A világ legnagyobb múzeuma NFT művészeti kiállítást nyitott

Szerző: | nov 22, 2021 | Kriptovaluta, nft

Az orosz Ermitázs múzeum egy nagyszabású NFT kiállítást rendez, ami a metaverzumban kínál egyedülálló élményt digitális műalkotásokkal. 

 

Az első teljesen virtuális kiállítás az Ermitázsban

440 000 dollárt gyűjtöttek NFT-k eladásával a Binance-on. Az Ermitázs most arra kíváncsi, hogy az NFT-k a művészetről szólnak-e, vagy inkább csak a pénzről. Az orosz állami Múzeum tovább folytatja a helyezkedését a nonfungible tokenek (NFT-k) iparágában azzal, hogy bemutatta első teljesen virtuális digitális művészeti kiállítását.

Röviddel azután, hogy szeptemberben több mint 400 000 dollárt gyűjtött a Binance-on tartott első NFT aukcióján, az Ermitázs most egy ingyenes kiállítást rendez kizárólag a virtuális térben létező NFT műalkotásokból. A kiállítás az úgynevezett “égi Ermitázsban”, vagyis a múzeum digitális avatárjában lesz megtekinthető.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

Az Ermitázs kiállításának címe Éteri Éter, és a metaverzum koncepciójára épül. Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy digitális avatárokat hozzanak létre, és PC-k, okostelefonok, virtuális valóság szemüvegek és más eszközök segítségével járjanak körbe a virtuális helyszínen. A virtuális helyszín a helyi nevezetesség, a régi szentpétervári tőzsde belső tereit utánozza. Azonban a projekt egyik vezető kurátora szerint a tényleges kiállításnak semmi köze a tőzsdézéshez.

russian ermitage

A szentpétervári múzeum ad otthon az egyedülálló digitális kiállításnak

“A kiállítás műtárgyai nem eladóak. Kerülünk minden olyan témát, amely a művek árával kapcsolatos, hogy arra összpontosítsunk, hogy megmutassuk, mi is valójában a digitális művészet, mert a művészet ára másodlagos az értékéhez képest” – mondta az Ermitázs kortárs művészeti igazgatója, Dimitri Ozerkov.

 

Metaverzum Oroszország legnagyobb múzeumában

Ozerkov megjegyezte, hogy az Ermitázs a kiállítás december 10-i befejezése után azonnal visszaadja az összes műtárgyat az eredeti tulajdonosoknak, köztük a művészeknek és a gyűjtőknek. “A további események már nem tartoznak a múzeum hatáskörébe” – tette hozzá.

Egy sajtótájékoztatón Ozerkov hangsúlyozta, hogy az Ermitázsnak “semmilyen pénzügyi érdeke” nincs az ingyenes kiállítás lebonyolításában. Megjegyezte, hogy a múzeum igyekszik felderíteni az NFT-k valódi értékét. “Azt akarjuk látni, hogy mi marad az NFT-ből, ha kivonjuk belőlük a pénzt” – mondta.

A The Ethereal Aether (Az éterikus éter) című kiállításra a művészek és művek kiválasztását Ozerkov és Anastasia Garnova, az Ermitázs Kortárs Művészeti Osztályának munkatársa végezte.

“Úgy véljük, hogy a kurátorok által végzett válogatás kulcsfontosságú egy múzeumi kiállítás számára, mivel a témák és a fejezetek tekintetében integráltabbá teszi azt. A kiválasztás elve azon alapul, hogy a műalkotások mennyire jelentősek az NFT lényegének megértéséhez” – mondta Garnova a Cointelegraphnak. “A művészek nem pályázhattak a kiállításon való részvételre” – tette hozzá.

 

Jelentős iparági szereplők és digitális műalkotások

A műalkotások teljes listája elérhető a kiállítás hivatalos weboldalán, ahol összesen 37 műalkotás szerepel. Köztük a CryptoKitties által készített Schrödinger macskája, egy népszerű blokkláncjáték, amelyet a kanadai Dapper Labs stúdió épített az Ethereum hálózaton. A listán egy szentpétervári művész, Darkzuu nevű alkotása is szerepel.

A kiállításon olyan NFT platformok és jelentős iparági szereplők is részt vesznek, mint a Snark.art, Masters digital, The Art Exchange, Rarible, Superrare, KnownOrigin, ArtBlocks, Alterhen.art és OpenSea. A kiállítás a The Aksenov Family Foundation, egy helyi kulturális és társadalmi innovációs alap támogatásával kerül megrendezésre.

 

A kiállítótér az Arhead.io kiterjesztett valósággal foglalkozó startup, a Masters Digital és Oleg Soroko meta-architekt közös munkája. Az Arhead.io társalapítója, Ivan Puzyrev kiemelte, hogy a szocializáció a kiállítás egyik legfontosabb eleme. “A projektet arra az elképzelésre építettük, hogy a digitális élményt megosztják a látógatók. Az emberek megosztják, megbeszélik és nevetnek, amikor elmerülnek a tér textúráiba” – jegyezte meg Puzyrev.

Nadia Taiga, a Snark.art művészeti produkciós platform ügyvezető igazgatója és kurátora, az Éteri Éter mögött álló egyik kulcsember a kiállítás tanácsadójaként tevékenykedik. “Ha egy évvel ezelőtt még csak jóslásokba bocsátkoztunk, hogy a múzeumok digitalizálják gyűjteményeiket és digitális kiállításokat hoznak létre a metaverzumban. Most, látva az Ermitázs példáját és ezt a kiállítást, tudjuk, hogy ez már valóság” – tette hozzá.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.