Az Európai Unió NFT-kkel lépne fel a hamisítás ellen

Szerző: | szept 12, 2022 | Kriptovaluta

Az Európai Unió a hiteles áruk hamisítása elleni küzdelemre irányuló erőfeszítései részeként nyilvánosságra hozott egy olyan stratégiai tervet, amely a blokklánc-technológiát és a nem helyettesíthető tokeneket (NFT) használná.

 

 

Intézményesített küzdelem a hamisítások ellen

Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) lesz felelős a javasolt rendszer kialakításáért, amely közel öt év munkájának csúcspontja. A szeptember elején közzétett dokumentumban a csoport azt állítja, hogy már döntöttek a projekt átfogó architektúrájáról, és ez nagy vonalakban határozza meg, hogyan működne a rendszer.

A szellemi tulajdon (intellectual property – IP) jogosultjai digitális tokeneket (twin NFT-ket) bocsátanak majd ki, amelyekkel igazolják, hogy egy-egy előállított termékcsoport valódi. Ahhoz, hogy ezeket a termékeket a nyomon követési blokkláncra lehessen építeni, a szellemi tulajdonjogok jogosultjait mint meghatalmazott aláírókat kell integrálni.

A következő ábra szemlélteti a mechanizmust: 

 

EU_WIPO Counterfeit

forrás: wipo.org

 

Az ellátási lánc nyomon követésére szolgáló rendszer

A rendszer tehát lehetővé teszi majd az ellátási lánc nyomon követését, ahogy a termékek áthaladnak a különböző ellenőrző pontokon, így a szellemi tulajdonjogok jogosultjai megbizonyosodhatnak arról, hogy az üzletekben értékesített termékek eredetiek.

Az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának (EUIPO) célja, hogy a rendszer 2023 végére működőképessé váljon. E cél eléréséhez azonban az EUIPO-nak ki kell dolgoznia egy olyan nyilvántartási rendszert, amely a szellemi tulajdonjogok jogosultjait, a logisztikai műveleteket és a kiskereskedőket fogja össze az EU-ban.

A tanulmány szerint ahhoz, hogy a rendszer jobban elérje célját, törekedni kell arra, hogy összeegyeztethető legyen más, már létező ellátási lánc felügyeleti technológiákkal.

Ha az Európai Uniónak sikerül ezt a rendszert még a 2023-as év vége előtt bevezetnie, akkor ez lesz az egyik első olyan nagyléptékű alkalmazása a blokklánc-technológiának, amely e cél elérését szolgálja. Bár a blokklánc-technológiát korábban már az ellátási vonalak ellenőrzésére is alkalmazták.

Emellett az Európai Unió most tárgyalja a MiCA-t, amely egy olyan rendeletjavaslat, amely a kriptovalutákat uniós szinten szabályozná.

Nexo kriptovaluta váltó

 

A VeChain az ellátási láncok irányításához használt kriptopénz

A közelmúltban a VeChain (VET) nevű vállalati blokkláncprojekt bejelentést tett az Orionone-nal, egy világméretű ellátási lánc technológiai megoldással való együttműködésről. Az együttműködés célja a blokklánc-technológia integrálása a Vechain meglévő technológiai stackjébe.

Eközben tavaly az elektromos alkatrészgyártó óriás, a Schneider Electric a VeChain-t választotta ökoszisztéma-partnernek.

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.