Világbank nem támogatja, hogy a Bitcoin fizetőeszköz legyen

Szerző: | jún 17, 2021 | Kriptovaluta

A Világbank kijelentette, hogy a környezeti és átláthatósági hátrányok miatt nem tud segíteni El Salvadornak a Bitcoin bevezetésében.

 

Bitcoin, mint fizetőeszköz és El Salvador

A kis közép-amerikai nemzet, El Salvador fiatal elnöke ezen a napokban világhírűvé vált, miután országa a világon elsőként fogadta el fizetőeszközként a BTC-t. Ez több aggályt is felvet a világbank szerint. A környezeti aggályok mellett, a volatilitás, az utalási költségek és a tranzakciós idő miatt nem válhat a Bitcoinból hatékony fizetőeszközzé szerintük. Az elsődleges kriptovaluta inkább értéktároló eszközként szolgálhat, mint fizetőeszközként.

Bitcoin mint fizetőeszköz I Cryptofalka

Forrás: https://www.the-pool.com/

Steve Hanke, a Johns Hopkins Egyetem alkalmazott közgazdaságtan professzora azt nyilatkozta, hogy El Salvador a Bitcoin (BTC) legutóbbi törvényes fizetőeszközként történő elfogadása potenciálisan „teljesen tönkreteheti a gazdaságot”. Steve Hanke vezető közgazdászként dolgozott Ronald Reagan elnök adminisztrációja alatt 1981 és 1982 között. Hanke korábban a BTC-t spekulatív eszközként jellemezte, mondván, hogy „alapértéke nulla”, áprilisban pedig a 78 éves férfi kijelentette, hogy „A kriptovaluták a pénz jövője. A BTC nem az.” 

Szerinte vannak sokkal jobb kriptovaluta projektek is a fiat valuták helyettesítésére, például a Litecoin (LTC), a Bitcoin egyik forkja, a gyorsabb és olcsóbb tranzakciókat hivatott lebonyolítani. 

 

A Világbank nem segít a Bitcoin bevezetésében

A Világbank elutasította El Salvador segítségkérését a BTC törvényes fizetőeszközként való bevezetésével kapcsolatban. Kijelentette, hogy a Bitcoin környezeti hatása és átláthatósága miatt nem fogja támogatni El Salvadort a BTC hivatalosan elfogadott valutaként történő bevezetése érdekében. Úgy néz ki mostanában ezeket az amúgy elég könnyen megcáfolható érveket hozzák fel az elavult pénzügyi rendszer támogatói a Bitcoin és a kriptovaluták ellen.

“Bár a kormány valóban megkeresett minket segítségért a Bitcoin ügyében, a Világbank nem tudja támogatni a környezeti és átláthatósági hiányosságok miatt” – mondta a Világbank szóvivője. 

A Világbank azonban megjegyezte, hogy más módon is segíthet El Salvadornak, ideértve a „valuta átláthatóságát és a szabályozási folyamatokat”. Alejandro Zelaya salvadori pénzügyminiszter szerdán azt nyilatkozta, hogy a közép-amerikai ország technikai segítséget kért a Banco Mundial-tól (a Világbank).

 

A kriptovalutás közösséget nem lepte meg a lépés

A Bitcoin támogatói és szószólói nem voltak elragadtatva a Világbank elutasításával, de különösebben nem is csodálkoztak. Anthony Pompliano, a Twitteren reagált a Világbank bejelentésére, miszerint a Világbank még nem találta ki, hogy profitáljon a Bitcoinból. Samson Mow a Blockstream blokklánc-fejlesztő cég CSO-ja és az Infinite Fleet blokklánc-játék készítője egyenesen képmutatónak nevezte a Világbankot.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Néhány vállalat is kiállt El Salvador mellett. az Athena Bitcoin jelezte, hogy ők gyorsan nagy mennyiségű Bitcoin ATM-et tudnának szolgáltatni az ország részére. A cég a twitteren megkérdezte Bukele-t (El Salvador elnöke), hogy elegendő-e „1000 bankautomata”, az elnök pedig viccesen válaszolt: „1000? Mit szólnál 1500-hoz?

Egyelőre El Salvador még nem fizeti a kormány alkalmazottakat BTC-ben. Tegnap El Salvador munkaügyi és szociális jóléti minisztere, Rolando Castro azt nyilatkozta, hogy „túl korai a bérekről beszélni”.

OKEX_banner_Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.