Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Do Kwon-t letartóztatták Montenegróban

Do Kwon-t letartóztatták Montenegróban

A dél-koreai hatóságok már tavaly szeptemberben elfogatóparancsot adtak ki a Terra társalapítója és vezérigazgatója, Do Kwon ellen.

 

Végre elkapták Do Kwon-t?

A Terraform Labs társalapítóját és vezérigazgatóját, Do Hyeong Kwon-t csütörtökön letartóztatták Montenegró fővárosának, Podgorica-nak egyik repülőterén - közölte Filip Adzic belügyminiszter.

"A montenegrói rendőrség őrizetbe vett egy személyt, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő az egyik legkeresettebb szökevény, a dél-koreai állampolgár Do Kwon, a szingapúri székhelyű Terraform Labs társalapítója és vezérigazgatója" - mondta.

 

Kwon | Cryptofalka balkaninsight.com

A montenegrói hatóságok még nem erősítették meg, hogy a letartóztatott személy Kwon, arra hivatkozva, hogy az őrizetbe vételkor hamisított dokumentumok birtokában volt. A dél-koreai helyi jelentések szerint Montenegróban letartóztattak egy "feltételezett személyt, aki a Terraform Labs vezérigazgatója". Az ország nemzeti rendőrségi ügynöksége állítólag azt közölte, hogy "megerősítette", hogy a letartóztatott személy "ugyanaz a személy, mint Kwon vezérigazgató, fényképes adatokkal".

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Kwon bukása nagy port kavart

A letartóztatásra majdnem egy évvel a Terra ökoszisztéma tavaly májusi összeomlása után került sor, amely esemény a digitális eszközök iparágát határozottan a kriptotélbe taszította, és hozzájárult több cég, például a Three Arrows Capital (3AC) kripto fedezeti alap csődjéhez.

Ez a LUNA és az algoritmikus stabilcoin TUSD összeomlásával járt, ami gyorsan 40 milliárd dollárt törölt el a digitális eszközpiacokról, ahogy az érmék értéke zuhant. Az esemény hatására a Bitcoin ára 40 000 dollárról két héttel később 27 000 dollár körüli szintre zuhant.

 

Kwon | Cryptofalka businesstoday.in

A dél-koreai hatóságok tavaly szeptemberben adtak ki elfogatóparancsot Do Kown ellen, hónapokkal azután, hogy a Terra ökoszisztéma összeomlásával kapcsolatos bűnügyi vizsgálat részeként házkutatást tartottak otthonában. A Nemzetközi Bűnügyi Rendőrségi Szervezet később jóváhagyta Dél-Korea kérelmét, hogy Kwon ellen vörös figyelmeztetést adjanak ki, így világszerte körözött bűnözővé vált.

A LUNA árfolyama Kwon esetleges letartóztatásának bejelentése után zuhant, 1,40 dollárról 1,30 dollárra süllyedt alig több mint egy óra alatt, és 8%-os veszteséget könyvelhetett el az elmúlt nap során a CoinGecko szerint. A Terra UST, amelyet később TerraClassicUSD-re kereszteltek át, szintén süllyedt, 6%-os veszteséget könyvelve el az elmúlt nap során.

 

Záró gondolatok

Az FTX alapítójához és korábbi vezérigazgatójához, Sam Bankman-Fried-hez hasonlóan Kwon is látta, hogy a projekt összeomlása gyorsan beárnyékolta a hírnevét. Bár Kwon egykor a kripto Twitter bombasztikus szereplője volt, fiókja decemberben kihalttá vált, nem sokkal azután, hogy Bankman-Fried-et vádolta meg a Terra ökoszisztéma összeomlásának előidézésével.

 

Kriptovaluta kereskedő csoport discord I Cryptofalka

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 3.78% $66,700.12
Ethereum ETH 6.96% $3,260.85
BNB BNB 4.62% $583.92
Solana SOL 7.92% $154.01
XRP XRP 5.31% $0.5168
Dogecoin DOGE 5.82% $0.1654
Cardano ADA 4.68% $0.4912
Litecoin LTC 2.99% $82.04
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!