Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Állami Bitcoin (BTC) bányászfarm indítását tervezi Pakisztán

Állami Bitcoin (BTC) bányászfarm indítását tervezi Pakisztán

Államilag támogatott Bitcoin bányászfarmot hoz létre Pakisztán Khyber Pakhtunkhwa tartománya. A fő blocker csupán az instabil áramszolgáltatás.

 

Állami Bitcoin (BTC) bányászfarm jöhet Pakisztánba

Ziaullah Bangash, a KP tudományos és informatikai miniszterelnökének tanácsadója szerint, a tartományi parlament elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi a KP kormányának, hogy saját pénzét felhasználja és bányászati létesítményt hozzon létre. 

A tartomány, amely azóta legalizálta a kriptovaluta bányászatot, nyereség céljából bányászni fogja a Bitcoint (BTC) - jelentette a BOL News, egy helyi médiaszervezet. Egyelőre sem a Bitcoin bányászfarmokról, sem a projektbe fektetett pénzmennyiségről nem közöltek részleteket. Ez a tartomány eddig mindig támogatta a kriptovaluta törvényeket Pakisztánban. 

Bitcoin bányászat square I cryptofalka

Bangash szerint, a KP közgyűlése külön kifogás nélküli igazolást is adott át, amely lehetővé tette az egyének számára a kriptopénz bányászatát és saját digitális eszközeik kibocsátását. A kijelentés egybe esik Waquar Zaka, a pakisztáni kriptovaluta fejlesztésén dolgozó privát Bitcoin farm indításával. 

Évek óta tartó küzdelem után elindítom a KPK legnagyobb Bitcoin bányászfarmot, ahova bárki befektethet és profitálhat - nyilatkozta Zaka egy tweedben. Többek közt köszönetet mondott Bangashnak a jogi támogatásért. Bangash válaszában kijelentette, hogy a jövőben Waquar Zaka segítségét kérik a KP kriptovaluta bányász terveinek megvalósításában. 

 

Bitcoin bányászfarmok nehézségei

Bár Pakisztán pozitívan áll a digitális valutákhoz, és kedvező kripto törvényeket hoz, lehetnek gondok a digitális ipar számára azért. A Bitcoin bányászatból származó nyereség segíthet Pakisztán gyengélkedő gazdaságának támogatásában. Először is a KP-nek le kell küzdenie az országban régóta tartó villamos energia válságot, ugyanis Pakisztán súlyos áramhiánnyal küzd emiatt gyakran előfordulnak áramkimaradások. Ez pedig a Bitcoin és a kriptovaluta bányászat megfelelő üzemeltetéséhez elengedhetetlen!

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

A múlt szombaton az egész ország sötétségbe borult, miután az ország egyik fő déli erőműve műszaki hibák következtében leállt. Az áramszolgáltatás csak másnap, akkor is szakaszosan állt helyre - írja a Financial Times. A Bitcoin bányászathoz viszonylag nagy tőkét kell számítógépes kapacitásba invesztálni, így a hasonló áram kimaradások anyagilag nem lennének a legjövedelmezőbbek Pakisztán számára. 

 

Összefoglalva

A Bitcoin bányászfarmot létrehozni nem egyszerű folyamat, kifinomult szuperszámítógépekkel lehet véghez vinni, energiaigényes és következetes energiaellátás szükséges. Nem lehet tudni, hogy az ország hogyan birkózik meg ezzel az alapvető feladattal. Korábban láthattunk viszont pozitív példákat is. Például egy New York-i erőmű a megtermelt árama ~15%-át kezdte el Bitcoin bányászatra felhasználni, ezzel kihasználva a teljes kapacitását és hatalmas extra profitot generált.

Nodes Forrás: Cointelegraph.com

A legjobb helyszín Pakisztánban a KP tartomány lehet, Afganisztán határánál, ahol részben hegyvidéki és hűvös a régió. Egyetlen kérdés az, hogy a farmoknak tudják e biztosítani a folyamatos és olcsó energiaellátást.

Ami még érdekes a témában, hogy több országnál az látható, hogy saját nemzeti valuta kifejlesztésén gondolkozik, mint Kína, Kanada, Franciaország, Japán. Míg mások a Bitcoin bányászfarm építésével a már meglévő kriptovaluta projektekre "fogadnak".

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.32% $67,381.16
Ethereum ETH -3.86% $3,697.57
BNB BNB -2.16% $595.3
Solana SOL -5.04% $165.51
XRP XRP 0.61% $0.5292
Dogecoin DOGE -2.93% $0.1611
Cardano ADA -3.53% $0.4623
Litecoin LTC 0.25% $85.98
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!