Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
4 ok amiért az alapkezelőknek még nehéz Bitcoinba fektetniük

4 ok amiért az alapkezelőknek még nehéz Bitcoinba fektetniük

A nagy alapkezelőket komolyan érdeklik a kriptovaluták és a Bitcoin, de négy jelentős akadály gördül még eléjük a befektetésük során. 

 

Bitcoin, mint portfólió diverzifikátor

Múlthéten számoltunk be róla, hogy a legendás befektető, Paul Tudor Jones, június 14-én a CNBC-nek adott interjújában 5%-os Bitcoin kitettséget javasol. A befektető a közelmúltban növelte meg a Bitcoin kitettségét 5%-ra. A nagy, meghatározó alapkezelők, mind növelnék a kriptovaluta befektetését a következő években.

Szeretem a Bitcoint, mint portfólió-diverzifikátort. Legyen 5% aranyban, 5% Bitcoinban, 5% készpénzben és 5% árucikkben. - javasolta a Paul Tudor Jones

Nyilatkozatát azután tette, hogy a múlt héten a fogyasztói árindex (CPI) jelentés, az Egyesült Államokban az infláció történelmi, 13 éves csúcsot ért el.

A világ 50 legnagyobb vagyonkezelője együttvéve 78,9 trillió dollár vagyont felügyel. Ha a kezelt vagyonnak csupán 1%-át fektetnék Bitcoinba, akkor a több, mint 700 milliárd dollár érkezne a piacra. Azonban van egy két tényező, amellyel a hagyományos pénzügyi szektornak meg kell küzdeni ahhoz, hogy ha nem is 5%-ot de akár csak 1%-ot befektessenek.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

1. akadály: A magas volatilitás

A Bitcoinba történő befektetés továbbra is jelentős akadályt jelent a nagy befektetési alapkezelők számára, különös tekintettel a vélt kockázatokra. Június 11-én az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdei Felügyelete (SEC), a piaci volatilitásra, a szabályozás hiányára és a csalásokra hivatkozva figyelmeztette a befektetőket a Bitcoin határidős kereskedelem kockázataira. 

Kriptovaluta kockázata I Cryptofalka Forrás: Profit Point EU

Annak ellenére, hogy több részvény és árucikk hasonló vagy akár magasabb 90%-os volatilitással rendelkezik, valahogyan az ügynökség továbbra is a Bitcoinra összpontosít. A DoorDash (DASH), egy 49 milliárd dolláros amerikai tőzsdén jegyzett társaság 96% -os volatilitást mutat, szemben a Bitcoin 90% -ával. Eközben a 44 milliárd dolláros amerikai technológiai részvény, a Palantir Technologies (PLTR) 87% -os volatilitással rendelkezik. Vagyis nem feltétlen igaz, hogy a 

 

2. kockázat: Még nem megoldott a közvetett kitettség

Közvetett kitettség szinte lehetetlen az amerikai székhelyű vállalatok számára egyelőre. A befektetési alapok nagy része, főleg a több milliárd dolláros vagyonkezelők nem vásárolhatnak direktben Bitcoint. 

Kriptovaluta kitettség I Cryptofalka Forrás: https://investorplace.com/

Ebben az eszközosztályban nincs semmi különös, de a legtöbb nyugdíjalap és 401(k) adókedvezménnyel társuló nyugdíjszámla nem teszi lehetővé a fizikai aranyba, a művészetbe vagy a termőföldbe történő közvetlen befektetéseket. Ezeket a korlátozásokat azonban még ki lehet játszani a tőzsdén kereskedett alapokkal (ETF), tőzsdén jegyzett kötvényekkel (ETN) és a forgalomképes befektetési alapok felhasználásával. Vagyis egy potenciális Bitcoin ETF elfogadása azért lenne igazán egészséges a piac számára, mert hatalmas méretű befektetők számára válna elérhetővé a Bitcoin és a kriptovaluták piaca.

 

3. akadály: Bizonytalan szabályozás

Míg az alapkezelő teljes ellenőrzést gyakorol a befektetési döntések felett, be kell tartaniuk egyes szabályokat, és be kell tartaniuk az alapkezelő által bevezetett kockázatkezeléseket. Új eszközök, például CME Bitcoin futures hozzáadásához SEC jóváhagyásra lehet szükség. A Renaissance Capital Medallion befektetési alapjai 2020 áprilisában szembesültek ezzel a kérdéssel. 

Kriptovaluta szabályozás I Cryptofalka Forrás: https://www.cryptowisser.com/

Azoknak, akik a CME Bitcoin határidős ügyleteit választják, mint például a Tudor Investment, a havi lejáratok előtt összesíteni kell az opciókat. Az opciók összesítése a meglévő opciós pozíciók bezárása, miközben ugyanabban az opcióban magasabb kötési áron nyit új pozíciót.

Ez a kérdés mind likviditási kockázatot, mind a mögöttes eszköz hibakövetését veti fel. A határidős ügyleteket nem hosszú távra tervezték, és áraik nagymértékben különböznek a szokásos azonnali tőzsdékétől.

 

4. akadály: Hagyományos bankszektorral való összeférhetetlenség

A bankok fontos szerepet játszanak ezen a területen, mivel a JPMorgan, a Merrill Lynch, a BNP Paribas, az UBS, a Goldman Sachs és a Citi a világ legnagyobb befektetési alapkezelői között szerepelnek. A fennmaradó eszközkezelőkkel szoros a kapcsolat, mert a bankok releváns befektetők és forgalmazók ezeknek a független befektetési alapoknak. Ez az összefonódás még ennél is tovább megy, mert ugyanazok a pénzügyi konglomerátumok uralják a részvényeket és az adósságkínálatot is, ami azt jelenti, hogy végül az ilyen ügyletekben a befektetési alapok felosztásáról döntenek. 

Bankok vs kriptovaluták I Cryptofalka Forrás: https://indusdictum.com/

Míg a Bitcoin még nem jelent közvetlen veszélyt ezeknek az ipari mamut vállalatoknak, a kockázatkerülés hiánya, beleértve a szabályozási bizonytalanságokat is, a globális 100 millárd dolláros profi alapkezelők nagy részének mégis kockázatos.

OKEX_banner_Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.91% $64,050.28
Ethereum ETH -0.85% $3,064.77
BNB BNB 0.90% $560.76
Solana SOL -0.18% $143.86
XRP XRP 3.59% $0.5156
Dogecoin DOGE 1.90% $0.1551
Cardano ADA 8.94% $0.4978
Litecoin LTC 2.34% $82.76
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!