Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kimcshi prémium: Dél-Koreában 72000 dollár felett a Bitcoin

Kimcshi prémium: Dél-Koreában 72000 dollár felett a Bitcoin

A Bitcoin árfolyama Dél-Koreában új kétéves csúcsra emelkedett, jelentős prémiumot képezve a globális tőzsdék árfolyamaihoz képest.

Dél-Korea Bitcoin prémiuma

A jelenség "kimcshi prémium" néven ismert, amelyet több tényező együttese okoz, de leginkább a dél-koreai azonnali lakossági vásárlások.

Korea-Kimchi-Premium-cryptocurrency-FX-investigation.webp

Március 5-én a Bitcoin árfolyama rövid időre elérte a 96,9 millió dél-koreai vont, azaz 72 820 dollár értéket az Upbit-en, az ország legnagyobb kriptopénz tőzsdéjén. Ez több mint 6,8%-os prémiumot jelentett a globális átlagárhoz képest. Az Upbit BTC/KRW párja az elmúlt 24 órában több mint 566 millió dolláros kereskedési volument regisztrált.

A kimcshi prémium okai

A kimcshi prémium február eleje óta emelkedő tendenciát mutat, ami egybeesik a Bitcoin rallyjával, és rövid időre elérte a 69 000 dolláros történelmi csúcsot.

Elemzők ezt a prémiumot elsősorban annak tulajdonítják, hogy Dél-Koreában nincsenek spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek), ami korlátozza az intézményi befektetéseket és felhajtja a lakossági keresletet.

A kimcshi prémiumot először 2016-ban figyelték meg, és az erős Bitcoin-árfolyam-emelkedés időszakaiban is fennmaradt.

 2017 decemberében a dél-koreai tőzsdéken a Bitcoinnal közel 50%-kal magasabb árfolyamon kereskedtek, mint a globális tőzsdéken.

Arbitrázs és piaci hatékonyság

Egyes kereskedők arbitrázs révén próbálnak profitálni a tőzsdék közötti árkülönbségekből, de a prémium nagyrészt a piac nem megfelelő hatékonysága miatt maradt fenn. Továbbá az ország devizatranzakciókról szóló törvénye megtiltja a koreai kereskedőknek, hogy a tengerentúli tőzsdéken kriptot vásároljanak és az arbitrázsból nyereségre tegyenek szert.

A cikk írásakor a Korea Premium Index továbbra is érintetlen, a Bitcoin az Upbit-en 93 650 000 KRW (70 365 dollár) körül mozog, míg a BTC-vel globálisan 66 000 dolláron kereskednek.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.89% $63,465.9
Ethereum ETH -1.34% $3,123.63
BNB BNB -1.64% $557.47
Solana SOL -7.36% $139.77
XRP XRP -1.28% $0.499
Dogecoin DOGE -0.41% $0.1622
Cardano ADA -2.03% $0.4615
Litecoin LTC -1.90% $78.47
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!