Újabb 1,9 billió dollár helikopterpénz szól a Bitcoin mellett

Szerző: | márc 9, 2021 | Árfolyam elemzés, Bitcoin

Az Amerikai Egyesült Államok szenátusa elfogadta az új 1,9 billió dolláros segélycsomagot, a Bitcoin ára ennek hatására emelkedni is kezdett.

A március 7-én bejelentett gazdasági mentőcsomag kétszer nagyobb, mint a Bitcoin teljes piaci kapitalizációja. Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok elnöke kijelentette, hogy a üdvözli a döntést, amelyet a szenátus hozott ezekben a nehéz időkben.

Ma azt mondhatom, hogy a jó cél érdekében tettünk előre egy lépést, a segítség úton van. Nem tűnt mindig szükségesnek, de most nagy hasznát vesszük. – mondta, Joe Biden

Bitcoin árfolyam 20210309

Bitcoin árfolyam 20210309

 

Mi köze a mentőcsomagnak a Bitcoinhoz?

Fontos azt látni, hogy ezek a gáláns mentőcsomagok során nyújtott támogatásokat legtöbbször nem a banki széfekből húzzák elő a “nagylelkű” kormányok. A legtöbb esetben ugyanis arról van szó, hogy tovább növelik az adott valuta készletét. Értsd egyszerűen masszív pénznyomtatásba kezdenek, vagyis elkezdik meredeken növelni az adott fizetőeszköz készletét. Ez az egyik részről azt a hatást éri el, hogy a gazdaságba pumpált friss likviditás “meg tudja olajozni” a covid miatt döcögő gazdaság motorját.

Persze egy ilyen beavatkozás sincs ingyen! Azzal ha drasztikusan növeljük jelen esetben például a dollár készletét, annak egységnyi vásárlóereje csökkeni fog. Vagyis azzal, hogy újabb és újabb pénzt öntünk a gazdaságba azzal még jobban elinfláljuk a fizetőeszközt. Ez pedig azért ördögi módszer, mert gyakorlatilag láthatatlanul lehet a lakosságtól értéket elvonni. Nem kell vaskos adókat befizetni az embereknek, csupán a pénzük értéke fog kevesebbet érni.

Ez pedig általában a gazdagokat még gazdagabbá, a szegényeket még szegényebbekké teszi. Ugyanis pont a gazdagabbak azok, akik rendelkeznek megtakarításokkal, legyen az részvény, arany vagy akár Bitcoin. A dollár értékének romlása szinte jó hatással van rájuk, ugyanis a dollárban kifejezett befektetések értéke a dollár romlása miatt emelkedni látszik. Ezzel szemben a kevés pénzt kuporgató szegényebb rétegek pénze napról napra egyre kevesebbet fog érni. Ez pedig nem újkeletű dolog, Ray Dalio már 2019 végén bőven a mostani válság előtt figyelmeztetett, hogy a jelenlegi pénzügyi rendszer a vesztébe rohan.

 

A mentőcsomag hatására egyre többen fektetnének be

Amikor egy központi kormány egy gazdasági élénkítő csomagot vagy segélycsomagot fogad el, az azonnal elkezdi mozgatni az ország monetáris szereplőit. Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy az ilyen intézkedések eredményeképpen, a befektetők figyelme a kockázatosabb befektetések felé irányul, beleértve a részvényeket és a kriptovalutákat is. 2020 áprilisában, amikor elfogadták az első ilyen gazdasági csomagot, egy bika futást eredményezett mind kriptovaluta, mind a hagyományos részvény piacokon. Egyes elemzők arra számítanak, hogy a mostani bejelentés is pozitív hatással lesz a piacokra nézve.

Peter Brandt, tapasztalt kereskedő szerint, az amerikai dollár vásárlóértékének leértékelődése elkezdődött. A leértékelődött dollár és az új ösztönző csomag kombinációja javíthatja a Bitcoin piac körüli hangulatot.

Az amerikai dollár vásárlóerejének leértékelődése csak most kezdődött igazán. Ez az oka annak, hogy a Bitcoin, az ingatlan, a részvények és árucikkek mind, mind dollárban kifejezve sokkal magasabb értéket képviselnek. 

Customer Price Index, Peter Brandt  I Cryptofalka

Forrás: www.cointelegraph.com

Az amerikai tőzsde egy hét visszahúzódás után elkezdett élénkülni, ami további jó hatással lehet a Bitcoin árfolyamára, ugyanis a kriptovaluta árfolyamok az elmúlt hetekben korrelálltak a részvény árfolyamokkal.

 

Kínai vállalatok is Bitcoinba fektetnek?

A Bitcoin árfolyam konszolidációja közben egy kínai nagyvállalat, a Meitu kínai tőzsde, fektetett 40 millió dollárt Bitcoinba és Ethereumba. Március 5-én, a társaság 15.000 Ethereumot, és 379,1 Bitcoint vásárolt, előbbit 22,1, utóbbit 17,9 millió dollár értékben.

Jobb, hogy a kincstári tartalékokat diverzifikáljuk, minthogy készpénzben tartanánk az egészet, így lehetőség van a társaság részvényeinek emelkedésére is. – mondta a Meitu kínai kriptovaluta tőzsde szóvivője

Ez az első kínai tőzsdén jegyzett vállalat, amely megjelent a Bitcoin befektetők között.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Összegzés

Ha megjelenik egy új trend, miszerint a kínai tőzsdén lévő vállalatok elkezdenek Bitcoinba fektetni, akkor hatalmas új tőke áramolhat a Bitcoinba. Nagy árfelhajtó erővel bírna és valószínűleg egy rövid ideig megborulna a kereslet és kínálat közötti egyensúly.

Azonban a közeljövőben nem biztos, hogy kínai cégek tömege fog Bitcoinba fektetni, ugyanis a kommunista államban penge élen táncol a kriptovaluta szabályozás. Valószínű hasonló tendenciát mutat a szabályozás szigorítása mint Dél-Koreában vagy Japánban, ahol 20% adót vetettek ki minden kriptavalutából származó jövedelemre. Bár Kína nagy erőkkel fejleszti saját CBDC-jét, nem biztos, hogy konkurenciát fog hagyni a saját állami kriptovalutájának. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka