Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Cardano alapítója reagált az őt érő vádakra

A Cardano alapítója reagált az őt érő vádakra

Miután a Cardano közösség egy névtelen tagja "nyílt levelet" írt Charles Hoskinson-nak, amelyben erősen kritizálta őt nyilvános nézetei miatt, az alapító úgy döntött, reagál a vádakra.

 

A nyílt levél részletei

Konkrétan Hoskinson egy demesisx nevű Reddit-felhasználó február 27-én megjelent bejegyzésére reagált, amelyben az említett felhasználó azzal vádolta Hoskinson-t, hogy "olyan alt-right gyűlöletcsoportokhoz tartozó személyiségekkel áll kapcsolatban, mint Jordan Peterson és Elon Musk".

Cardano | Cryptofalka ft.com

 

Ahogy a felhasználó, aláírása alapján "egy hatalmas Cardano fanboi, akinek elege van", írja:

"Abbahagynád, kérlek, hogy a kategóriájában legjobb, DECENTRALIZÁLT, OPEN SOURCE technológiádat olyan alt-right gyűlöletcsoportos személyiségekkel társítsd, mint Jordan Peterson és Elon Musk?"

Azzal is vádolta Hoskinson-t, hogy "diktatórikus és álságos módon ránk erőltetik a kontingens tétet", és hogy "sokan úgy érezzük, hogy lelkesen rángatja [a Cardano] márkát a gyűlölet bigottsággal és pártoskodással való társulásba", és "egyre inkább zavarban vagyok/vagyunk az alt-right-tal való társulásaink miatt".

Végül azt is hozzátette, hogy a közösség elégedetlen tagjainak ez a csoportja "NAGYON kész forkolni a gyönyörű, elegáns tech stack-et, amin a Cardano nyugszik, és a nulláról kezdeni egy teljesen új kriptóval, amiben a Bitcoin decentralizációs elvei eredendően védettek".

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Hogyan reagált Hoskinson?

A levelet kommentálva a Cardano alapítója kritizálta a "random emberek, mint Jordan Peterson és Elon Musk filozófiájának bevonását, akiknek szó szerint semmi közük a Cardano-hoz, és, hogy ez annyira komoly, hogy készen állunk a protokoll forkolására".

Mint kiemelte:

"Az emberek túlnyomó többségét egyáltalán nem érdekli a kultúrharc, akár baloldaliak, akár jobboldaliak", és megvédte Peterson-t, mint "csak paranoiás a nyelvhasználat miatt".

 

https://www.youtube.com/watch?v=A2sHSecdkvc

Elmondása szerint Peterson "elkezdte látni, hogy bizonyos emberek megváltoztatják a nyelvet, és ez mélységesen kellemetlenül érintette, mert ezek az emberek azt mondták, hogy "ha nem boldogulsz a nyelvvel, akkor most már van benned egy bűnügyi összetevő", és ez triggerelte őt".

Ami Musk-ot illeti, "nagyon erős embernek" nevezte, aki "hatalmas befolyással rendelkezik, és (...) olyan helyzetben van, hogy képes irányítani emberek százmillióinak diskurzusát, és ez értékes az iparágunk számára" - tette hozzá:

"Tisztázzuk, nem alt-right dolog rámutatni arra, hogy a Covid valószínűleg egy laboratóriumból szivárgott ki, vagy legalábbis a természetes eredethez hasonlóan megfontolandó elméletnek kellene lennie. (...) Nem alt-right rámutatni arra, hogy Kínában koncentrációs táborok vannak, emberek milliói vannak bennük, és hogy nekünk, mint társadalomnak tennünk kellene valamit ez ellen"."

 

Magát a Cardano-t is érik támadások

Hoksinson azzal is vádolta demesisx-et, hogy szalmabábu érveket használ a Cardano közösség contingent staking-re történő szavazásától való félelme miatt, amely szerinte "még csak nem is íródott SIP-ként", és hogy "a közösség már eldöntötte, hogy a szavazásuk nélkül semmi sem fog történni".

Egyetértett azonban a levél szerzőjével Satoshi Nakamoto névtelenségével kapcsolatban:

"Jól csinálta, és én minden egyes nap nagyon kívánom, hogy a Cardano-nak is hasonló története legyen, és akkor jobb lenne neki. Sajnos ezt csak egyszer lehet megtenni."

Azonban "ha az egyetlen szándékod az, hogy létrehozz egy rendszert, amely egy dolgot csinál, akkor lehetsz Satoshi, és ezt elég jól is csinálhatod, de ha az a szándékod, hogy létrehozz valamit, amit generációról generációra gondozásba veszel, akkor ez egy élő, lélegző organizmus, amely akkor is változni fog, ha az alapító névtelen marad."

Emlékeztetőül, Hoskinson sok kritikát kapott a contingent staking-re vonatkozó javaslata miatt, amely szerinte lehetővé tenné, hogy az ökoszisztéma megfeleljen a szabályozási követelményeknek. Minderre azzal vágott vissza, hogy félreértettek egy alapkoncepciót, ami még több kritikát váltott ki a közösségből.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.38% $64,416.94
Ethereum ETH -3.21% $3,407.48
BNB BNB -3.79% $579.17
Solana SOL -7.14% $133.25
XRP XRP -6.64% $0.479
Dogecoin DOGE -8.44% $0.1194
Cardano ADA -8.56% $0.3718
Litecoin LTC -7.32% $71.32
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!