Ausztrália is a kriptovaluták szabályozását tervezi

Szerző: | márc 23, 2022 | Kriptovaluta

Ausztrália is csatlakozott azon országok közé, amelyek a kriptopénzek szabályozását tervezik. A kormány bejelentette, hogy a fizetési rendszer jelentős átalakítása van napirenden, amely a digitális valutákat is magában foglalná.

 

Terítéken a kriptoreguláció Ausztráliában

A tervezett szabályozás elsősorban a kriptopénzek adóztatására, a befektetők védelmére, valamint a digitális bankok és tőzsdék szabályozására fog összpontosítani – írja a News Australia.

Az ország pénzügyi szolgáltatásokért felelős minisztere, Jane Hume szerint a kormány célja, hogy a különböző eszközök egyre elterjedtebbé válásának folyományaként minden kripto szereplő egy szabályozott ökoszisztémában tudjon tevékenykedni.

A kormány továbbra sem felelős az állampolgárai befektetéseiért – legyen ez a kripto, egy festmény vagy egy cégrészvény – és nem is feladata. Viszont biztosíthatjuk, hogy az ausztrál tőzsdék, letétkezelők és brókerek egy jobb, biztonságosabb és védelmi mechanizmusokat magában foglaló szabályozási keretben működjenek” – mondta.

Ausztráliában már 2021-ben terítéken volt a kriptoreguláció kérdése, miután Josh Frydenberg pénzügyminiszter utalt arra, hogy az állam új törvények bejelentését tervezi.

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

A tervezett szabályozásokkal összhangban a kormány három irányadó dokumentumot mutat be, amik a fizetési szektor reformját célozzák. Az egyik dokumentum célja, hogy a letétkezelés mellett a digitális eszközök engedélyezésével kapcsolatos alapvető szereplők véleményét is összegyűjtse. Nevezetesen, a pénzügyminisztérium egyik ajánlása az volt, hogy a kriptotőzsdéket kötelezzék arra, hogy az ausztrál befektetők eszközeit szárazföldön tartsák.

Továbbá a dokumentumból kiderül a kriptoszektorral kapcsolatos két vizsgálat eredménye is, amelyek tartalmazni fogják a konkrét feladatok és felelősségkörök meghatározását. A vizsgálatot az ausztrál versenyhivatalok és pénzügyi ügynökségek végzik.

 

AUS2 Cryptofalka

forrás:coinquora.com

 

Jane Hume kampányában a fiatalabb szavazókat célozta meg, akik azt szeretnék, hogy az ország nyissa meg a kapuit a virágzó kriptopiac előtt. A szigorú intézkedések meghozatala előtti időkben a kiskereskedők egyre inkább elkezdtek a digitális eszközök felé fordulni, és kevesebb hagyományos részvényt vásároltak. A drákói szigorral hozott törvények egyik célja a kripto körüli hype megfékezése volt.

Azonban a digitális eszközök felé irányuló figyelem talán sok más politikus előtt is példát mutathat arra, hogy a kripto támogatásával és kampányba emelésével választást is lehet nyerni.

 

Az adóterhek minimalizálása, kriptoszektor szabályozása

Az adókkal kapcsolatban az Adóügyi Tanács (Board of Taxation- BoT) várhatóan átfogó jelentést nyújt be a kormánynak a kriptovalutákra vonatkozó politikai keretfeltételekről. A kormány azt szeretné, hogy a BoT minimalizálja az adóterheket, és tegyen ajánlásokat a kriptoszektorra.  

Az ország törvényhozói Andrew Bragg szenátor vezetésével élen járnak a kriptorendszer szabályozásának szorgalmazásában, a kormány várhatóan figyelembe veszi Bragg szenátor néhány ajánlását. Ő állíttatott össze egy jelentést, amelyben arra a következtetésre jutottak, hogy Ausztrália jelenlegi szabályozása nem felel meg a célnak.

A jelentés arra is felszólította az ausztrál kormányt, hogy vizsgálja felül a központi banki digitális valuta (Central Bank Digital Currency – CBDC) lehetőségeit Ausztráliában. Nemrégiben Bragg felszólította a kormányt, hogy fontolja meg szakértők alkalmazását a kriptorendszer szabályozásának kidolgozására egy erre a célra létrehozott egységen belül.

A reformok mellett a pénzügyminisztérium egy kriptopiaci engedély megtervezésén is dolgozik. Az eredményeket várhatóan már májusban közzéteszik.

 

Összefoglalva

Az ausztrál kriptoregulációból egyelőre hiányzik az egyértelműség. A tervezendő szabályozások impulzust adnának a kripto-elfogadottság terén és biztonságos környezetet teremtenének a kereskedőknek. Az ország digitális valuta-barát joghatóságként épített ki magának hírnevet, amely számos kapcsolódó vállalkozásnak ad otthont.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka