Bitcoin ár az olaj okozta tőzsdei pánik közpette is stabilan áll

Szerző: | ápr 22, 2020 | Árfolyam elemzés

Az olaj tőzsdei zuhanásától zeng a média, a részvények is elkezdtek bólogatni. Ezzel szemben a volatilitásáról ismert Bitcoin ár még stabilan oldalazik. 📊

 

A Futures mellett az olaj spot ára is tovább esik

A tegnapi napon írtunk nektek arról, hogy hogyan is jöhetett létre az, hogy a májusi WTI olaj futures ára már a negatív tartományba is átkúszott. Erről itt olvashattok: Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé

Az olaj piac alapvetően egy igazán nagy market kapicalizációval bíró piac, így várható volt, hogy a negatív tőzsdei hangulat be fog gyűrűzni a részvények árába is. A tőzsde pszichológia egy igazán érdekes jelenség, amely sokszor teljesen felül tud írni mindenféle fundamentális dolgot. Így nem meglepő, hogy ha egy fontos szereplővel, jelen esetben az olajjal “baj van” az részben kihat a többi tőzsdei termék árára is.

Az sem meglepő, hogy a májusi WTI futures árak történelem könyvekbe illő zuhanása után az olaj spot ára és a júniusi futures árak is folytatták zuhanásukat. 

Olaj ár cryptofalka

Olaj ár 2020.04.22

Tegnap azt feltételeztük, hogy a 10 dolláros olaj ár sem kizárt a jövőben, de hogy ilyen rövid időn belül oda jutunk arra azért mi sem számítottunk. Mindenesetre mindenkit óva intenénk jelenleg az olajjal való kereskedéstől, kezd picit kaszinóhoz hasonlítani már, amit itt látunk. Ha pedig esetleg még a futures után az olaj spot ára is mínuszba megy az lesz a teljesen észvesztő dolog. Ha érdekel, hogy mi is az a futures, ebben a cikkünkben van egy rövid leírás róla ➡️ LINK

 

Az olaj zuhanása közben a részvények is megtorpantak

A múlt héten újabb szép zöld hetet zárt a részvény piac, megvolt az Amazon új mindenkori csúcsa, zöldben úszott az arany és a Bitcoin ár is. Azonban felhívtuk a figyelmet, hogy ez valószínűleg egy a hatalmas zuhanás miatti túladott zónából való korrekcióról van szó. Erről itt olvashattok ➡️ Újabb zöld hetet zártak a tőzsdék, de a neheze hátra lehet.

Egyelőre úgy néz ki, hogy valóban meg is torpant a múlt heti példa nélküli emelkedés, a legtöbb részvény ár szépen behúzta a kéziféket! Egyelőre még nem tört meg a nemrégiben elkezdett rövid távú emelkedő trendjük, viszont mindenképpen figyelemre ad okot a hirtelen, az olajjal párhuzamosan jelentkező forduló.

Az Apple és az 500 amerikai tech céget tömörítő index az S&P500 is -3%ban, a Tesla pedig -7%ban zárta a tegnapi napot. 

SP500-1w-20200422

APPL-1d-20200422

Tesla részvény ár cryptofalka

TSLA-1d-20200422

A magas marketcapjükből adódóan ezek viszonylag kimagasló értékek. Például az S&P500 3%-os csökkenése dollárban kifejezve durván 800 000 000 000$. Ha összeadjuk a Bitcoin, Ethereum és az összes kriptovaluta értékét, akkor is csupán ennek az értéknek a negyedénél járunk.

 

Mindeközben a Bitcoin ár oldalazik. MÉG!

Alapvetően a Bitcointól, mint decentralizált eszköztől sokan azt várnák, hogy teljesen függetlenül mozog a világpiaci eseményektől. Ez legtöbbször igaz is volt a múltban, viszont a mostani válság helyzetben azt tapasztalhattuk, hogy azért elég szépen korrelált a részvényekkel és a világpiaccal. Ez azért nem meglepő, Bitcoinnal is ugyanolyan humán emberi lények kereskednek, mint bármi mással. Ha a tőzsdén pedig pánik van az felülír minden ész érvet.

A Bitcoin ár gyakorlatilag az elmúlt 1 hónapot oldalazással töltötte, 20 napja pontosan ugyanannyit ért egy Bitcoin ára, mint a mai napon. Durván 6900 dollárt.

Bitcoin ár cryptofalka

BTCUSD-1d-20200422

Ugyanakkor, ahogyan a grafikonon látható a Bitcoin ábrája sem turbulenciálktól mentes, sőt! Egy hatalmas megelőző csökkenésen vagyunk túl, valószínűleg a mostani stabil zóna egy a vihar előtti csendet testesít meg. Mind pozitív, mind negatív jelek kiolvashatóak a grafikonból, ezért mi egy erős közömbös álláspontot vennénk fel.

Negatív: Egy ilyen nagy kereskedési volume melletti erős zuhanás után negatív, hogy alacsony vevői nyomás látható a volume-ban. Illetve maga a rövid távú emelkedő trend mértéke is olyan, hogy ezt még nem nevezhetjük trendfordításnak.

Pozitív: Újra az Ichimou felhő határát ostromoljuk, ami sokszor a vízválasztó szokott lenni a hosszú távú emelkedő trendünkhöz. Ha ez felett tudnánk zárni az pozitív képet festene az elkövetkező időszakra. Annál is inkább, hogy közeledik a Bitcoin hálózat változása, a Bitcoin blokk jutalom felezése is!

Egy biztos, a magas volatilitásáról ismert Bitcoin ár valószínűleg nem fogja már túlságosan sok ideig folytatni ezt a stabil oldalazást. A Bitcoin és kriptovaluta piac a hetekben lassan megérhet egy újabb nagy dinamikus mozgásra. Célszerű ilyenkor nem “bealudni”, megfelelően felkészülni megfelelő portfólió managementtel is!

Ha szeretnél ebben segítséget kapni, látogass el a privát csoportunkat bemutató oldalunkra ➡️ Privát tőzsdei kereskedő csoport

 

Hallgass bele a Bitcoin kisokos Podcast műsorába!

Ha komolyabban érdekel a kriptovaluta kereskedés vagy tanulnál többet erről a világról hallgass bele Bitcoin kisokos névre hallgató, iTunes-on és Spotify-on is elérhető Podcast műsorunkba!

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.