Az App Store 30%-os jutalékot kér az NFT-k árából

Szerző: | szept 26, 2022 | Kriptovaluta

Az App Store 30%-os jutalékot szab ki a piacterén lévő alkalmazásokon keresztül értékesített összes NFT-re.

 

Az App Store hatalmas bevételre tehet szert

A nem helyettesíthető token (NFT) alkalmazásfejlesztők és a kriptoközösség is túlzásnak tartja, hogy az Apple technológiai óriás 30%-os jutalékot szabjon ki a piacterén lévő alkalmazásokon keresztül értékesített NFT-kre.
 
NFT I Cryptofalka

Forrás: europeanbusinessreview.com

 
A döntés gyakorlatilag egy kalap alá veszi az NFT vásárlásokat a szokásos alkalmazáson belüli vásárlásokkal. A jutalék mértékét azonban egyesek „groteszken túlárazott”-nak tartják – különösen a szokásos NFT piaci jutalékokhoz képest, amelyek körülbelül 2,5%. Florian Mueller, a műszaki blogger „visszaélésszerűnek, de következetesnek nevezte az Apple NFT eladásokra kivetett „alkalmazásadóját”.
 
Tim Sweeney, az Epic Games vezérigazgatója pedig a Twitteren azt írta, hogy az Apple egy újabb, születőben lévő technológiát „tör össze, amely vetekedhet a groteszken túlárazott alkalmazáson belüli fizetési szolgáltatásával”.
 
 

Vegyesek a reakciók az App Store lépésére

A  népszerű Solana (SOL) NFT piactér, a Magic Eden, azt tervezi, hogy nem kínálja tovább az alkalmazását az App Store-ban, még annak ellenére sem, hogy a cégnek az Apple felajánlotta, hogy 15%-ra csökkenti a jutalékot. Eközben az App Store más NFT piacterei állítólag korlátozottan működnek a tetemes jutalékok miatt. További kihívást jelent az is, hogy kriptovaluta helyett amerikai dollárban kell tranzakciókat végrehajtani, ami a kriptovaluta piacok volatilitása miatt kockázatosnak bizonyulhat.
 
Mások szerint a pozitív oldala az lehet az Apple döntésének, hogy akár 1 milliárd új felhasználót is vonzhat a kriptopiacra. 
 
Nexo kriptovaluta váltó
„ETH pénztárca kerülhet minden egyes mobiljátékba, ahol több mint 1 milliárd játékos van”. -mondta Gabriel Leydon, a Web3 játékfejlesztő, a Limit Break vezérigazgatója 
Nem ez az első alkalom, hogy a vállalatok nemtetszésüket fejezik ki az Apple jutalékai miatt. Az Epic Games jogi eljárást indított, miután zászlóshajóját, a Fortnite-ot 2020 augusztusában eltávolították az App Store-ból, miután a kiadó megpróbált eladni olyan játékon belüli vásárlásokat, amelyek megkerülték az Apple díjait.
 
Az alkalmazásboltban található NFT piaci alkalmazások jelenleg az OpenSea, a Rarible, a Magic Eden, a kriptokereskedési alkalmazások piacterei pedig a Binance, a Crypto.com és a Coinbase Wallet.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.