Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Altcoin szemle - Cardano, VeChain elemzések

Altcoin szemle - Cardano, VeChain elemzések

Altcoin szemle sorozatunkban próbáljuk rajta tartani a szemünket a kriptovaluta piac hagyományosabb nevein, egy-egy kisebb piaci kapitalizációs versenyzővel kiegészítve. Ma pont egy ilyen duot vizsgálunk, a régebb óta ismert Cardano-t (ADA), és a kisebb piaci kapitalizációval rendelkező VeChain-t (VET), mindkettőt Bitcoin pár ellenében.

 

Piaci dominancia

Lassacskán két és fél éve tart az alt/Bitcoin valutapárok általános csökkenő trendje. Egy-két kivételtől eltekintve, például ChainLink, nem tudnak az altok számottevőbb emelkedéseket produkálni hosszú távon. Széttépázott és bizalom vesztett a piacuk, óriási mínuszokkal a korábbi csúcspontoktól. Ez nem jelenti, hogy nem érdemes követni a grafikonjaikat és várni az alkalmat, amikor ismét nagyobb tér juthat az altoknak a piacon növekedéseket produkálni. Korábban foglalkoztunk már Ethereum Classic-cal, Ripple-lel, Litecoin-nal, Binance Coin-nal, Stellar-ral, most a címbe szerepelő nevek esetében vizsgáljuk a megjelenő trendfordító jeleket.

Altcoin dominancia Altcoin dominancia

Az alt dominancia a BTC 10 ezer dollárig tartó emelkedésének köszönhetően esett némileg az utóbbi időszakban. Fontos támasz tört le a mozgás, így egyelőre medvén néz ki a grafikon. A csökkenő trendvonal mentén csökkenek a csúcspontok és az aljpontok egymáshoz képest. Ennek a csökkenő trendvonalnak az áttörése szükséges, hogy nagyobb tér jusson az altoknak a piacon.

Bitcoinnak ezzel szemben sikerült kitörést produkálni a csökkenő trendvonal alól. Természetesen ez összefüggésbe van az előző bekezdésben említett BTC emelkedéssel. A csökkenő trendvonalon kívül sikerült áttörni a pirossal behúzott ellenállást is. Jelenleg a kettő együttesét teszteli vissza az ár, ami jó pattanási helynek tűnik, meglátjuk sikerül-e valóban pattanni az árfolyamnak a jelölt szintről. 

 

Altcoin szemle - Cardano elemzés

Napi ábrán vizsgáljuk az eseményeket. Elég széles, oldalazó ártartományt ölel fel a mozgás a támasz és az ellenállás között. Sokszor teszteltük a támaszt, az ellenállás irányába kevesebb támadást indítottunk.
Rövid távon, bika jelnek fogható fel a csökkenő árcsatornából jövő kitörés nem olyan régről, azonban hiányolom a napi volume/kereslet jelenlétét, ahhoz, hogy validnak vegyem a kitörést. 

Hosszabb távú formálódást tekintve azért akadnak szép jelek. Érdemes rápillantani a megjelenő nagyobb volume-okra (bekarikázva). A kiugróan nagy volume-ok megjelenése, főleg a hosszú oldalazó árcsatornában, utalhatnak hosszabb távú felhalmozásra a piac nagyobb szereplőitől, így a trend későbbi fordulására is. Jelen körülmények között azonban, napi időtávon tekintve, tényleges trendfordulásra és masszív kereslet megjelenésére a jelölt ellenállás áttörése után számíthatunk. 

 

Altcoin szemle - VeChain elemzés

VeChain ábrája szabályozott mozgást követ. Rövid távon, pár napja oldalazó mozgást vett fel közel a korábbi támaszhoz. Veszélyes terep oldalazó piacon kereskedésre játszani, így némi idő ráfér VET-re, hogy tisztázza a következő irányt. Csökkenő csúcsok és és aljak mellett zajlik nagyobb időintervallumot figyelve a mozgás, a behúzott csökkenő trendvonal mentén. Egyelőre az utóbbi napok oldalazása, és volume mentes állapota nem sugallja még, hogy eredményes támadást indíthatunk a csökkenő trend áttörésére.

Altcoin szemle VET-BTC 1d Altcoin szemle VET-BTC 1d

Nagyobb keresletet VET piacán, pont az előző bekezdésben említett csökkenő trendvonal áttörése adhat. Ez lenne az első bika jel arra nézve, hogy fordulhat VeChain a +170 napja tartó down trendből. Kulcspontként tekintek tehát erre a trendvonalra, aminek áttörése optimista hangulatot teremthet arra nézve, hogy eredményesen áttörhessük a vízszintesen húzódó ellenállásunkat.

 

 

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Válj sikeres kereskedővé a tőzsdei gyorstalpaló oktatásunkkal
  3. Újabb zöld hetet zártak a tőzsdék, de a neheze hátra lehet
  4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
  5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
  6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.54% $67,364.2
Ethereum ETH 0.41% $3,525.18
BNB BNB 0.57% $597.58
Solana SOL 2.58% $173.78
XRP XRP 3.39% $0.5948
Dogecoin DOGE 7.31% $0.1344
Cardano ADA -0.38% $0.4373
Litecoin LTC 0.40% $73.53
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!