Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Nexo 3 milliárd dollárra perli a bolgár államot

A Nexo 3 milliárd dollárra perli a bolgár államot

A Nexo kriptokölcsönző cég 3 milliárd dolláros keresetet nyújtott be a bolgár állam ellen, miután semmilyen bizonyítékot nem tudtak a bűnüldöző szervek felmutatni arra vonatkozóan, hogy a Nexo törvényt sértett.

A nyomozás nem tett jót a Nexo hírnevének

A Nexo a kárpótlási per megindítását azzal támasztja alá, hogy Bulgária alaptalan és politikai indíttatású nyomozása bemocskolta a vállalat hírnevét. A nyomozást övező találgatások és bizonytalanság milliárdokba került a cégnek az éppen folyamatban levő és záráshoz közelítő üzleti lehetőségek elvesztése miatt.

"Mivel a bolgár ügyészség végre felmentett minket, eljött az idő, hogy beadjuk a keresetünket, és kárpótlást kapjunk az elszenvedett hírnévbeli és pénzügyi károkért" - írta Antoni Trenchev, a Nexo társalapítója.

A Nexo elleni nyomozás a legrosszab időpontban vette kezdetét

A Nexo éppen egy jelentős finanszírozási körön dolgozott három amerikai bankkal, valamint előrehaladott tárgyalások folytak egy IPO-ról az egyik vezető amerikai tőzsdén. Annak ellenére, hogy a cég legalább 8 milliárd dolláros becsült értékkel rendelkezett, ezeket a terveket a per miatt fel kellett adni.

Emellett a Nexo egy élvonalbeli európai futballklubbal kötött stratégiai megállapodás keretében a klub nevével fémjelzett kriptovaluta alapú bankkártyát bocsátott volna ki, de ez a folyamat is félbeszakadt.

"A kártérítési per során reméljük, hogy megmutatjuk a hatalmon lévőknek, hogy a tetteknek következményei vannak, és remélhetőleg a jövőben megakadályozzuk az értékek szükségtelen rombolását." - tette hozzá Trenchev.

Trenchev: Kezdetektől fogva politikai támadás történt

A bolgár ügyészség tavaly januárban indított vizsgálatot a Nexo ellen, melynek során a cég irodáiban nagy feltűnést keltő házkutatást hajtottak végre. Ez a razzia éppen abban az  időszakban kapott sajtónyilvánosságot, amikor az iparág a kriptotőzsdék likviditási problémáival és általános megbízhatóságával kiemelten foglalkozott, így a hírek nyomán a Nexo hitelessége is megkérdőjeleződött.

Tavaly Trenchev azzal érvelt, hogy a nyomozás és az irodái elleni támadás kezdettől fogva politikai indíttatású volt, azzal az egyszerű szándékkal, hogy egy konkurens politikai párt - amely több Nexo alkalmazottól is adományokat kapott - hírnevét rontsák.

A Nexo-t minden vádpont alól felmentették

A hónapokig tartó megfigyelések, lefoglalások, kihallgatások és törvényszéki ellenőrzések után azonban a kormány elismerte, hogy semmilyen bizonyítékot nem tud felmutatni arra vonatkozóan, hogy a Nexo alapítói pénzmosásban, adóügyi bűncselekményekben résztvevő szervezett bűnözői csoportot működtettek volna.

"Ez nem egy Bulgária elleni per, hanem harc azért, hogy megakadályozzuk, hogy a minket ért igazságtalan cselekedetek mással is megtörténjenek" - nyilatkozta Antoni Trenchev

Miközben az ügyészség tisztázta a Nexo-t a vétkesség alól, megjegyezte, hogy a virtuális eszközök nem szabályozottak Bulgáriában, és "egyik uniós országban sem ismerik el őket pénznek, betétnek vagy más behajtható és visszaszerezhető pénzeszköznek".

Érdekel milyen lehetőségeket tartogat számodra a Nexo? Olvasd el a platformról készült cikksorozatunkat és zsebeld be a belépőbónuszt:

nexo ref I Cryptofalka

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.34% $51,059.83
Ethereum ETH -1.55% $2,950.18
BNB BNB -2.54% $376
Solana SOL -2.90% $101.3
XRP XRP -1.67% $0.54
Cardano ADA -1.07% $0.5915
Dogecoin DOGE 0.22% $0.08536
Litecoin LTC -0.65% $68.81
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!