ARK Investment szerint sok potenciál van még a Bitcoinban

Szerző: | ápr 7, 2021 | Árfolyam elemzés, Bitcoin

Az Ark Invest és a JP Morgan, az Egyesült Államok legjobb befektetési alapjai szerint a Bitcoin ára hosszútávon akár a 130-470 ezer dollárt is elérheti.

 

Pál fordulat a JPMorgannél a Bitcoinnal kapcsolatban

A JPMorgan Chase korábbi negatív véleményei után újonnan már arra számít, hogy a Bitcoin hosszútávon (BTC) elérheti a 130 000 dollárt is. Az Ark Invest ennél is tovább megy és azt valószínűsíti, hogy a BTC piaci kapitalizációja meghaladhatja majd az aranyét is. Mindkét alap optimista makrogazdasági jóslata a Bitcoin szűkössége körül forog, amely fellendítette népszerűségét mint értéktartó, biztonságos pénzügyi menedék.

BTC/USD Futures I Cryptofalka

Forrás: Tradingview

Ha érdekel, hogy miért is az aranyhoz hasonlítható a Bitcoin jellege, akkor olvasd el még a tavalyi cikkünket, ahol részletesebben kiveséztük az arany és a Bitcoin kapcsolatát.

 

Miért ennyire optimisták a Bitcoint illetően?

A Cryptofalka is beszámolt már arról, hogy az amerikai dollár index kilátásai csökkenőben vannak. A FED úgy nyomtatja a dollárt, mintha nem lenne holnap.  Az inflációtól és a pénzügyi piacok növekvő likviditásától való félelem miatt a tartalék devizák, mint a dollár, leértékelődnek. 

Az Ark Invest például úgy látja, hogy a Bitcoin a jövőben megközelíti majd az 500 000 dollárt, ha a legnépszerűbb kriptovaluta piaci kapitalizációja meghaladja az aranyét. Jelenleg a Bitcoin összértéke az arany értékének 10% -át teszi ki.

 

A Winklevoss ikrek is permabullok

A Winklevoss ikrek, a Gemini kripto-tőzsde alapítói, és korai Bitcoin befektetők, több mint egymilliárd dollár értékű kriptavalutával rendelkeznek. Hasonló véleményen vannak, mint a befektetési alap. 

Egy új értekezésben, amelynek címe: 500 ezer dolláros Bitcoin esete, Tyler Winklevoss elmondta:

Ma a fizikai arany piaci kapitalizációja konzervatív becslések szerint 9 billió dollár. Ha ezt a becslést használjuk a Bitcoin jövőbeli számítására, akkor a Bitcoin mostani bika piaca alulértékelt, és 45 sörösére is emelkedhet még akár a távoli jövőben. Másképp mondva, a bitcoin ára 45-szeresére tud emelkedni a mai helyről, ami azt jelenti, hogy 500 000 USD / bitcoin árat is elképzelhetőnek tartanak.

A JP Morgan azért óvatosabb becslést határozott meg, ami az ő esetükben 130 ezer dollár. Holger Zschaepitz, a Welt piaci elemzője megjegyezte:

A JP Morgan 130 ezer dollár célértéket határoz meg, ami egy hosszú távú becslés. A kockázatokat is figyelembe véve, korrigálásokkal a Bitcoin elméleti 130 ezer dolláros valós értéke mellett 24-30 ezer dollár körüli értékre is korrigál a mostani volatilitás arányok alapján. Hosszútávú adoptáció és a 130 ezer dolláros célár egyik feltétele lenne, hogy a volatilitás mérték az aranyéhoz konvergáljon.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Mit gondolnak a kereskedők a Bitcoin hosszútávú áráról?

Egy álnéven kereskedő, Bitcoin Jack néven ismert trader szerint, a nyereség-mutató (SOPR) indikátor előrejelzi, hogy rövid távon nyereség realizálás történhet. A SOPR indikátor felméri, hogy a piacon lévő BTC mennyi profitot termel, és mennyire kiszolgáltatott egy esetleges eladási hullámnak. A kereskedő így nyilatkozott:

Behúztam a Volume profil segítségével azokat a szinteket, ahol magas a kereskedési forgalom, hogy készen álljunk a trend megerősítésére. A trend megerősítése hamarosan várható, különben úgy gondolom, hogy visszaállunk egy másik korrekciós fázisra, amely akár 1-2 hétig tart.

Scott Melker egy másik kriptovaluta-kereskedő hangsúlyozta, hogy a Bitcoin jól teljesít az S&P 500 és az amerikai tőzsde ellen, ami továbbra is azt jelzi, hogy értéktartó, és értéktár funkciót tölt be. 

BTC / USD vs SPX / USD nézve az eszközök értéke emelkedik, mert a közös nevező a dollár értéke amortizálódik. Ha a részvényeket nézzük egy deflációs eszközzel szemben, akkor sokkal kevésbé lenyűgözően. – mondta Melker

BTC vs SP 500 I Cryptofalka

Forrás: Tradingview

Mindaddig, amíg a Bitcoin továbbra is felülmúlja az amerikai tőzsdét, kockázati szempontból mind a kereskedők, mind a hosszútávú befektetők számára továbbra is kedvező marad a Bitcoin közép,- és hosszútávon is.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka