Új Ethereum árfolyam csúcs! Mi fűti az altcoin szárnyalását?

Szerző: | jan 25, 2021 | Árfolyam elemzés, Ethereum

Az Ethereum árfolyam az 1475$-t is megütötte a mai napon! Technikai és fundamentális oldalról mutatjuk be mi fűtheti az altcoin emelkedését.

 

Pozitívan hat a Bitcoin konszolidációja az altcoinok mozgására

Alapvetően a legtöbb ember még mindig a Bitcoin nevét ismeri, ő adja a kriptovaluták piacának közel 70%-át. Azonban, amikor egy bika piac során a BTC megtorpan, akkor a hatalmas Bitcoinba beáramlott tőke sokszor elkezd átfolyni az Ethereum és más altcoinok piacára. Vagyis, amikor ideiglenesen a lehetséges profitok kezdenek alábbhagyni a vezető kriptovalutánál, a befektetők újabb lehetőségek felé fordulnak.

Jelenleg a Bitcoin árfolyama pedig elég szépen konszolidál, méghozzá egy háromszög alakzatban. Ameddig az alakzaton belül van az ár, addig nincs túl sok látnivaló a Bitcoinnál és inkább az altcoinokon van a fókusz. Ez akkor fog majd megtörni ha a Bitcoin kimozdul valamelyik irányba ebből a körülhatárolt mozgásból.

Bitcoin árfolyam korrekció I Cryptofalka

Bitcoin árfolyam konszolidációja

A második leggyakrabban ismert kriptovaluta az Ethereum, így általában a ciklikus emelkedések során gyakran ő szokta követni a Bitcoint. A következő grafikon ad egy érzetet arról, hogy mekkora is a különbség a Bitcoin, Ethereum és a többi altcoin összértéke között.

Kriptovaluták piaci kapitalizációja I Cryptofalka

Kriptovaluták piaci kapitalizációja

A grafikonon jól átható, hogy a Bitcoin szinte egy nagyságrenddel magasabb kategóriában mozog, mint az Ethereum, de az Ethereum összértéke is egy nagyságrenddel nagyobb, mint az őt követő többi altcoiné. Vagyis, amikor a Bitcoinban lévő relatíve nagy tőke egy része elkezd átáramlani az altokba, akkor az brutális emelkedéseket tud előidézni. Egy hete írtunk nektek arról, hogy A Bitcoin oldalazása pozitívan hat a kriptovaluták piacára, ennek mondhatni meg is lett a hatása. ⤵️

 

1475$ az új Ethereum árfolyam rekord

Pontosan 3 hete pedig arról írtunk nektek, hogy miért gondoljuk, hogy jó év lesz 2021 az Ethereumnak, akkor így vélekedtünk róla:

Sokat emelkedett az Ethereum ára 2021-ben, de úgy gondolom, hogy lesz még bőven hova hódítania a vezető altcoinnak. Erősek az ETH fundamentális alapjai és ha az intézményi befektetők tovább folytatják az altcoin vásárlásaikat, akkor nagy valószínűséggel továbbra is az Ethereumot fogják preferálni. Ekkor pedig a Bitcoinnál kisebb kapitalizációval rendelkező Ethereum akár folytatni tudja még a Bitcoinnal szembeni emelkedését is. – Cryptofalka 2021.01.04

Elég szépen bejöttek a számításaink ugyanis a mai napon 1475$-ig szárnyalt az Ethereum árfolyam a Binance ETHUSDT páron. Ez pedig új csúcs az Ethereum történetében, 2017-ben sem került még ennyibe a vezető altcoin. Jelenleg 1409 dollárt ér egyetlen ETH.

Ethereum árfolyam rekord I Cryptofalka

Ethereum árfolyam rekord

Maga az Ethereum árfolyamának emelkedésében természetesen nagyban közrejátszik a Bitcoin-dollár emelkedés is, viszont az elmúlt hetekben az Ethereum még a Bitcoin mozgását is felül tudta teljesíteni. Így az ETHBTC páron is szép szárnyalást láthattunk. A továbbiakban azt mutatjuk be nektek, hogy milyen fundamentumok állnak az Ether szárnyalása mögött.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Pozitívan hat a DeFi szektor éledezése az Ethereum árfolyamára

Az Ethereum, mint platform projekt ugye nem egy a Bitcoinhoz hasonló fizetésre szolgáló koncepció. Őt főként decentralizált applikációk és okos szerződések futtatására találták ki. Vagyis rengeteg projekt épít magára az Ethereumra, ami természetesen jó hatással van az árfolyamára is. A DeFi szektor jelenleg szinte kivétel nélkül az ETH hálózatára épít. Márpedig a DeFi projektek ismét kiemelkedő aktivitást mutattak az elmúlt hetekben, a UNI és AAVE árai például egy hét alatt megduplázták az értéküket

DeFi kriptovaluta összértéke I Cryptofalka

DeFi projektek

 

Csökken a tőzsdéken elérhető Ethereum készlet

A Bitcoin blokkfelezése után láthattunk hasonlót, mint ami jelenleg az Ethereummal történik. Ugyanis ami érdekes, hogy a tőzsdéken rendelkezésre álló Ethereum mennyisége egyre inkább csökken. Vagyis, aki Ethereumot szeretne vásárolni, neki egyre nehezebb dolga van. Ez a vásárlók közötti “harc” pedig természetesen árfolyam emelkedéshez vezet. A lenti ábrán a rózsaszín és barna görbékkel láthatjátok a tőzsdéken rendelkezésre álló Ethereumok mennyiségét.

Csökkenő Ethereum készlet a tőzsdéken I Cryptofalka

Csökkenő Ethereum készlet a tőzsdéken

Magára a csökkenésre is elég egyszerű indok van. Az pedig az Ethereum új 2.0-ás fejlesztése és az azzal bevezetendő staking. A staking során a felhasználók a coinjuk “lekötésével” nyernek jogot ahhoz, hogy a jelenlegi bányászathoz hasonlóan validálják a blokklánc új csomópontjait. Természetesen extra jutalomért cserébe! Az adatokból az látszik, hogy folyamatosan nő az Ethereum staking során lekötött Ethereumok száma. Vagyis elég szépen látható, hogy “hol van az a sok Ether, ami hiányzik a tőzsdékről”.

Ethereum staking I Cryptofalka

Ethereum staking

 

Csúcson az Ethereum bálnák száma is

Azokat a befektetőket hívjuk bálnáknak, akik hatalmas mennyiségű tőkével rendelkeznek. Általában ők azok, akik mozgatják a piacot, ugyanis az a kevés gazdag ember általánosságban a kezelt javak nagyjából 80%-át szokta birtokolni. Persze ez projektről projektre változik, de nagyjából ilyen nagyságrendre kell gondolni. Az érték 80%-a van egy igazán szűk rétegnél, a maradék 20% pedig a tömegeknél.

Az on-chain adatokból pedig az látszik, hogy az Ethereum bálnák, vagyis az olyan tárcák száma, amelyek legalább 10 000 Ethereumot birtokolnak továbbra is a csúcson van.

Ethereum bálnák száma I Cryptofalka

Ethereum bálnák száma

 

Vagyis a következők állnak az Ethereum árfolyam emelkedése mögött:

 • A Bitcoin által biztosított pozitív hangulat a kriptovaluták piacán
 • A Bitcoin konszolidáció hatására altcoinokban profitot kereső relatíve nagy tőke
 • A DeFi szektor élénkülése
 • A tőzsdei Ethereum készlet csökkenése
 • A folyamatosan növekvő Ethereum staking tárcák száma
 • Csúcson az Ethereum bálnák száma

 

További ajánlott cikkeink:

 1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
 2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
 3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
 4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
 5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
 6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.