Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bitcoint és kriptovalutákat vásárolnak az amerikai egyetemek

Bitcoint és kriptovalutákat vásárolnak az amerikai egyetemek

Amerika legnagyobb egyetemei már 2019 óta Bitcoint és kriptovalutákat vásárolnak a több milliárd dolláros adományaik egy részéből.

 

Egyetemi kriptovaluta befektetések

Számos nagy amerikai egyetem, köztük a Harvard Egyetem, a Yale Egyetem, a Brown Egyetem és a Michigani Egyetem jelentései arra utalnak, hogy az egyetemeknek eljuttatott adományokból kriptavalutákat vásárolnak. - jelentette ki a CoinDesk, két az egyetemekkel kapcsolatban lévő emberre hivatkozva. 

A Coinbase, az Egyesült Államok legnagyobb tőzsdéje, amely az ebben a hónapban kiadott jelentésében is az egyetemeket a kriptavalutába befektető intézmények közé sorolja. Az alapítványok más tőzsdéken is vásárolnak. - jelentette ki a CoinDesk

Az egyetemi adományoknak sajátos jogi struktúrája van, amelynek célja egy meghatározott célú befektetések korlátlan ideig való megőrzése. A Harvard rendelkezik a legnagyobb egyetemi adománytartalékkal, 40 milliárd dolláros vagyonnal. A Yale kicsit több mint 30 milliárd dollárral, a Michigan körülbelül 12,5 milliárd dollárral, a Brown pedig 4,7 milliárd dollárral. Nem ismert, hogy ezekből a pénzeszközökből mennyi része kriptográfiai eszköz, valószínű csupán egy kis részük. 

Harvard Egyetem I Cryptofalka

Az egyre nagyobb intézményi elfogadás a Bitcoin és a kriptovaluták egyik legnagyobb sikertörténete volt a tavalyi évben. A legnagyobb kriptovaluta árfolyama négyszeresére nőtt 2020-ban és 2021 elején még feljebb ment. Bár most az árfolyam 30.000 dollár körüli konszolidálódott, a kriptovaluta ára 42.000 dollár körül is járt a hónap közepén. 

 

Kriptovaluták intézményi elfogadása

A nagybefektetők, mint a Guggenheim, Paul Tudor Jones, Grayscale, Microstrategy, precedenst teremtve reklámozták a Bitcoint, elősegítve a még nagyobb érdeklődést a kriptovaluták új piaca iránt. A Bitcoint egyre inkább emlegetik az eszközallokációk diverzifikátoraként, egyfajta digitális aranyként. 

Míg a 2020-as makrogazdasági környezet felgyorsította a kriptovaluták alkalmazását, az a fontos, hogy sok, az ide évben -különösen az adományok, vállalatok és más hosszútávú befektetők- nem hiszik, hogy a jelenlegi piaci dinamikára van szükség a Bitcoin további sikeréhez. A Bitcoint hosszú távon, a változó piaci körülmények között, az alap portfólió részeként kívánják tartani. - áll a Coinbase jelentésében.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.98% $65,678.48
Ethereum ETH -3.74% $3,448.18
BNB BNB -1.49% $595.86
Solana SOL -7.27% $137.07
XRP XRP 0.32% $0.493
Dogecoin DOGE -9.53% $0.1221
Cardano ADA -7.68% $0.3807
Litecoin LTC -5.82% $73.39
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!