A Bitcoin oldalazása pozitívan hat a kriptovaluták piacára

Szerző: | jan 19, 2021 | Árfolyam elemzés

Nincs otthon a Bitcoin, cincognak az altcoinok! A napokban igazán jól teljesítettek a kriptovaluták, méghozzá stagnáló Bitcoin ár mellett! 🔥

 

Pihenőn a Bitcoin árfolyama

Már most hihetetlen 2021-es évet tudhat maga mögött a vezető digitális valuta a Bitcoin! 29 000 dollár környékén nyitotta az évet, majd szárnyalt egészen 42 000 dollárig. Innen bólintott egy nagyot és visszatesztelte a 30 000 dolláros támaszunkat. Vagyis alig telt el 3 hét, de már túl van egy +40%-os emelkedésen és egy -27%-os korrekción is a BTC ára. Ami viszont vicces, hogy a mostani minimális csökkenés után is még +22%-ban van idén, vagyis szinte minden napra jutott nála +1% emelkedés.

Bitcoin árfolyam grafikon 20210119 I Cryptofalka

Bitcoin árfolyam grafikon 20210119 I Cryptofalka

Maga a jelenlegi mozgás egy szimmetrikus háromszög alakzat formájában történik, ami egy kimondottan pozitív, bika alakzat. Általában ez az alakzat trendfolytatást szokott valószínűsíteni. Erre az oldalazásra szüksége volt már a kriptovaluták piacának, mint egy falat kenyérre! Igazán túlvett volt szinte minden indikátor a Bitcoin grafikonján, így ez után egy oldalazás kimondottan pozitívnak hat.

Fontos lesz figyelni a fenti háromszög alakzatot! Ameddig a háromszögön belül vagyunk viszonylag csendes piacot várunk, viszont amint ki fog törni az árfolyam valamelyik irányba, akkor erős dinamika jöhet!

 

A fundamentumok viszont továbbra is erősek

Egyelőre a bálnák (hatalmas Bitcoin befektetők) is kitartanak a BTC mellett, ugyanis mindenkori csúcson van a legalább 1000 Bitcoint birtokló tárcák száma.

Bitcoin bálnák száma I Cryptofalka

Legalább 1000 Bitcoint birtokló tárcák száma

Vagyis azt lehet mondani, hogy a több tízezer dollár emelkedés után végre tényleg kis pihenőre kényszerült a Bitcoin, ez pedig ahogyan vártuk megágyazott az altcoinok számára. A 2021-es altcoin összefoglalónkban írtunk nektek pont arról, hogy amikor a Bitcoin oldalazást mutat, akkor általában az altcoinok jól tudnak teljesíteni.

Ha még nem olvastad volna, mindenképpen ajánljuk, hogy olvasd el a 2021-es altcoin várakozásainkat. ➡️ Milyen altcoin portfólióban célszerű 2021-ben gondolkozni?

 

Szárnyal a kriptovaluták piaca, dübörögnek az altcoinok

Az altcoinok igazán érdekes helyet foglalnak el a kriptovaluták piacán. Ugyanis ők azok a még a Bitcoinnál is rizikósabb alternative coinok, amik medve piacon nagyon rosszul, bika piacon viszont iszonyatosan jól is tudnak teljesíteni. Piaci kapitalizációjuk jóval kisebb, mint a Bitcoiné, így sokkal kisebb tőke is kellően fel tudja hajtani náluk az árfolyamot.

altcoinok piaca a bitcoin ellenében kifejezve I Cryptofalka

altcoinok piaca a bitcoin ellenében kifejezve

Az elmúlt években kimondottan rosszul teljesített az altcoinok piaca, ugyanis ha a nagy átlagot nézzük akkor jócskán alulteljesítették a Bitcoin mozgását. Vagyis ha ekkor valaki altcoint tartott akkor a portfóliója Bitcoin értéke csökkent, vagy más oldalról nézve kevesebb profitot hozott dollárban, mintha simán csak Bitcoint tartott volna.

Most viszont ha megnézzük az árfolyam oldalunkat, akkor az látszik, hogy amíg a Bitcoin ára csupán 2,4%-ot változott az elmúlt héten, addig több altcoin ára bőven produkált 2 számjegyű árnövekedést is. De ott van a Polkadot (DOT) projektje, aki például több, mint +100%-ot emelkedett egy hét alatt.

Ugye, ahogyan kezd oldalazni a Bitcoin és elfogyni a BTC-ben rejlő rövid távú profit lehetősége, a befektetők úgy kezdenek szétnézni a kriptovaluták piacán és akár rizikósabb befektetések után nézni a nagyobb profit reményében. És ilyenkor jönnek szóba az altcoinok, mint pl. az Ethereum, ami nemrég még 1100 dollárt ért, ma pedig már 1300 dollárt. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Meddig tarthat ki a lendület az altcoinok piacán?

Általában a Bitcoin az, aki elszokta rontani a bulit az altcoinok szárnyalásánál. Amikor oldalazik a Bitcoin az megágyaz egy pozitív hangulatnak az altoknál, ezt láthatjuk jelenleg a kriptovaluták piacán. Viszont, amikor a BTC esetlegesen kitör majd a mostani oldalazásából, az általában negatívan szokott hatni a többi altcoinra. Igen, még akkor is ha ez a Bitcoin ár változás felfele is történik. Ekkor sok befektető elkezd visszaváltogatni a stabilabb és kevésbé rizikósabb Bitcoinba, aminek hatására a legtöbb altcoin ára BTC ellenében csökkenni kezd.

Ennek ellenére 2021-ben szerintem jó évük lesz az altcoinoknak, hogy miért gondolom ezt azt itt tudjátok elolvasni, vagy a 2021-es várakozásainkban is meghallgathatjátok a podcast műsorunkban.

Ha szeretnéd a futást, házimunkát vagy az utazást hatékonyan eltölteni, hallgasd a Bitcoin kisokos-ra hallgató podcastünket! 🎤 Spotify és iTunes segítségével érhetőek el a Bitcoinról és blokkláncról szóló hanganyagainkat. 🎧 

[buzzsprout episode=’7175998′ player=’true’]

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka