Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A rekord magas infláció ellen a Bitcoin jelenthet megoldást

A rekord magas infláció ellen a Bitcoin jelenthet megoldást

A Bitcoin iránti befektetői kíváncsiság nő, ahogy az adatok azt mutatják, hogy az Egyesült Államok inflációja 30 éves csúcsra emelkedett. Hosszú ideje írunk már nektek az inflációról és arról, hogy hogyan védekezhetünk ellene, de manapság talán aktuális, mint korábban bármikor.
 

A Bitcoin és a kriptovaluták értékállóak az inflációval szemben

Ahogy az Egyesült Államokban, úgy világszerte a fogyasztók érzik az infláció negatív hatásait a mindennapi életben. Egy kutatás azt mutatja, hogy az amerikai fogyasztói árindex (CPI) 6,2%-kal emelkedett októberben a tavalyi évhez képest. 

https://twitter.com/davidmarcus/status/1458474988328022021

Az elszabadult ütemben zajló pénznyomtatás a hagyományos pénzügyi piacokat megrendítették, az elszabadult infláció és a vásárlóerő elvesztése miatti aggodalmak súlyosan megviselték a befektetőket, és a jelentősebb indexek visszahúzódtak.

Ez ellentétben áll a kriptovaluta piacon tapasztalható árfolyamokkal, ahol a pozitív hangulat uralkodik, ami a Bitcoin árfolyamában 4,7%-os emelkedést váltott ki miután november 10-én nyilvánosságra kerültek a CPI adatok.

Bitcoin árfolyam I Cryptofalka Forrás: Tradingview

Az infláció 2021-ben bekövetkezett gyors emelkedése miatt egyre több pénzügyi szakember szólította fel a FED-et, hogy vessen véget a könnyelmű pénzkezelési politikájának és emelje a kamatlábakat. Sokan azt állítják, hogy a jegybank sarokba szorította magát, és nincs könnyű előrelépési lehetősége, mert a kamatlábak emelkedése még nagyobb kihívást jelenthet az Egyesült Államok államadósságának.

Úgy tűnik, a globális pénzügyi piacok lassú növekedésre és alacsony reálkamatokra számítanak a következő néhány évben, ami meg fogja gyötörni a központi bankok azon képességét, hogy irányítsák a gazdaságokat. - nyilatkozta Larry Summers volt amerikai pénzügyminiszter

Mivel a kamatszabályozás a FED rendelkezésére álló elsődleges piacbefolyásoló eszköz, úgy tűnik, hogy a folyamatos pénznyomtatáson kívül nem sokra lesz képes a jegybank reagálni a folyamatos kihívásokra.
 
 

Ami rossz a fiatnak az jó a kriptonak

A kriptovaluta tulajdonosok egyedülálló helyzetben vannak, mert menedéket kapnak a fiat valutákat érő hatásoktól. A dollár csökkenő értéke rávilágított a Bitcoin és más altcoinok hatalmára, mint fedezeti deviza leértékelődése és inflációja ellen. A Bitcoin Stimulus adatai szerint azoknak az amerikaiaknak, akik 2020 áprilisában 1 200 dolláros stimulus csekket helyeztek el a Bitcoinba, most 12 172 dollár értékű BTC-vel rendelkeznének. Ez 914%-os növekedést jelent.
 
Stimulus check worth I Cryptofalka Forrás: Bitcoin Stimulus
 
A befektetések nem specifikusan a legjobb vagy legnépszerűbb kriptovalutákba érkezett, tulajdonképpen az egész kriptopiac részesült belőle. A teljes piaci kapitalizációt 190 milliárd dollárról 2,95 billió dollárra emelték ebben az időszakban.
 
Kripto piaci kapitalizáció I Cryptofalka Forrás: CoinMarketCap
 
A piacon lévő nagyszámú tokenek értéknövekedése mellett a kriptovaluta tulajdonosokat számos kriptovaluta jutalmakkal is megjutalmazták airdrop formájában, mint például az Ethereum Name Service nemrégiben. Összességében a kriptovaluta piac résztvevői részesültek a fiat valuták vásárlóerejének romlásával felértékelődő eszközök birtoklása által kínált védelemből. Ez a folyamat a jövőben folytatódni fog, hacsak nem sikerül megfogni az elszabadult inflációt.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.97% $64,795.79
Ethereum ETH -4.05% $3,414.07
BNB BNB -4.42% $581.6
Solana SOL -8.64% $133.52
XRP XRP -6.46% $0.4821
Dogecoin DOGE -9.63% $0.1202
Cardano ADA -9.92% $0.3727
Litecoin LTC -7.86% $71.69
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!