Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Bored Ape Yacht Club sikere a Wall Street-et is eléri?

A Bored Ape Yacht Club sikere a Wall Street-et is eléri?

Szakértőket is egyetértenek abban, hogy a Bored Ape Yacht Club sikere végérvényesen megváltoztatta az NFT térképet. A Bored Ape Yacht Club (BAYC) 2021 áprilisi indulása után néhány hónappal, a közelmúltban elérte az 1 milliárd dollár forgalmat és a Wall Street is elkezdte komolyan kell vennie a feltörekvő NFT piacot.

 

Hírességek "majomkodnak" a BAYC-ben

Az stílusos ruhákkal ábrázolt, unott arckifejezésű antropomorf majmokat ábrázoló NFT-kért elképesztő összegeket sikerült elkérni, és számos híresség is vásárolt belőlük. Jimmy Fallon, a népszerű amerikai tévés műsorvezető például tavaly novemberben közel 220 ezer dollárért vásárolta meg a csíkos pólót és szív alakú napszemüveget viselő Bored Ape képét. Nemrég pedig az Oscar-díjas rapper, Eminem közel 462 ezer dollárt fizetett egy rá némileg hasonlító majomért.

Bored Ape Yacht Club EminApe | Cryptofalka Forrás: https://southpawers.com/

Eközben a Sotheby's egyik legritkább, arany szőrmés Bored Ape majom októberben 3,4 millió dollárért kelt el egy online aukción, megdöntve ezzel az eddigi 2,9 millió dolláros rekordot. Korábban a The Sandbox fizetett ki millió dolláros összeget a lézerszemű majomért. 

 

Mi alapján adják-veszik ezeket a majmokat?

A BAYC NFT gyűjteményének a nyilvános blokkláncon lévő digitális tulajdonjogi dokumentumok adják az értékét és az Ethereum blokkláncon keresztül lehet megvenni, Etherben fizetve (ETH). Nem egyedül a ritkaság az egyetlen ok, amiért az emberek dollármilliókat fizetnek a Bored Apes-ért. Amellett, hogy ezzel egy egyedi avatárt szereznek, belépőt kapnak egy exkluzív tagsági klubba is. A belső, elit kör tagjainak a cég privilégiumokat és jövedelmezőbb lehetőségeket biztosít számukra.

https://twitter.com/BoredApeYC/status/1444018856943575045?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1444018856943575045%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fbored-ape-yacht-club-is-a-huge-mainstream-hit-but-is-wall-street-ready-for-nfts

A BAYC exkluzív klubjának tagjának lenni "igazi csábítás a Wall Street-i emberek számára" - mondta a 26 éves angyalbefeketető, Evan Luthra, Az EL Group International ügyvezetője.  A Bored Ape gyűjtemények lehetővé teszik azt is, hogy tulajdonosaik belépjenek a Discord privát csatornáira, és kiváltságos hozzáférést kapjanak más NFT-khez.

 

Bored Ape Yacht Club jelenlegi legalacsonyabb ára

A Bored Ape eszközök lehetővé teszik a tulajdonosaik számára azt is, hogy exkluzív hozzáférést kapjanak más . ritka NFT-khez. Az úgynevezett floor price, vagyis a legalacsonyabb eladási ár e NFT gyűjteményhez tartozó darabokra a  legalacsonyabb ajánlatot tükrözi, amivel valaki licitálhat rájuk.

Január 7-én a BAYC legalacsonyabb ára 68 ETH, azaz körülbelül 217 800 dollár volt, ami 380%-os emelkedés augusztus óta. 

Noelle Acheson, a Genesis Trading piacelemzési vezetője szerint a BAYC-nek sokkal rugalmasabb az együttműködések terén, mint a CryptoPunks, az előtte lévő egyetlen magasan jegyzett NFT gyűjtői sorozat.

Ezek az együttműködések magukban foglalják a BAYC által inspirált Adidas ruházatot, egy tehetségek felkutatására specializálódott ügynökség létrehozását, egy lehetséges Bored Ape zenei együttest és más egyéb kezdeményezéseket. 

Mi az Bored Ape Yacht Club (BAYC) és amit tudni érdemes a projektről? Forrás:https://coinscreed.com/bored-ape-yacht-club-nft-sets-to-launch-an-ethereum-token-in-2022.html

A "floor price" koncepciója és egy eszköz értéknövekedési potenciálja mostantól attól is függ, hogy az NFT-nek a megjelenítésen kívül milyen egyéb felhasználási területe van.

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

A hírességek folyamatos bevonása a BAYC-be tovább növeli annak elismertségét a lakossági és intézményi befektetők körében egyaránt. Ez nagyobb keresletet eredményezhet az NFT-kollekciója iránt, ami a padlóárfolyamot még magasabbra tolná.

 

A Wall Street is beszállna az NFT-kbe?

A BAYC nettó árbevétele nemrég átlépte az 1 milliárd dolláros határt, ami majdnem 10%-a annak, amit az Apple 2021-ben ért el. Eközben az NFT-szektor összességében 41 milliárd dollár értékű forgalmat könyvelhetett el fel, ami majdnem megegyezett a globális művészeti eladásokkal ebben az évben - derült ki a Chainalysis adataiból. 

Matt Hougan, a Bitwise Asset Management befektetési igazgatója elismerte, hogy sok ügyfelük szerzett kitettséget az NFT-szektorban. A Bitwise a múlt hónapban elindított egy külön alapot, amely a saját Bitwise Blue-Chip NFT Collections Indexét követi - a tíz legnagyobb NFT-gyűjtemény piaci kapitalizáció szerint -, és a BAYC, a CryptoPunks és más NFT-projektek műtárgyait vásárolja és a "hodl" mellett teszi le a voksát.

A "Blue-Chip NFT Index Fund" csak olyan intézményi befektetők számára érhető el, akik legalább 25 000 dollárt fektetnek a termékbe. 

Rebekah Keida, a New York-i székhelyű befektetési alapkezelő cég, az XBTO marketingigazgatója előnyben részesítette a Wall Street-en a blue chip NFT-projektek, mint a BAYC vagy a CryptoPunks alapokba való bevonását.

Keida szerint ez megnyitná a kapukat az akkreditált befektetők előtt, hogy akár dollár milliókat öntsenek ezekbe a digitális projektekbe.

"A megnövekedett tőkeáramlás által nyújtott lehetőségek növelik a top NFT projektek legitimitását, miközben a befektetők számára változatos lehetőséget biztosítanak a kriptóban".

Evan Luthra bizakodó, hogy a Meta (volt Facebook) metaverzum szektorba való betörése után a BAYC-hez hasonló NFT-projektek még kelendőbbek lennének: "Ha a Meta úgy gondolja, hogy a jövő a metaverzumban rejlik, és ebbe ők befektetnek, akkor logikus, hogy az eszközkezelők is az iparág felé fordíthatják forrásaikat. Ahogy a metaverzum egyre népszerűbb lesz, és egyre több lehetőség áll rendelkezésre, biztos vagyok benne, hogy még több metaverzumhoz kapcsolódó alap megjelenésének lehetünk szemtanúi." 

Eközben Sami Chlagou, a Cross the ages metaverse játék vezérigazgatója a Meta potenciális részvételét az NFT-térben ahhoz hasonlította, hogy "lámpát gyújtott a befektetők fejében, akik sokkal elmaradottabbak ezzel a koncepcióval kapcsolatban".

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 4.34% $66,788.84
Ethereum ETH 7.54% $3,262.88
BNB BNB 5.07% $584.1
Solana SOL 9.54% $154.7
XRP XRP 5.60% $0.5161
Dogecoin DOGE 6.29% $0.1656
Cardano ADA 4.73% $0.4907
Litecoin LTC 3.30% $82.16
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!