A legnagyobb művészeti kiállítás nyílhat a metaverzumban

Szerző: | dec 6, 2021 | Kriptovaluta, nft

A metaverzum legnagyobb digitális kiállításaként kerülhet fel a digitális térképre a Pixlr Genesis NFT múzeuma, ahol művészek, gyűjtők, mecénások és rajongók alkothatnak egy új, művészeti közösséget. 

 

Az NFT-k térhódításával a művészek keresik azokat a tereket, ahol bemutathatják műveiket

Az NFT-k egyre népszerűbbek és a digitális gyűjtemények piacának legújabb innovációját hozzák el az emberekhez. Számos új, eddig a mainstream közönség előtt nem ismert művész is híressé válhat, mint például  Beeple, vagyis Mike Winkelmann. Az NFT-k létrehozása előtt Mike messze nem volt ismert alkotó. Miután 69 millió dollárért eladta egy művét, az egyik legértékesebbnek tartott ma élő művésszé avanzsált. Mike csak egyike azoknak a művészeknek, akik kihasználták a művészettörténet ezen új fejezetét, és még sokan pályáznak még hasonló babérokra.

Az NFT-k afféle egyedi fájlokként léteznek a blokkláncon, az alkotó adatai pedig örökre bekerülnek a digitális főkönyvbe. A vásárlók általában csak korlátozottan kapnak lehetőséget a műalkotások kiállítására, így ezek a gyönyörű művek csak kevesek számára elérhetőek mindaddig, amíg nem nyilvánítják eladhatónak. Azonban sokan egyetértenek abban, hogy az olyan eredeti műveket, mint a Mona Lisa, nem lehet elzárni a tömegek elől és mindenkinek látnia kellene. Ahogyan egy múzeumban a műalkotások bárki számára elérhetőek, megtekinthetőek, úgy a digitális művészetet is hasonlóan kellene bemutatni egy digitális múzeumban.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

A legnagyobb decentralizált művészeti múzeum lehet a Pixlr

A Pixlr.com képszerkesztő program tulajdonosaként ismert Inmagine Group alatt működik a Pixlr Genesis. A Pixlr Genesis célja, hogy a metaverzum legnagyobb decentralizált művészeti múzeumává váljon, exkluzív NFT-művészeti alkotások széleskörű gyűjteményével. A Pixlr Genesis továbbá szeretne összefogni egy olyan közösséget, egy olyan helyet, ahol művészek, gyűjtők és rajongók találkozhatnak. A művészetek új mecénásai és a közösség résztvevői döntő fontosságúak lesznek egy második reneszánsz megszületésében.

Egyik Pixlr tag így írja le a kezdeményezést: “A Pixlr küldetése, hogy képessé tegye az alkotókat arra, hogy kivételes tartalmakat készítsenek és osszanak meg a világgal. Az NFT-kre úgy tekintünk, mint a művészet tulajdonjogának demokratizálására, valamint az alkotók, a tulajdonosok és a gyűjtők közötti új tapasztalatok megalapozására.”

A csapat ambiciózus célja, hogy a világ legnevesebb műgyűjteményeivel, köztük a MOMA-val, a Louvre-val és a brit Nemzeti Képtárral (National Gallery) helyezze szembe magát.

 

Hatalmat az alkotóknak

A Pixlr Genesis ökoszisztéma azonban több lesz, mint egy bemutató kirakat; egy teljes értékű ökoszisztémaként ölt majd formát, amely a művészet és a szellemi alkotás legújabb határait feszegeti. E metaverzumban helyet kap egy aukciós platform és NFT minting toolok is.

A felhasználók a saját maguk által birtokolt NFT alkotással fognak hozzáférni ehhez az ökoszisztémához. A műveket kiállíthatják, miközben kihasználják az exkluzív NFT-eszközök és dropok előnyeit, amelyek kizárólag a közösség tagjainak járnak. A műtárgyak birtokosai lehetőséget kaphatnak arra is, hogy a Pixlr metaverzumban való interakciójuk során hálózatot építsenek ki gyűjtőtársaikkal.

A csapat azóta bejelentette, hogy 10 000 Pixlr Genesis NFT műtárgyat adtak ki. Ezek mindegyike a platform mesterséges intelligencia eszközeivel lett generálva és hamarosan nyilvános értékesítés keretében teszik elérhetővé a közösség számára. Amellett, hogy gyönyörű látványt nyújtanak, minden egyes NFT seedként, jegyként is szolgál majd a jövőbeli dropokhoz, belépési jogot adva a közösségbe és lehetőséget ART tokenek gyűjtéséhez.

 

A digitális valóság és az NFT-k

A csapat azóta bejelentette, hogy az első 2000 Pixlr Genesis NFT bérletet 2021. december 1-jén kezdi értékesíteni. A nyilvános eladás során 0,15 ETH-ról indul a licit, és az árak a következő négy egymást követő fázisban emelkednek.

Egy műtárgy megvásárlása több mint egy értékes befektetés; ez egyben a metaverzum múzeumban való kiállítási jogosultságot is ad. Emellett lehetőséget nyújthat a felhasználók számára, hogy a másodlagos jogdíjakra szánt pénzeszközeiket befektessék, és a közösség figyelmét azokra az alkotásokra és értékekre irányítsák, ahol ők azt jónak látják. A platformon a másodlagos jogdíjak 25%-át új művészeti alkotások létrehozására és új művészek támogatására fordítják.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.