Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Solana mémek csúcsra járatták a kereskedési volument

A Solana mémek csúcsra járatták a kereskedési volument

Az olyan Solana meme tokenek szárnyalásának köszönhetően, mint például a Dogwifhat (WIF) a decentralizált tőzsdék rekord hónapot zártak márciusban.

A mémek uralják a kriptopiacot

Solana decentralizált tőzsdéinek (DEX-ek) kereskedési volumene a DeFiLlama adatai szerint új havi csúcsot ért el, miután márciusban meghaladta az 58,4 milliárd dollárt.

A korábbi csúcs 2023 decemberében közel 28,5 milliárd dollár volt. A rekord kereskedési hónap a Solana folyamatos meme token őrületének közepette történt.

Az elmúlt hónapban olyan népszerű mém tokenek, mint a Dogwifhat (WIF) és a Bonk (BONK) jelentős kereskedést bonyolítottak, valamint olyan új érmék, mint a Book of Meme (BOME) és a Slerf (SLERF) is jelentős forgalmat generáltak. A kereskedési volumennel párhuzamosan a Solana blokkláncon lekötött összegek szintén emelkedtek, elérve a 8 milliárd dollárt.

Solana Volumen | CRYPTOFALKA.png

Az olyan politikusokhoz, mint Donald Trump és Joe Bidenhez kötődő aktuális mém tokenek szintén felbukkantak márciusban. Március 27-én, az FTX társalapítójának, Sam Bankman-Friednek az elítélését követően több mém érme is felpörgött, hogy a híreket kihasználva több mint 30 000%-kal megugorjon az értéke, mielőtt zuhanni kezdett volna. A Solana "Som Bonkmon Fraud" mém érme 15 000%-kal ugrott meg, közel 24 millió dolláros kereskedési volumennel - mielőtt másnap 90%-ot esett volna.

SBF | CRYPTOFALKA.png

Népszerű Solana decentralizált tőzsdék

A Solana decentralizált tőzsdéinek egyike, az Orca uralta az utóbbi időben a piacot. Az elmúlt időszakban 3,6 milliárd dolláros kereskedési volumennel vezette a rallyt, amelyet a Raydium követett 1,73 milliárd dollárral és a Phoenix 1,6 milliárd dollárral.

Orca.png

A Solana DEX-ek aktivitásának egyik legnagyobb haszonélvezője a Jupiter, egy decentralizált tőzsdeaggregátor, amelynek natív tokenje, a JUP jelenleg 1,50 és 1,70 USD tartományban mozog, ami jelentős növekedést jelent az elmúlt 3 hónapban.

Jupiter.png

A Solana mém tokenek közül a Book of Meme (BOME) és a Popcat (POPCAT) is jelentőset emelkedett a márciusi őrület közepette.

A Solana blokklánc legújabb mém token kedvence, a Dogwifhat 143%-os emelkedéssel, 4,04 dolláron zárta a márciust, a Bonk (BONK) pedig 1,3%-os emelkedéssel zárta a hónapot. Április elején azonban a Dogwifhat és a Bonk is több mint 10%-os eséssel kezdte az áprilist.

Solana Memes Comparison.png

Miközben a kereskedési volumen szépen emelkedett márciusban, a SOL coin a többi kriptovalutával egyetemben április elején 10%-kal csökkent a piaci hangulat változásának következtében, a jelenlegi árfolyama pedig 190 USD körül mozog. A Solana márciusban 90 milliárd dolláros piaci kapitalizációt is meghaladta, de e sorok írásakor körülbelül 80 milliárd dollárra esett vissza.

Solana | CRYPTOFALKA.jpg

Ahogy az a fenti összehasonlításból is kitűnik, a piaci hangulat változásával ezek a meme tokenek is jelentős mélyrepülésbe kezdtek és a korábban elért sikerek könnyen tiszavirág életűek lehetnek. Így rendkívüli körültekintéssel és kockázatkezeléssel érdemes az ehhez hasonló tokenet megközelíteni.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.96% $67,385.87
Ethereum ETH -7.73% $3,261.41
BNB BNB -5.77% $589.31
Solana SOL -12.32% $152.9
XRP XRP -10.66% $0.5464
Dogecoin DOGE -13.85% $0.1725
Cardano ADA -12.87% $0.5086
Litecoin LTC -12.74% $85.91
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!