Rég nem volt ilyen alacsony az Ethereum tranzakciós díja

Szerző: | jún 22, 2021 | Ethereum hír, Kriptovaluta

Az árfolyam csökkenése és a DeFi pillanatnyi csillapodása hatására rég nem látott alacsony szintekre csökkent az Ethereum tranzakciós díja.

 

1 éve nem volt ilyen olcsó az Ethereum hálózata

Júliusban jön az Ethereum London hard fork és az EIP-1559-es hálózatfrissítés, amely a soha nem látott magas tranzakciós díjakat és a skálázási problémákat hivatott megoldani. Azonban már most, mielőtt bevezetésre került volna a frissítés, az Ethereumnál a tranzakciós díjak csökkenése tapasztalható. 

Ethereum tranzakciós díj I Cryptofalka

Forrás: https://laptrinhx.com/

Az Ethereum az a blokklánc, amely a versenytársakat arra késztette, hogy sokkal alacsonyabb hálózati díjjal hasonló, vagy éppen pont ugyanilyen céllal működjenek. Azonban a kompetitív blokkláncok a versenyt elbukhatják, ha az Ethereum blokklánc használata újra olcsó lesz.

A Glassnode kriptovaluta és blokklánc elemző cég legújabb kutatásából kiderül, hogy az Ethereum bányászati díjai több, mint 85%-kal csökkentek az elmúlt hónapokhoz képest. Az elmúlt időszakban 15 000 ETH-ról a hét napos átlag 1 900 ETH-ra csökkent. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók sokkal kevesebb tranzakciós díjat fizettek ki. Ennyire alacsony tranzakciós díjak több, mint egy éve nem voltak. Ez mellett az Ethereum árfolyama is nagyban csökkent az elmúlt hetekben.

ETH chart 05.23-06.23

 

Az árfolyam csökkenéssel párhuzamosan pang a DeFi szektor is

Az olyan DeFi projektek, mint a Compound (COMP), Aave (AAVE), Uniswap (UNI) és a Yearn Finance (YFI) május óta jelentős visszaesést szenvedtek el. Ezek a projektek olyan termékeket kínálnak, amelyek lehetővé teszik az emberek számára, hogy bankok vagy más pénzügyi közvetítők nélkül kölcsönt vegyenek fel vagy eszközeket cseréljenek egymással. A közelmúltban megnövelték az Ethereum hálózat népszerűségét, azonban ez a népszerűség kettős, ugyanis a népszerűséggel együtt jár a hálózati torlódás is. 

A tranzakciós díjak a hálózat iránti kereslettel együtt emelkednek. Minél nagyobb az igény a tranzakciók áthelyezésére, legyen szó akár NFT-ajánlatokról, akár kölcsönökről a Compoundon, annál kevesebb hely áll rendelkezésre további tranzakciók blokkba foglalására. Ennek eredményeként a tranzakciós díjak emelkednek. Ha több szabad hely áll rendelkezésre, a díjak csökkennek.

A Bitcoin és általában a kriptovaluta piac nyári visszaesése, stagnálása végett a DeFi projektek is mérséklődtek. A Glassnode június 7-én azt írta, hogy “az elmúlt hónap történelmileg nagy visszaesés volt”.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Éves viszonylatban még így is erős a DeFi szegmens

Tavaly júniusban még csak 1-2 milliárd dollárnyi érték volt lekötve az Ethereum-alapú DeFi protokollokban, a DeFi Pulse adatai szerint. Ez a total value locked (TVL), amely a teljes lekötött értéket jelenti, ma, ez az érték nagyjából 50 milliárd dollár körül mozog. Ez az érték május 11-én, egy nappal azután, hogy az Ethereum május 10-én elérte a mindenkori legmagasabb 4165 dolláros árfolyamot, 86 milliárd dollár volt. Miután az Ethereum a hétvégén 2000 dollár alá esett, a bányászokat, a kétszer alacsonyabb díjak mellett a kétszer alacsonyabb árfolyamok is sújtják.

DeFi TVL 1Y I Cryptofalka

Forrás: https://defipulse.com/

A BitInfoCharts által gyűjtött adatok szerint, az átlagos tranzakciós díj június 20-án 3,50 USD volt; május 12-én 69,92 dollár volt. Tavaly óta nem volt ilyen alacsony, amikor egyet ETH ára 724 dollár volt. Ha ismét emelkedik a hálózat forgalma, minden bizonnyal visszaáll a díj mértéke magasabb szintre, hogy ezt a fejlesztők elkerüljék jövő hónapban implementálják a frissítéseket. Remélhetőleg soha többet nem látunk újra annyira magas tranzakciós díjakat, mint májusban. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.