Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Polkadot és Kusama: összefoglaló a legfrissebb hírekből

Polkadot és Kusama: összefoglaló a legfrissebb hírekből

Elhoztuk nektek a legfrissebb hírek és fejlemények összefoglalóját a Polkadot ökoszisztémából, hogy a könnyedén naprakész maradj a legújabb trendekkel kapcsolatban. Vágjunk is bele!

1. A Xode nyerte a 136. Kusama parachain aukciót

A Xode nyert a 136. Kusama parachain aukción, összesen 300 KSM-val (~13 000 USD értékű token), amit teljes egészében saját maga finanszírozott. A Xode az árverés idejének mindössze 23%-ában vezetett, így nagy szerencséje volt, hogy végül megnyerte az aukciót.

Xode egy Fülöp-szigeteki blokklánc ökoszisztéma, amely kiemelkedik egyedülálló, on-chain kormányzási rendszerével. Célja a játékfejlesztés és az üzleti integrációk elősegítése a Web3 és a Polkadot hálózaton belül, felhasználva mind a Rust, mind a Solidity programozási nyelveket.

2. Spacewalk Bridge: A Stellar és a Polkadot interoperabilitási álma valóra vált

A régóta várt Spacewalk Bridge most már elérhető a Pendulum hálózatán, így trustless (bizalommentes) kapcsolat jött létre a Stellar és a Polkadot között. A projekt közel egy éve indult, és ígéretet tett arra, hogy forradalmasítja a két ökoszisztéma közötti DeFi együttműködést.

A Spacewalk lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén küldjenek fiat-alapú stabil pénzeket és kriptovalutákat különböző hálózatok között. Ez új lehetőségeket nyit a pénzügyi inkluzivitás terén. A híd jelenlegi első szakaszában, várják a felhasználókat, hogy felfedezzék képességeit. Kövesd útmutatónkat, hogy azonnal belevághass!

3. Elindult a DED memecoin kereskedés

A HydraDX váltón elindult a DED/DOT kereskedési pár, amely lehetővé teszi a DED memecoin zökkenőmentes kereskedelmét több mint 20 másik valutával és több kereskedési útvonalon keresztül. Az XYK kereskedési pool függetlenül működik az Omnipool-tól, így bárki létrehozhat egy saját pool-t. 

Ez a megoldás különösen ideális lehet egy új, alacsony tőkeértékű token számára, amely likviditást keres, és lehetővé teszi a valuták egyszerű cseréjét egyetlen tranzakcióban. A többi hasonló isolated poolt ezen az oldalon találsz.

4. A Mythos 2.0 bemutatkozik: Bepillantás a Web3 játékok jövőjébe Polkadot-on

Készülj fel a Mythos 2.0-ra! A platform rátekintést nyújt a közelgő változásokra és frissítésekre, amelyek az áprilisi Mythos-chain indulását és az új tokenomics megértését segítik.

Polkadot-on működő Mythos Chain az elsődleges játék-lánccá válik már az indulásakor. Jelenleg már közel 800 000 aktív tárcával rendelkezik, és havi 4,2 millió tranzakciót bonyolít le, valamint napi 1 millió dolláros digitális kereskedelmi forgalommal büszkélkedhet. Ennek következtében mondhatni a web3 játékok jövője forradalmi átalakuláson megy keresztül.

5. A BOB 10 millió dollárt gyűjtött az első Bitcoin-Ethereum hibrid 2. rétegű hálózathoz

A BOB, ami a "Build on Bitcoin" rövidítése, 10 millió dolláros kezdeti finanszírozási kört biztosított a Castle Island Ventures vezetésével, a Mechanism Ventures, a Bankless Ventures, a CMS Ventures, az UTXO Management, valamint Dan Held és Domo neves angyalbefektetők támogatásával.

A projekt célja, hogy bemutassa az első, mind a Bitcoin, mind az Ethereummal kompatibilis 2. rétegű hálózatot, ami az Ethereum Virtual Machine (EVM) szabványt használja. A BOB innovatív megközelítése könnyíteni szeretne az olyan problémákon, mint a hálózati terhelés, azáltal, hogy a számításokat a láncról áthelyezi máshova.

Az Ethereum optimistic rollup-ok mechanikáját tükrözve, biztosítja az összes felhasználó számára az optimális teljesítményt. A BOB-ot az egyik legsikeresebb Parachain projekt, az Interlay mögött álló csapat fejleszti, kifejezetten a Bitcoin elterjedésének segítése érdekében.

6. A Pendzl az egyik új kedvezményezettje a Decentralized Future Programnak

A Pendzl, a Web3 Foundation Team által nyújtott Decentralized Future Program legújabb kedvezményezettje. A Polkadot ökoszisztéma kulcsszereplőjeként forradalmasítani készül az okosszerződés fejlesztést. A Pendzl, amely az ink! smart contract környezetet kívánja egyszerűsíteni, egy intuitív eszközkészletet kínál, olyan funkciókkal, mint az event emission (esemény kibocsátás), javítva a használhatóságot és a fejlesztői élményt.

A Pendzl-t két tapasztalt fejlesztő vezeti: Konrad Wierzbik és Łukasz Łakomy. Céljuk az együttműködések ösztönzése és a közösségen belüli költséghatékony fejlesztés elősegítése. A testreszabhatóságra, rugalmasságra és felhasználóbarátságra összpontosítva a Pendzl jelentős előrelépést jelent a Polkadot fejlesztési eszközeihez.

7. Csatlakozz a Build on Polkadot W3Transfer challenge-hez!

Indulj el az egy hónapig tartó innovációs kihíváson a Polkadot támogatásával. A hamarosan induló Build on Polkadot W3Transfer challenge egy érdekes kihívás, amely az Apillon és az Encode Club szervezésében valósult meg. 

Vegyél részt műhelymunkákon, ahol megtanulhatod a legújabb decentralizált fájlmegosztó dAppok fejlesztését. A 10 000 dolláros összdíjazású eseményt a Polkadot Events Bounty támogatja, és izgalmas lehetőségeket ígér a résztvevők számára. Itt tudsz regisztrálni.

8. Az Energy Web bemutatja a Smartflow-t

Az Energy Web bemutatja a Smartflow-t, egy innovatív szolgáltatást, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy könnyedén hozzáférjenek a Web3-as termékekhez az Energy Web X-en és a Polkadot-on.

A Smartflow lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy konfigurálható és egyedi üzleti logikát használó decentralizált worker node hálózatot használva biztosítsák az adatbiztonságot és átláthatóságot. Az energiafogyasztás nyomonkövetésétől a hálózatkiegyensúlyozásig terjedő alkalmazásokkal a Smartflow innovatív megoldást kínál a decentralizált adatfeldolgozást kereső vállalatoknak.

A cikk a Polkadot Hungary által íródott a Polkadotters munkája alapján.

Részt veszünk a Polkadot Network formálásában és folyamatosan tanítjuk közösségünket a Polkadot rendszereinek használatára.

  • Szeretnél DOT-ot stakelni, de nem tudod, hogy kell? Csatlakozz a Polkadot Hungary Pool-hoz: Pool ID: 219
  • Delegáld szavazati erődet a Nova Wallet segítségével a Polkadot Hungary Community-hez. 
  • Kérdezz a magyar csapattól a Polkodot Hungary Telegram csatornáján.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.05% $67,700.22
Ethereum ETH -1.63% $3,782.39
BNB BNB -0.02% $597.22
Solana SOL 0.51% $168.89
XRP XRP 0.49% $0.5298
Dogecoin DOGE 2.16% $0.1665
Cardano ADA 1.17% $0.4599
Litecoin LTC 0.85% $83.42
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!