Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kijátszhatják az AI által generált hamis okmányok a KYC-t?

Kijátszhatják az AI által generált hamis okmányok a KYC-t?

Az OnlyFake sikerének híre aggodalmat keltett a kriptopiacon. A platform az állítja, hogy sikeresen kijátssza a kriptovaluta tőzsdék KYC ellenőrzését.

Az OnlyFake szolgáltatás és a KYC ellenőrzések kihívása

Az OnlyFake szolgáltatás - amely mesterséges intelligenciát és "neurális hálózatokat" használ hamis jogosítványok és útlevelek készítésére - állítása szerint sikeresen átment több kriptotőzsde Ügyfél Azonosítás (KYC) ellenőrzésén.

A szolgáltatás, amely 26 országból kínál valósághű dokumentumokat, köztük az Egyesült Államokból, Kanadából, és több EU-s országból, mindössze 15 dollárért kínálja ezt a lehetőséget. A 404 Media beszámolója szerint az OnlyFake által generált brit útlevél sikeresen kijátszotta az OKX kriptotőzsde KYC ellenőrzéseit.

Sikerrel szerepeltek a hamis okmányok több platformon

Az OnlyFake sikerének hírei aggodalmat keltettek a kriptovaluta piacokon, ahol a KYC ellenőrzések fontos szerepet játszanak a pénzmosás és a csalás elleni küzdelmekben. Több kriptotőzsde, köztük a Bybit, Bitget, Huobi, sőt még a PayPal is szerepel azon platformok között, ahol az OnlyFake állítása szerint sikeresen megkerülte az azonosítási folyamatokat. 

A szolgáltatás tulajdonosa, aki "John Wick" álnéven azonosítja magát, állítja, hogy az OKX, a Binance, a Kraken, és több más tőzsde mellett a Revolut banknál is használhatók az általuk készített azonosítók.

A mesterséges intelligencia kettős éle

Az OnlyFake esete rávilágít arra a kihívásra, amellyel a kriptovaluta tőzsdék és pénzügyi szolgáltatók szembesülnek a mesterséges intelligencia korában. A technológia, amely lehetővé teszi valósághű dokumentumok gyártását, egyre több csaló számára nyújt lehetőséget az ellenőrzési folyamatok megkerülésére. 

fakeIDEgy hamis ausztrál útlevél, amely a korábbi amerikai elnök, Donald Trump adatait tartalmazza. Forrás: Telegram

Az OnlyFake azt állítja, hogy nem gyárt hamis dokumentumokat illegális célokra, hanem "sablonjaikat csak filmekben, TV-műsorokban és webes illusztrációkban használják". Ennek ellenére a szolgáltatás felhasználói közötti kommunikáció és a Telegram-csatornákon megosztott sikerhistóriák más képet festenek...

Az iparági válaszok lassúsága aggodalmakat vet fel

A kriptovaluta tőzsdék és pénzügyi szolgáltatók új kihívásokkal szembesülnek az AI technológiák által alkalmazott csalások növekedése miatt. A CertiK által felfedezett olcsón kínált azonosítók és a Binance biztonsági igazgatójának, Jimmy Su-nak a figyelmeztetései rávilágítanak a KYC folyamatokat érintő csalások kifinomultságára. 

Ez arra ösztönzi a platformokat, hogy fejlesszék azonosítási és ellenőrzési rendszereiket, de mindeközben az iparági válaszok lassúsága aggodalmakat vet fel. A digitális csalások elleni hatékony küzdelem kulcsfontosságú a kriptopiacok biztonságának és megbízhatóságának fenntartása érdekében.

Mi az a blokklánc validátor? Ismertető

A validátorok kulcsfontosságú elemei a blokkláncnak: felelősek az új blokkok hozzáadásáért és az elfogadásra váró tranzakciók ellenőrzéséért.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 4.43% $56,953.06
Ethereum ETH 2.02% $3,241.12
BNB BNB -1.80% $395.08
Solana SOL -2.26% $108.11
XRP XRP 5.96% $0.582
Cardano ADA 0.84% $0.6264
Dogecoin DOGE 8.92% $0.09702
Litecoin LTC 2.39% $73.84
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!