Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Most akkor mégsem pszichopaták a bitcoinerek?

Most akkor mégsem pszichopaták a bitcoinerek?

A tanulmány 500 kanadai befektetőt vizsgált, és a korábbi elemzésekkel ellentétben az derült ki, hogy pénzügyileg tájékozottak és érzelmileg stabilak.

Milyen tulajdonságokkal bír egy Bitcoin befektető?

Az átlagos Bitcoin befektető egy pénzügyi zseni, kifogástalan jellemmel, legalábbis egy új kutatás szerint, amely a kanadai befektetőket vizsgálta. Stefano Di Domenico viselkedéskutató és a Toronto Egyetem adjunktusa, egy közös tanulmányt készít a "Bitcoinerek" pszichológiai felépítéséről és pénzügyi műveltségéről.

Bár az eredmények még hivatalosan nem kerültek nyilvánosságra, előzetesen bemutatta a kutatás eredményeit a Kanadai Bitcoin Konferencián még a hónap elején.

Az 500 kanadai kiskereskedelmi kriptobefektető mintáján alapulva, a társszerző megjegyezte, hogy kutatási eredményei ellentmondanak a demográfiai vonatkozású általános tévhiteknek, amelyek gyakran éretlen "kriptós srácokat" ábrázolnak, akik felelőtlenül bánnak a pénzükkel.

Cryptocurrenc investment Cryptofalka

"A Bitcoinerek általában intellektuálisan kíváncsiak és érzelmi szempontból stabilak" - írta Di Domenico a LinkedInen a havi eredményekről. "

Az egyéni fejlődést, a kapcsolatokat, a közösséget és az egészséget értékelik a tárgyi javak és a 'magas státuszú' imázshoz képest. A kutatási felmérés több mint 350 kérdést tartalmazott, amelyek több mint egy tucat hipotézist céloztak meg. 

"Kollégáim és én alig várjuk, hogy befejezzük a dolgozatunkat, és részletesebb eredményeket osszunk meg" - tweetelte ma Di Domenico.

Éles a váltás a két évvel ezelőtti véleményektől

A tanulmány korai eredményei markáns ellentétet mutatnak egy, a New York Post által két évvel ezelőtt bemutatott nagy jelentőségű tanulmánnyal, amely összefoglalta az eredményeket egy címben, miszerint a bitcoinerek "pszichopaták, akik nem törődnek senkivel."

A tanulmányt az ausztrál Queensland Egyetem tudósai végezték, akik szerint a kriptobefektetők közül sokan mutatnak negatív tulajdonságokat, beleértve a nárcizmust, a machiavellizmust, a pszichopátiát és a szadizmust.

Di Domenico tanulmánya kifejezetten a kanadai kriptotőzsde platform ügyfeleit vizsgálta, a tanulmány regisztrációs oldala szerint.

BTC Invest Cryptofalka

A növekedésorientáltság mellett a szerző azt állította, hogy a kriptobefektetők pénzügyileg is tájékozottak. Fontos megjegyezni, hogy mind a Bitcoinerek, mind a kriptorajongók jelentősen magasabb pontszámot értek el a pénzügyi műveltségben, mint az átlagos népesség.

Ezt az állítást más is alátámasztja: egy 2021-es Kanadai Bank tanulmány szerint a kanadai kriptobefektetők általában az alacsony és magas pénzügyi műveltség szélső értékei felé tendálnak, míg az átlagos pénzügyi ismeretekkel rendelkező befektetők a legkevésbé valószínű, hogy befektetnének.

"A bulvár hírek ellenére, a bitcoinerek nem pszichopaták" - tette hozzá Di Domenico."

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.10% $61,027.19
Ethereum ETH -0.12% $3,373.95
BNB BNB 0.74% $571.39
Solana SOL 9.03% $135.67
XRP XRP 0.90% $0.476
Dogecoin DOGE 3.23% $0.1226
Cardano ADA 4.30% $0.3881
Litecoin LTC -0.55% $70.47
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!