10-szeresére nőtt a metaverzum felhasználók száma

Szerző: | nov 25, 2021 | Kriptovaluta

Egy új Grayscale jelentés szerint, a metaverzum a következő években 1000 milliárd dolláros üzlet lehet, rohamosan nő a felhasználók száma.

 

A jövő új üzleti lehetősége a metaverzum

A kripto-befektetési óriás, a Grayscale, egy pozitív hangulatú jelentést tett közzé a metaverzumokról, becslése szerint, ha mainstream lesz az ágazat, akkor az elkövetkező években több mint 1 000 millárd dollárt is érhet.

Metaverzum I Cryptofalka

Forrás: https://frameweb.com/

 
A „The Metaverse, Web 3.0 Virtual Cloud Economies” című novemberi jelentés szerzője David Grider, a Grayscale kutatási vezetője és Matt Maximo kutatóelemző. A duó a virágzó szektort elsősorban a nyitott metaverzum világok szemszögéből kutatja, amelyek mögött olyan „összekapcsolt kriptogazdaság” áll, mint a Decentraland.
 
A jelentés kiemeli, hogy a kripto tokenekkel integrált metaverzum platformok, decentralizált pénzügyi szolgáltatások, mint például befektetés és kölcsön-nyújtás, nem helyettesíthető tokenek (NFT), decentralizált irányítás és decentralizált felhőalapú tárolás „új online élményt hoztak létre”, amely gyorsan vonzza az új felhasználókat. A 2020 eleje óta tartó felívelés során globális szinten elemezték az aktív metaverzum pénztárcák adatait,  és megállapították, hogy a felhasználói bázis tízszeresére nőtt azóta, és 2021 júniusára körülbelül 50 000-re nőtt.
 
„A többi Web 3.0 és Web 2.0 szegmenshez képest a metaverzum virtuális világ felhasználói még csak a kezdeti szakaszban járnak, de ha a jelenlegi növekedési ráták a jelenlegi pályájukon maradnak, megvan a lehetőség arra, hogy ez a fejlődési szint az elkövetkező években általánossá váljon.” -áll a jelentésben
A jelentés kiemeli, hogy nincs hiány kockázati tőkésekben, akik kihasználják az ágazatban rejlő lehetőségeket. A jelentés szerint a harmadik negyedévben összesen 1 milliárd dollárt gyűlt össze a blokklánc játékokra. Ez a negyedévben a teljes kriptográfiai szektor összes adománygyűjtésének 12%-át tette ki, ami a Web 3.0 és az NFT kategórián belül a „legfőbb alszektornak” számít.
 
 

Piaci rés lenne a Metaverzum?

A kutatók számos kulcsfontosságú dinamikát jegyeznek meg, amelyek jelentősen hozzájárulhatnak a metaverzum szektor növekedéséhez, ideértve az átlagos szabadidő és a digitális hobbikra fordított pénz növekedését, a prémium játékokról a free-to-play játékokra való kulturális átállást és a Web 3.0 innovációkat. mint például a play to earn játékok.
 
free to play játékok I Cryptofalka

Forrás: YouTube

 
A virtuális világban való játékból származó globális bevétel 2020-ban elérte a 180 milliárd dollárt, a „prémium kiadások” pedig körülbelül 40 milliárd dollárt tettek ki, és a becslések szerint 2025-re a szektor több mint 400 milliárd dollárt vonhat be, elsősorban a játékon belüli költési modellnek köszönhetően. A jelentés szerint ez az elmozdulás „tovább gyorsulhat a Web 2.0 zárt vállalati metaverzum hálózatokról a Web 3.0 nyílt metaverzum hálózatokra való átállással”, az általuk képviselt play to earn lehetőség miatt.
„A Web 3.0 metaverzum virtuális világai profitáltak a gyors innovációból és a termelékenység növekedéséből. A blokklánc virtuális világok több millió dolláros elsődleges és másodlagos piacot hoztak létre az alkotók és befektető-tulajdonosok számára azáltal, hogy megszüntették a tőkeszabályozást, és megnyitották digitális határaikat a szabadpiaci kapitalizmus előtt” – írják jelentésben.
A nyílt metaverzum platformokhoz, például a Decentralandhoz (MANA) és a The Sandboxhoz (SAND) szánt natív tokenek árai az utóbbi időben egyenként 49%-kal, illetve 102%-kal emelkedtek. Az utóbbi időben már több nagy tech vállalat is beszállt az új iparágba, mint például a Microsoft vagy a Gemini

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.