Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A fiatalok inkább kriptóba fektetnek, mint részvényekbe

A fiatalok inkább kriptóba fektetnek, mint részvényekbe

Egy friss felmérés szerint a fiatalabb generáció már inkább a kriptovaluta befektetéseket választja, mint a hagyományos részvényeket.

A fiatalabb generáció a kriptovalutákat preferálja

A Policygenius pénzügyi tervezési felmérésben 4063 felnőtt válaszadó vett részt az Egyesült Államokban. Az eredmények arról árulkodnak, hogy a Z generációhoz tartozók 20%-a (18-26 éves korosztály) és a millenniumiak 22%-a (27-42 éves korosztály) sokkal valószínűbben fektet alternatív eszközökbe, mint például kriptovalutákba és NFT-kbe, az idősebbekhez képest.

A felmérésből az is kiderült, hogy a Z generációhoz tartozó válaszadók 18%-a mondta, hogy rendelkezik részvényekkel, szemben a Gen X-ek 28%-ával és a Baby Boomerek 45%-ával.

"A fiatalabb generációk másképpen tárolják a vagyonukat, ideértve az olyan újszerű befektetési módszereket is, mint a kriptovaluták. Hajlandóak pénzüket kockázatosabb befektetésekre áldozni, de ez az új tendencia lehet azoknak az akadályoknak a tükröződése is, amelyeket most még nem tudnak kezelni, mint például a növekvő finanszírozási problémák a lakáspiacon” -írta a Policygenius elemzője.

Ezen felül, a Z generáció 9%-a és a millenniumiak 8%-a azt mondta, hogy valószínűbb, hogy először a közösségi médiát keresné fel pénzügyi kérdéssel, szemben a Gen X (3%) és a baby boomerek (1%) véleményével. 

crypto owenership Cryptofalka

A felmérés rávilágít a fiatal befektetők pénzügyi attitűdjeire is. A modern pénzügyi környezetben való eligazodás bonyolultsága ellenére a fiatalok könnyen otthonosan érzik magukat a kriptovilágban. A Z generációsok és ezredfordulósok mondhatni "büszkék" a pénzügyi menedzsment készségeikre, ami rávilágít a fiatalabb réteg proaktív hozzáállására a pénzügyi műveltség és függetlenség terén.

Egyre népszerűbbek a kriptobefektetések a fiatalok körében

Korábbi tanulmányok azt is kimutatták, hogy a Z generáció és az ezredfordulósok körében a legmagasabb a kriptopénzek elfogadási aránya az összes korcsoport közül.

Egy 2023 áprilisában készült Bitget-tanulmány kimutatta, hogy a millenniumiak 46%-a rendelkezik kriptovalutával a nagyobb gazdaságokban, például az Egyesült Államokban, Kínában, Németországban, Japánban, Indonéziában és Nigériában.

BTC2 Cryptofalka

Az előző évben, 2022 októberében a Charles Schwab egy másik felmérése azt mutatta, hogy a Gen Z és a millenniumi generáció mintegy 50%-a digitális eszközökben akarja elhelyezni nyugdíjalapját. A tanulmány azt is megállapította, hogy a Gen Z 43%-a és az ezredfordulósok 47%-a már most is kriptovalutákba fektet a nyugdíjpénztáron kívül.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.43% $67,721.91
Ethereum ETH -2.54% $3,768.82
BNB BNB -0.37% $596.94
Solana SOL -1.53% $168.44
XRP XRP -0.17% $0.5287
Dogecoin DOGE 1.02% $0.1655
Cardano ADA 0.75% $0.46
Litecoin LTC 0.20% $83.24
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!