Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Heti összefoglaló: Polkadot és Kusama rövid hírek

Heti összefoglaló: Polkadot és Kusama rövid hírek

Legfrissebb hírek és fejlemények összefoglalója a Polkadot ökoszisztémából, hogy a könnyedén naprakész maradj a legújabb trendekkel kapcsolatban.

1. Megtörtént az első Kusama Coretime értékesítés

Az 52-es számú Coretime magot Április 30-án 24,06 KSM-ért (kb. 680 USD) vette meg az első szerencsés vásárló, ezzel 28 napra blokk termelési jogot szerzett magának. Ebben az átmeneti időszakban több mag is értékesítésre kerül, hogy a hagyományos Parachain aukciókról a Coretime értékesítésre történő váltás egyszerűbb legyen. A bevételt a treasury megerősítésére és növelésére használják fel.

Ezután még két további 53-as és 54-es mag is gazdára talált 23 KSM körüli áron. Az átviteli teljesítmény tesztelése zajlik, ezért további magok válnak majd elérhetővé, miközben a régi parachain bérleti szerződések folyamatosan lejárnak.

Mit is jelent mindez? Jelenleg a Kusama-n négy hét megszakítás nélküli blockspace-t vásárolhatsz az alkalmazásod futtatására 660 USD-ért.

2. Csatlakozz Tanssi Network tesztnethez, a Let's Forkin Dance-hez

A Tanssi Network-ön kezdetét veszi a Let's Forkin Dance kampány, amiben a résztvevők, fejlesztők és blokkgyártók különböző jutalmazott feladatokban vehetnek részt. A Tanssi Network három fordulóban, a tokenek 1%-át osztja szét a résztvevők között. A küldetések egy része onchain egy másik része offchain, ezeket úgy állították össze, hogy az építők és a blokkgyártók számára megtalálják a számukra élvezhető feladatot.

Merülj el a tesztelésben, és fedezd fel az egyes elemekhez kínált ösztönzőket a https://lfd.tanssi.network oldalon.

 

3. Hozz létre, többrétegű NFT-ket a Polkadot Loves Conor NFT versenyen

Vedd elő a kreatív oldalad, és kombináld személyre szabott versenyautós sisakodat saját NFT-kel az Unique Network izgalmas Polkadot Loves Conor NFT versenyén. Csatlakozz most, hogy megszerezd az értékes jutalmak egyikét. Segítségre van szükséged?

Nézd meg a verseny részleteit és a hasznos videós útmutatót, hogy a heti kihívásokat során a legjobbak közé kerülj.

4. Az amerikai PayPal felhasználók számára elérhető a Polkadot a MoonPay-en

Izgalmas hír az amerikai PayPal felhasználók számára. A MoonPay és Paypal közötti partnerségi szerződésnek köszönhetően, a felhasználók számos kriptovaluta közül választhatnak, ilyen például a Polkadot és Solana.

Az együttműködésnek hála a MoonPay az első olyan on- és off-ramp szolgáltató, amely PayPal integrációval rendelkezik és elérhetővé teszi az amerikai ügyfelek számára a tokenek egyszerű vásárlását.

5. A Phala integrálja a DCAP ellenőrzéseket a fokozott hálózati biztonság érdekében

A Phala Network jelentős lépést tett  azzal, hogy integrálta a DCAP ellenőrzéseket a worker node-jaiban, megerősítve ezzel a hálózat biztonságát. A DCAP, vagyis a Dynamic Configuration and Provisioning, egy technológia, amely lehetővé teszi a biztonságos hardver elemek, mint például az Intel SGX (Software Guard Extensions) állapotának és konfigurációjának ellenőrzését.

Ez az eszköz segít biztosítani, hogy a kód futtatása megbízható környezetben történjen, növelve a biztonsági garanciákat és az adatvédelmet a decentralizált hálózatokban.

A Phala elkötelezett a robusztus és megbízható megoldások biztosítás mellett és ezzel tovább erősít ai decentralizált számítási platformját.

6. A Nova Wallet támogatja a hamarosan érkező MYTH airdrop-ot

A Nova Wallet integrálta a Mythos hálózatát, így a felhasználók a hamarosan érkező MYTH airdrop után zökkenőmentesen hozzáférhetnek a tokenjeikhez. A tokenek küldésére és fogadására, később pedig a swap-olásra is lehetőséged lesz közvetlenül a tárcán belül. Ezzel az új integrációval tovább nőtt a támogatott tokenek listája.

7. A Nova Wallet mostantól támogatja a KILT cross-chain átutalásokat

Egy újabb jó hír a Nova Wallet felhasználók számára. Az új funkció lehetővé teszi a KILT tokenek könnyed cross-chain átutalását a KILT és a HydraDX láncok között. Mostantól a KILT tokenek kezelése a két támogatott lánc között egyszerűbb, mint valaha.

8. A StellaSwap nyilvános dashboard-ja elérhető a Dune Analytics-en

A StellaSwap nyilvános dashboard-ja már elérhető a Dune Analytics-en, hozzáférést biztosítva az olyan kulcsfontosságú mérőszámokhoz, mint a napi kereskedési volumen, a pool-ok felbontása, az aktív tárcák száma, a swap tranzakciók száma és az egyedi aktív felhasználók száma.

Részletesebb analizálást lehetővé téve az egyik vezető Polkadot-os decentralizált váltóról. A Dune Analytics nemrég jelentette be, hogy támogatja a Polkadot hálózat projektjeit és máris több hasznos dashboard áll a rendelkezésünkre. 

9. Az ACA stake-elés most már biztonságosabb

Mostantól az Acala platform támogatja az ACA tokenek stake-elését a Ledger hardware wallet-en keresztül, így minden eddiginél egyszerűbbé válik a részvétel. Mit kell tenned, hogy stake-elj Ledger-en keresztül?

  1. Látogass el a https://apps.acala.network/staking oldalra.

  2. Csatlakoztasd Ledger hardware wallet-ed

  3. Add meg a stake-elni kívánt ACA összegét

  4. Erősítsd meg a tranzakciót a Ledger-en

A minimális stake 100 ACA és ha később váltanál az unstaking időszak 28 nap.

10. A Nodle és a Watu együttműködik a Kelet-Afrikai régióban

A Nodle és a Watu közös kezdeményezést indít Kelet-Afrikában, hogy úttörő blokklánc technológiát vezessenek be a motorkerékpáros taxik valós idejű helymeghatározására.

Több millió motoros és üzemeltető  mostantól fokozott biztonsággal és átláthatósággal használhatja a Watu által finanszírozott járműveket, a Nodle decentralizált infrastruktúra hálózatán (DePIN). A kezdeményezés 2024 májusában indul Ugandában, majd több más afrikai országra is kiterjedve, forradalmasítja a régió járműveinek digitalizálását.

A cikk a Polkadot Hungary által íródott a Polkadotters munkája alapján.

Részt veszünk a Polkadot Network formálásában és folyamatosan tanítjuk közösségünket a Polkadot rendszereinek használatára.

  • Szeretnél DOT-ot stakelni, de nem tudod, hogyan kell? Csatlakozz a Polkadot Hungary Pool-hoz: Pool ID: 219

  • Delegáld szavazati erődet a Nova Wallet segítségével a Polkadot Hungary Community-hez. 

  • Kérdezz a magyar csapattól a Polkadot Hungary Telegram csatornáján.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.92% $61,019.33
Ethereum ETH 0.07% $3,371.76
BNB BNB 0.71% $570.61
Solana SOL 8.87% $135.46
XRP XRP 0.97% $0.4758
Dogecoin DOGE 3.26% $0.1225
Cardano ADA 4.12% $0.3873
Litecoin LTC -0.40% $70.48
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!