Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ausztráliában is indul a spot Bitcoin ETF kereskedés

Ausztráliában is indul a spot Bitcoin ETF kereskedés

Június 4-én indul az első ausztráliai spot Bitcoin ETF, új lehetőséget teremtve az intézményi és lakossági befektetők számára.

Az első ausztráliai Bitcoin ETF indulása

Új korszak kezdődik 2024. június 4-én az ausztrál befektetők számára, amikor elindul az első spot Bitcoin ETF, a Monochrome Bitcoin ETF (IBTC) kereskedése. Ez az esemény fontos mérföldkő a befektetők számára, és jelentős hatással lehet az ausztrál pénzügyi piacokra.

Monochrome Bitcoin ETF (IBTC)

A Monochrome Asset Management bejelentette, hogy az IBTC ticker alatt futó Bitcoin ETF-jük június 4-én megkezdi a kereskedést. Az ETF kezelési díja 0,98% lesz évente, és az IBTC lehetőséget nyújt a befektetőknek, hogy szabályozott keretek között szerezzenek kitettségek a kriptoeszközben.

 Az ETF a CME CF Bitcoin Reference Rate indexet követi, amely közvetlen követi a Bitcoin spot árfolyamát.

A Cboe és az ASX tőzsdék versenyfutása 

A Cboe lesz az első ausztrál tőzsde, amely listázza a Bitcoin ETF-et, megelőzve ezzel a legnagyobb Australian Securities Exchange-t (ASX). Az ASX ugyanakkor szintén tervezi a spot Bitcoin ETF-ek jóváhagyását az év végéig.

two stock echange btc.webp

 Az érdeklődés a Bitcoin ETF-ek iránt az amerikai piacokon a januárban történt áttörő szabályozói jóváhagyás nyomán fokozódott, ami hatalmas beáramlást eredményezett mind intézményi, mind lakossági befektetők részéről.

A Bitcoin ETF-ek globális elterjedése

Az IBTC egy passzív ETF, amely mentesíti a valódi Bitcoin vásárlásának technikai kihívásaitól a befektetőket, miközben a kriptoeszköz árfolyamához kötött hozamprofilt biztosít.

Az idei évben a szabályozott Bitcoin ETF-ek indultak Észak-Amerikában, az Egyesült Királyságban és az Ázsia-Csendes-óceáni térségben. Ausztrália csatlakozása tükrözi a Bitcoin intézményi eszközosztályként való szélesebb körű elfogadását.

Az IBTC különlegessége

Ausztráliában már léteznek különböző tőzsdén kereskedett termékek, amelyek Bitcoinhoz való hozzáférést kínálnak, de a Monochrome Asset Management az első, amely a 2021-ben bevezetett új kriptoeszköz-licenc kategória alapján kapott jóváhagyást.

crypto guard.webp

Ez lehetővé teszi az ETF számára, hogy közvetlen fedezetként használja a Bitcoint, amely offline, internetkapcsolattal nem rendelkező eszközön van tárolva, megfelelve az ausztrál intézményi őrzési szabványoknak.

A Monochrome céljai és várakozásai

Monochrome vezérigazgatója, Jeff Yew, azt nyilatkozta, hogy erős érdeklődésre számítanak az ETF iránt, figyelembe véve az indirekt Bitcoin ETF termékek folyamatos növekedését az elmúlt hónapokban.

Yew megerősítette, hogy készen állnak egy Ethereum ETF létrehozására és bevezetésére is, amely szintén közvetlen kitettséget biztosít az eszközben.

Ethereum.webp

Emellett további tematikus lehetőségeket is vizsgálnak a digitális eszközök szektorában a befektetői igények kielégítése érdekében.

Az ausztrál piac jövője

Az IBTC indulása Ausztráliában alig több mint egy hónappal követi a hongkongi spot Bitcoin ETF április 30-i bevezetését.

Ausztrália kriptobarát hozzáállása és a helyi befektetők érdeklődése miatt várható, hogy a helyi spot Bitcoin ETF-ek az első három évben 3-4 milliárd dolláros nettó beáramlást generálnak.

A szabályozott Bitcoin ETF-ek legitimációt és egyszerű hozzáférést biztosítanak a Bitcoinhoz a befektetők számára. Ezek a termékek nemcsak a piac likviditását növelik, hanem elősegítik a kriptoeszközök szélesebb körű elfogadását és a pénzügyi innovációt Ausztráliában.

 

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.04% $61,014.07
Ethereum ETH -0.21% $3,368.54
BNB BNB 0.61% $571.3
Solana SOL 8.83% $135.68
XRP XRP 0.73% $0.4756
Dogecoin DOGE 2.89% $0.1225
Cardano ADA 4.10% $0.3878
Litecoin LTC -0.83% $70.37
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!