Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A fejlődő országok stabilcoinok felé fordulnak az infláció ellen

A fejlődő országok stabilcoinok felé fordulnak az infláció ellen

Nigériában egyre többen a dollárhoz kötött stabilcoinokat tekintik megoldásnak, amelyekkel megvédhetik megtakarításukat a helyi inflációtól. 

 

Sokan nem férnek hozzá a klasszikus banki szolgáltatásokhoz

Sok fejlődő országban élő ember nem juthat hozzá a "modern banki szolgáltatásokhoz", de a legtöbbjüknek ennek ellenére már van mobiltelefonja és internete. Ennek köszönhetően sok emberhez egyszerűbben és előbb érhetnek el az internet szabad világán keresztül a modern kor kriptovalutái, mint a hagyományos banki szolgáltatások. 

Okeke Leticia Chigozie, 28 éves logisztikai dolgozó saját cipőboltot szeretne nyitni Nigériában. Mivel nem jogosult banki hitel felvételére a vállalkozásának finanszírozásához, csatlakozott egy hagyományos megtakarításai csoporthoz, amelyet Esusu-nak hívnak. Ezek a pénzügyi csoportok lehetővé teszik azok számára akik nem tudnak banki hitelt igényelni, hogy pénzt takarítsanak meg vagy hitelkeretet szerezzenek. Legtöbben közülük pedig a Bitcoinban és a stabilcoinokban látják a megoldást.

 

Stabilcoinok az infláció ellen

A probléma az, hogy az olyan magas inflációs országokban mint Nigéria és Zimbabwe, a megtakarítások értéke napról napra csökken. A stabilcoinok, melyek erős(ebb) devizához vannak kapcsolva, mint például az amerikai dollárhoz vagy egy eszközkosár, stabilabban tartják az értéküket. Ezért megoldást jelenthetnek az ilyen problémákra és ezzel a stabilcoinok új pénzügyi reformot hoznak a kevésbé fejlett országokba.

Stabilcoin | CryptoFalka Forrás: nairametrics.com

A leértékelés azért jelenthet problémát, mert ha megnézzük az elmúlt két évet, akkor 20 000 nairának (nigériai pénznem) már nincs igazán értéke. De mi lenne ha valóban be lehetne fektetni ezt a pénzt egy olyan helyre, ahol az értéke nem csak csökkenne, de még kamatoztatni is lehetne.

Josh Hawkins, a Circle marketingért felelős alelnöke szerint, a dollárhoz kötött stabilcoinok vonzóak lehetnek a vállalkozások vagy magánszemélyek számára, a helyi valuta volatilitásával és hiperinflációval szemben. Argentínában, egy másik inflációs gazdaságban, az emberek egyre inkább az amerikai dollárhoz kötött DAI-hoz fordulnak, miután az amerikai kormány korlátozásokat vezetett be az állampolgárok által vásárolható dollár mennyiségére vonatkozóan. 

Látjuk, hogy növekszik a digitális dollár iránti kereslet, különösen az elmúlt 12 hónapban. - mondta Hawkins

 

Kihasználatlan piac

A Világbank szerint, Afrikában körülbelül 350 millió felnőttnek nincs bankszámlája. A hagyományos megtakarítási csoportok, kicsik és nagyok is, alapvető szerepet játszanak abban, hogy megtakarítási és hitelezési lehetőséget nyújtsanak emberek és vállalkozások millióinak, nemcsak Nigériában, hanem az afrikai kontinens egészén.  Már 2018-ban 11 millió ember volt tagja ilyen megtakarítási csoportoknak és 3 milliárd dollárt takarítottak meg. 

Crypto I Cryptofalka Forrás: https://retirementinvestments.com/

 

Megtakarítási alapok digitalizálása

Aronu Ugochukwu, a Mint Finance fintech cég vezérigazgatója elmondta, hogy létrehozott egy olyan platformot, amely az afrikai hagyományos megtakarítási csoportokat szolgálja ki. A nigériai közösségi megtakarítási csoportoknak és a nagyobb hitelszövetkezeteknek lehetőségük lesz megtartani megtakarításuk értékét, és még magasabb hozamokat is elérni azáltal, hogy pénzeszközeiket stabil dollárrá konvertálják, mint pl USDC. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Összefoglalva

Megoldást jelenthetnek a fejlődő országokban a kriptovaluták felhasználási módjai, legyen az stabilcoin, vagy staking vagy farmolás. Azt lehet észre venni, hogy az emberek pénzügyi intelligenciája folyamatosan növekszik, így rendre megoldást találnak az inflációs vagy megtakarítási problémákra. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.78% $64,066.15
Ethereum ETH -0.61% $3,064.1
BNB BNB 1.19% $560.99
Solana SOL 0.43% $143.71
XRP XRP 4.05% $0.515
Dogecoin DOGE 2.03% $0.1549
Cardano ADA 8.95% $0.4953
Litecoin LTC 2.73% $82.7
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!