arról, hogyan kereskednek vele és hogyan keresnek pénzt, akiktől amúgy soha nem várnánk.

Amikor szuperautókat, házakat és Rolexeket látok, mindig azt mondom: "Lehet, hogy kezdenek túlzásba esni."

Egy másik mutatója az utolsó bikaciklusból az volt, amikor az olyan kriptotőzsdék, mint az FTX és a Crypto.com, annyi pénzzel voltak elárasztva, amivel "nem is tudták, hogy mit kezdjenek", és olyan drága marketingfogásokra költöttek, amelyekkel sportstadionok névhasználati jogait és a Super Bowl reklámspotjait vették át.

A kriptoval kapcsolatos zene - mint például a 2022-es népszerű dal Randi Zuckerberg-től, a Meta vezérigazgatójának, Mark Zuckerberg-nek a testvérétől - "egyike volt azoknak a dolgoknak utólagosan, [amikor] csak azt mondod: "Most komolyan egy buborékban élünk?" - mondta Simpson.

A celebekre is érdemes figyelni

Molly White szoftvermérnök és kriptokritikus úgy nyilatkozott, hogy a kripto- és NFT-projektek hírességek általi támogatása számára "hatalmas csúcsjelzés".

White külön rámutatott azon sztárok tömegére, akiknek NFT-k voltak a közösségi média profilképeik, Kim Kardashian az EthereumMAX-et reklámozta - akit később 1,26 millió dollárra büntettek a népszerűsítéséért - és az egykori tini szívtipró Justin Bieber 1,3 millió dollárt adott egy Bored Ape Yacht Club NFT-ért.

Paris Hilton és Jimmy Fallon Bored Ape NFT-jének a The Tonight Show-ban való árusítása szintén jelentős csúcsjelzés volt White számára.

További jelek, amelyekre rámutatott, az olyan hatalmas cégek, mint az Adidas és a Coca-Cola, amelyek "felugrottak a kripto szekérre", valamint a márkák "hihetetlenül gagyi közösségi média posztjai", amelyek olyan kripto szlenget használnak, mint a "WAGMI" - a "we're all gonna make it" rövidítése.

A technikai szempontok a bikapiacon

Tony Sycamore, az IG Australia elemzője inkább a technikai elemzéshez ragaszkodik - a múltbeli tevékenységet vizsgálja a jövőbeli tevékenység előrejelzésére -, ami "hasznos lehet a jövőbeli piaci irány megítélésében".

Az egyik általa hasznosnak tartott eszköz a relatív erősség index (RSI) mutató, amely a záróár és az 50 napos mozgóátlag összehasonlításával méri a lendületet, hogy jelezze, ha egy eszköz túlvásárolt vagy túladott lehet, hogy "medvés divergenciát" lásson.

A felfelé irányuló RSI momentumról általában úgy gondolják, hogy egy közelgő rallyra utal. "Medvés divergencia akkor fordul elő, amikor a magasabb árakat nem erősíti meg az RSI indikátor magasabb olvasata" - magyarázta Sycamore.

Simpson hozzátette, hogy úgy is viszonylag könnyű látni, hogy új pénzek áramlanak a térbe, ha figyeljük a tőzsdék által tartott kriptók mennyiségét, valamint a stabilcoinok mennyiségét és kínálatát.

Kezdjük el mindenki másnál korábban levenni a zsetonokat az asztalról - mondta.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.84% $67,380.46
Ethereum ETH -7.91% $3,251.76
BNB BNB -5.88% $589.47
Solana SOL -12.61% $152.19
XRP XRP -10.63% $0.5447
Dogecoin DOGE -12.79% $0.1719
Cardano ADA -13.38% $0.5077
Litecoin LTC -12.79% $85.61
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!