Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Elszaporodtak a "szendvicstámadások" a Solana hálózaton

Elszaporodtak a "szendvicstámadások" a Solana hálózaton

A Solana Alapítvány eltávolított egy csoport validátor üzemeltetőt a delegációs programjából, mivel részt vettek kereskedők elleni szendvicstámadásokban.

Mi is pontosan a szendvicstámadás?

Egy szendvicstámadás során egy rosszindulatú kereskedő megkeresi a választott hálózatán a függőben lévő tranzakciót, majd egy megbízást helyez el a tranzakció előtt, és közvetlenül utána.

A támadó az első függőben lévő tranzakciót egy front-run és egy back-run közé helyezi, mindkettő egyidejűleg történik, hogy manipulálja az eszköz árát és hasznot húzzon a különbségből.

Sandvich attack Cryptofalka

Ez a támadás garantálja, hogy a lakossági befektetők mindig a lehető legrosszabb árat kapják, miközben a támadó az összes nyereséget magának szerzi meg.

A validátor-üzemeltetőket a mempoolokban való részvételük miatt azonosították, amelyek lehetővé tették a szendvicstámadásokat. A döntés okát a Solana Alapítvány alapszabályai adták, amelyek tiltják a validátorok rosszindulatú tevékenységét. A bűnös validátorok a továbbiakban nem kapnak megbízást delegálási munkára.

Discordon jelentették be a Solana validátorok eltávolítását

Tim Garcia, a Solana validátorokkal folytatott kapcsolatok vezetője a Discordon jelentette be a validátorok eltávolítását, és elmondta, hogy a rosszindulatú tevékenységet folytató üzemeltetők, beleértve a "privát mempoolban való részvételt, hogy szendvicstámadással támadjanak tranzakciókat, vagy más módon károsítsák a Solana felhasználókat, nem tolerálhatók a delegációs programban". 

"Bárkit, akit ilyen tevékenységben találunk, elutasítunk a programból, és az alapítványtól származó stake-et azonnal és véglegesen eltávolítjuk".

Néhány Solana validátor hajtotta végre a támadásokat

A Solana Alapítvány Delegációs Programját azért hozták létre, hogy a validátorok tehermentesítsék a jelentős számú token birtoklásával járó terheket.

Solana Cryptofalka

A delegáció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hozzárendeljék a staking jogokat egy staking poolhoz vagy validátorhoz. A validátorok cserébe blokkok létrehozásáért és tranzakciók ellenőrzéséért felelősek. Ezeket a validátorokat a teljesítményük alapján választják ki, így elfogadhatatlan, hogy a validátorok harmadik fél által létrehozott poolokat használnak arra, hogy a lakossági felhasználókat átverjék a pénzükből. 

Mert Mumtaz, a Solana távvezérlési eljárásszolgáltató, a Helius társalapítója az egyik X posztjában magyarázta el azokat a problémákat, amelyek azon üzemeltetőkkel kapcsolatosak, akik a kiskereskedelmi felhasználókból kívánnak hasznot húzni. Elmondta, hogy egyes üzemeltetők módosításokat adtak a validátoraikhoz, hogy lehetővé tegyék a szendvicstámadásokat a Solanán.

A Solana Alapítvány úgy nyilatkozott, elkötelezett amellett, hogy megakadályozza, hogy a kiskereskedelmi felhasználókat kihasználják azok, akik személyes haszonszerzés céljából visszaélnek a rendszerrel. Különösen fontosnak, hogy megvédjék a felhasználókat attól, hogy az ilyen csalárd tevékenységek miatt elveszítsék befektetéseiket.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.96% $66,651.84
Ethereum ETH -0.55% $3,459.15
BNB BNB -2.08% $580.87
Solana SOL -1.14% $176.46
XRP XRP 0.46% $0.6005
Dogecoin DOGE -1.32% $0.1347
Cardano ADA -3.29% $0.4198
Litecoin LTC -3.91% $71.34
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!