Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Hogyan NE utalj bitcoint: a 3 millió dolláros tranzakciós díj

Hogyan NE utalj bitcoint: a 3 millió dolláros tranzakciós díj

Egy felhasználó 85 bitcoin-t, azaz 3,1 millió dollár értékű tranzakciós díjat fizetett 139,42 BTC átutalásáért. A díj a Bitcoin 14 éves történetének az egyik legmagasabb összege.

A valaha volt 8. legmagasabb bitcoin tranzakciós díj

A "bc1qn3d...wekrnl" tárcacímről november 23-án 139,42 BTC-t próbáltak átutalni a "bc1qyf...km36t4" címre, csakhogy a tranzakciós díj több mint a tényleges érték felét tette ki. A célcímre így csak 55,77 BTC érkezett. A "szerencsés" bányászpool az abszurdan magas bányászati díjat a 818087-es blokkban kaparintotta meg.

A közösségi médiában a felhasználók szerint a feladó talán a magas tranzakciós díj opcióját választhatta ki, de úgy tűnik, hogy a replace-by-fee (RBF) csomóponti politika és a feladó tudatlansága is szerepet játszott.

Többször is hibázhatott a Bitcoin-felhasználó

Az RBF lehetővé teszi, hogy a mempoolban lévő, még meg nem erősített tranzakciót egy másik, magasabb tranzakciós díjat fizető tranzakcióval helyettesítsék, hogy az hamarabb elszámolásra kerüljön. A mempool az a hely, ahol az összes BTC-tranzakció sorba kerül, mielőtt jóváhagyják és felveszik a Bitcoin blokkláncára.

Egy mempool fejlesztő, mononaut az X-en közzétette, hogy az átutalás mögött álló felhasználó valószínűleg nem tudta, hogy az RBF megbízásokat nem lehet törölni. 

A felhasználó talán többször is kicserélte a díjakat a törlés reményében. Az RBF előzményei azt mutatják, hogy a legutóbbi csere további 20%-kal növelte a díjat, ami így még 12,54 BTC-t tett hozzá a költségekhez.

A Paxos eset: még a nagyok is hibáznak néha

Nem ez az első eset, hogy egy Bitcoin-felhasználó véletlenül abszurdan magas tranzakciós díjat fizetett egyetlen utalásért. Szeptemberben a Paxos platform véletlenül 500 000 dolláros tranzakciós díjat küldött egy 2 000 dolláros BTC tranzakcióért. Abban az esetben a hitelesítő F2Pool bányász visszautalta a Paxosnak az elhibázott tranzakciós díjat.

Dollárban kifejezve a valaha fizetett legnagyobb Bitcoin tranzakciós díj viszont letaszítja a szeptemberi Paxos átutalást a dobogóról. A legnagyobb díjat Bitcoinban kifejezve 2016-ban fizették ki, amikor valaki 291 BTC tranzakciós díjat fizetett.

Visszautalja-e a pool az elhibázott tranzakciós összeget?

Mononaut azt nyilatkozta, hogy bár a mostani véletlen tranzakciós díjjal kapcsolatos eset hasonlóságot mutat a Paxos-üggyel, annak lehetősége, hogy az Antpool visszaadja a pénzt, saját kifizetési politikájától függ, amiben nagy szerepet kap az is, hogy milyen kötelezettségeik vannak a tranzakciós díjak megosztására a bányászokkal.

Az Antpool még nem nyilatkozott az ügyben.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 7.66% $61,314.83
Ethereum ETH 5.66% $3,434.61
BNB BNB 5.06% $415.53
Solana SOL 13.73% $122.94
XRP XRP -1.18% $0.5775
Cardano ADA 2.96% $0.6408
Dogecoin DOGE 17.35% $0.1139
Litecoin LTC 2.56% $76.06
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!