Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Átfogó kriptovaluta szabályozást sürget az ENSZ

Átfogó kriptovaluta szabályozást sürget az ENSZ

Az Egyesült Nemzetek Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciája (UNCTD) szakpolitikai kérdéseket és ajánlásokat terjesztett elő a kriptográfia fejlődő országokban történő gyors ütemű elterjedésének megfékezésére.

 

ENSZ állásfoglalás a kriptovalutákról

Az Egyesült Nemzetek Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciája (UNCTD) szakpolitikai tájékoztatót és ajánlást adott ki a fejlődő országokra vonatkozóan. Az UNCTD augusztus 10-én adott ki egy tájékoztatót, amelyben azzal érvelt, hogy a szabályozatlan kriptoátvétel veszélyt jelent a fejlődő országokra. Ugyanakkor elismerte a kripto szerepét az átutalások megkönnyítésében és a valuta infláció elleni fedezetként.

A tájékoztató szerint az ügynökség kriptoval kapcsolatos aggodalmai a fejlődő országok pénzügyi stabilitásával, erőforrás-mobilizációjával és monetáris rendszereinek biztonságával kapcsolatosak.

Az ENSZ-ügynökség megismételte a Nemzetközi Valutaalap (IMF) álláspontját a kriptovaluta törvényes fizetőeszközként való elfogadásának kockázatairól. Kijelentette, hogy a közelmúlt piaci viszonyai bebizonyították, hogy a kriptovaluták, különösen a stabilcoinok alááshatják a fejlődő országok pénzügyi stabilitását.

Átfogó kriptovaluta szabályozást sürget az ENSZ Forrás:energyeducation.ca

 

"Ha a kriptovaluták széles körben elterjedt fizetőeszközzé válnak, és akár nem hivatalosan felváltják a hazai valutákat (ez az úgynevezett kriptoizáció), az veszélyeztetheti az országok monetáris szuverenitását."

A fejlődő országok fogyasztóinak védelme érdekében az UNCTD a kriptovalutákra vonatkozó átfogó szabályozás bevezetését, valamint a kriptovalutákkal kapcsolatos reklámok korlátozását ajánlja. A második felvetett kérdés a hazai digitális fizetési rendszerek fejlesztésével kapcsolatos.

Megállapította, hogy ennek elmaradása a reálgazdaságból a kriptogazdaságba történő tőkekiáramlás növekedéséhez vezethet, ami alááshatja az országok monetáris stabilitását. Az ügynökség ajánlásként sürgette a hatóságokat, hogy fontolják meg egy helyi központi banki digitális valuta (CBDC) kifejlesztését.

"A nemzeti képességektől és igényektől függően a monetáris hatóságok központi banki digitális valutát vagy - ami egyszerűbb - gyors lakossági fizetési rendszert biztosíthatnak."

Nexo kriptovaluta váltó

 

A kriptovaluták akár a helyi pénzeket is leválthatják hosszútávon

Az UNCTD végül azzal érvelt, hogy a kriptotranzakciók elterjedése hatással lenne a fejlődő országok forrásainak mobilizálására, mivel a kriptotranzakciókkal könnyebb az adóelkerülés.

"Bár a kriptovaluták megkönnyíthetik az átutalásokat, ugyanakkor lehetővé tehetik az adókijátszást és -elkerülést is az illegális áramlásokon keresztül, akárcsak egy olyan adóparadicsomba, ahol a tulajdonjog nem könnyen azonosítható."

Átfogó kriptovaluta szabályozást sürget az ENSZ Forrás:www.acamstoday.org

A kriptovaluták segítségével történő adóelkerülés visszaszorítása érdekében az ügynökség azt javasolja, hogy az érintett hatóságok tegyenek globálisan összehangolt erőfeszítéseket a kriptoiparra vonatkozó megfelelő adózási jogszabályok végrehajtása érdekében.

 

Összefoglalva

2021-ben Nigériában volt a legmagasabb a kriptoadoptáció, az előző évhez képest 880%-os növekedéséről beszélhetünk. Igaz volt is honnan növekednie ennek az aránynak.

A Közép-afrikai Köztársaság (CAR) lett az első afrikai ország, amely április 27-én elfogadta a Bitcoint törvényes fizetőeszközként. Majd később megerősítették a kriptovaluták bevezetésére tett erőfeszítéseiket a „Project Sango” elindításával, amelynek az eredeti Sango Coin értékesítése július 25-én indult.

Az, hogy már egyes kisebb országok kriptovalutákat adoptálnak, gyakorlatilag meglévő trend. Nem véletlenül ismerte fel a folyamatot az ENSZ is. Összességében a közleményük alapján elmondható, hogy inkább szabályozandó fenyegetést, mintsem lehetőséget vélnek felfedezni a fejlődő országok kirptovaluta adoptációjában. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.70% $64,164.15
Ethereum ETH 0.20% $3,422.51
BNB BNB -0.04% $571.65
Solana SOL 2.06% $161.06
XRP XRP -8.69% $0.556
Dogecoin DOGE -2.00% $0.1202
Cardano ADA -3.19% $0.4244
Litecoin LTC -0.67% $71.44
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!