Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Az első afrikai ország, ahol törvényes fizetőeszköz a bitcoin

Az első afrikai ország, ahol törvényes fizetőeszköz a bitcoin

A Közép-afrikai Köztársaság nemzetgyűlése egyhangúlag megszavazta, hogy a bitcoin törvényes fizetőeszközzé váljon. A törvényjavaslat legalizálja a kriptovalutákat, szabályozási keretet kínál és elfogadja a bitcoint, mint törvényes fizetőeszközt, elsőként a kontinensen. 

 

Elfogadták Afrikában a történelmi jelentőségű törvényjavaslatot

A Közép-afrikai Köztársaság gazdasági helyzete nem éppen rózsás, ezért az ország vezetői megállapodtak abban, hogy a kriptovaluták segítségével fellendítik a gazdaságot, valamint elindulnak annak digitalizációja felé. El Salvadorhoz csatlakozva törvényes fizetőeszközzé teszik a bitcoint. A nemzetközi szervezetek azonban szkeptikusak.

https://twitter.com/cz_binance/status/1518296144450887680?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1518296144450887680%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fbeincrypto.com%2Fcentral-african-republic-becomes-the-first-african-country-to-make-bitcoin-legal-tender%2F

A törvénytervezetet Gourna Zacko, a digitális gazdaságért és távközlésért felelős miniszter és Calixte Nganongo pénzügyminiszter nyújtotta be. A tisztviselők nagy része szerint az új technológiába és a kriptovalutákba való befektetés az állampolgárok javát szolgálja majd, bár egyenlőre nem világos, hogy milyen szélesebb körű megoldások születhetnek.

Afrika _Cryptofalka forrás: Youtube.com

A bitcoin törvényes fizetőeszközzé tételének több előnye is van, amit egy kormány kihasználhat a gazdaság fellendítése érdekében. Az okosszerződéseket például széleskörűen lehet használni a kormányzati bürokráciában és sok alapvető folyamat költségeit ezáltal csökkenteni lehet.

 

Még több ország fogadja el a bitcoint törvényes fizetőeszközként?

A Közép-afrikai Köztársaság követi El Salvadort a bitcoin törvényes fizetőeszközként való elfogadásában. A legtöbb nemzetközi szervezet és kormány azonban nem kifejezetten örül ennek, és tartanak a makrogazdasági kockázatoktól. A Nemzetközi Valutalap már kifejezte aggályait ezzel kapcsolatban.

Nexo kriptovaluta váltó

Azon országok szerint, amelyek a bitcoint törvényes fizetőeszközzé tették, a gazdasági mutatók javulhatnak és a digitalizáció új korszaka jöhet el. Ez még teljesen nem bizonyított, hiszen El Salvador esetében még korai lenne javuló gazdasági adatokról beszámolni.

A többi ország ezentúl El Salvadorra és a Közép-afrikai Köztársaságra fog figyelni. Nem valószínű azonban, hogy a sokan tennék törvényes fizetőeszközzé a bitcoint, de valószínűleg a jövőben már elfogadóbbak lesznek az országok a kriptovalutával és annak mindennapi használatával szemben. 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.92% $64,258.38
Ethereum ETH 0.25% $3,439.9
BNB BNB -0.13% $573.85
Solana SOL 3.58% $164.87
XRP XRP -5.00% $0.5574
Dogecoin DOGE -1.37% $0.1207
Cardano ADA -4.46% $0.4267
Litecoin LTC -0.64% $71.59
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!