Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bitcoin árfolyam volatilitás nyomát se mutatja, na de meddig?

Bitcoin árfolyam volatilitás nyomát se mutatja, na de meddig?

Már 2 hónapja oldalazik a Bitcoin árfolyam. Mai elemzésünkben megnézzük vajon meddig mehet ez így és mi várható a dinamika megjelenése után.📊

 

Bitcoin árfolyam elemzés - Heti nézet

Alapvetően a Bitcoin árfolyam magas volatilitással rendelkezik. Pontosan ezért népszerű sokak körében, ugyanis ha valaki jól játssza ki a kártyáit, akkor nagyon rövid idő alatt hatalmas profitra tud szert tenni. Az elmúlt hetekben viszont érdekes módon szinte stabilcoin módjára működött a Bitcoin. Minek nekünk Tether ha 2 hónapig oldalazik a Bitcoin árfolyam?! :D Márpedig így telt el az előző két hónap! Ugyanis 70 napja pontosan ugyanúgy 9200 dollárt ért egy Bitcoin, mint a mai napon!

Alapvetően a Bitcoin volatilitással szemben az az álláspontunk, hogy amint haladunk előre az időben és nő a Bitcoin és a kriptovaluta piac kapitalizációja, úgy fog csökkeni a jövőben a Bitcoin árfolyam volatilitása. Azt fontos látni, hogy a jelenlegi 200 milliárd dollár körüli Bitcoin marketcap töredéke az egyéb hagyományos tőzsdei befektetéseknek. Ezért pedig mivel "kevés pénz" van még a Bitcoinban és a kriptovaluta piacon, így az árfolyamot is könnyű megrángatni. Ez pedig általában magas volatilitáshoz vezet. 📈📉

Az elmúlt hónapokban viszont ennek nyoma sem volt! A lenti grafikonon a heti Bitcoin árfolyamot láthatjátok, egy gyertya egy hét mozgásait foglalja magába.

Bitcoin árfolyam elemzés I Cryptofalka Bitcoin árfolyam elemzés-1w-20200707

Több dolog is egyértelműen kivehető ezen a viszonylag egyszerű grafikonon:

  • Olyan zónához érkeztünk, ahol sok ellenállás összpontosul: Csökkenő trendvonal ellenállása, Ichimoku felhő ellenállása, vízszintes ármozgások ellenállása
  • Az emelkedő trendvonalról való pattanás után nagy emelkedésen van túl a Bitcoin árfolyam. Közel 100% emelkedésről beszélünk

Ezek függvényében már nem is annyira meglepő, hogy egy hatalmas pumpa után egy komoly ellenállás előtt neki áll oldalazni az árfolyam! Mondhatni szüksége van a piacnak egy kis pihenőre az előző hajtás után, mielőtt újabb dinamikát láthatnánk. A következő fejezetben megnézzük picit részletesebben, hogy milyen szcenáriókkal kellhet majd készülnünk a Bitcoin árfolyam volatilitásának megjelenésekor. ⤵️

 

Bitcoin árfolyam elemzés - Napi nézet

A napi nézetre való váltással ráközelítettünk a Bitcoin árfolyam elmúlt hónapjaira, hogy rövidebb távú képet kapjunk a mozgásról. 📊Itt is egyértelműen kivehető az oldalazás. Ez pedig főként az ellenállásról lepattanó csúcsokban látható a legjobban. A 10 300-10 500 dolláros ellenállással látszik, hogy több, mint fél éve küzd az ár, de egyelőre nem sikerült azt áttörnie. 

 

Ha szeretnél többet tanulni a Bitcoin, blokklánc és a tőzsde világából, olvasd el ingyenes E-bookunkat! 22 fejezet, 172 oldal, magyarul, teljesen ingyen! 🔥 LINK

 

Illetve május óta 9000 dollár alatt sem nagyon tudott zárni a Bitcoin árfolyam, ugyanis folyamatosan sikerült emelkedő aljakat produkálnia. Ezt főként egy alsó trendvonal és a napi Ichimoku felhő támasza táplálja.

Bitcoin árfolyam elemzés I Cryptofalka Bitcoin árfolyam elemzés-1d-20200707

Ezzel elmondható, hogy kb. beragadt a Bitcoin árfolyama két erős ellenállás és támasz közé! Az egyik nem engedi lefele esni az árat, a másik pedig folyamatosan fogja az emelkedést. Így nem maradt más választása az árfolyamnak, mint egy unalmas oldalazás.

Talán a kereskedési volume mutatja a legszebben, hogy a legtöbb tőzsdei kereskedő egyre csak kivár! Vár arra, hogy eldőljön a jelenlegi bizonytalan helyzet és már biztosabban tudjon állást foglalni. A tőzsdei kereskedésben, mint az élet sok más területén is a “megelőzés” a legfontosabb. Vagyis az, hogy felkészüljünk a bizonyos forgatókönyvekre és hideg fejjel, gyorsan tudjunk ésszerű döntéseket hozni. A mostani időszak pontosan erre lehet alkalmas‼️

Bika kimenetel: Sikerül pattanni az Ichimoku felhő támaszáról és az emelkedő trendvonalról. Ha pedig utána sikerül áttörni a 10 500$-os ellenállás akkor egy közel egy éves ellenállás fog áttörni. Ez esetben hatalmas dinamikát várnánk felfele. Ez esetben hamar itt lehetne a 14 000$ vagy akár a korábbi ATH is!

Medve kimenetel: Ha letörik az emelkedő trendvonalunk és a felhő támasza akkor is nagy dinamikát várnánk lefele. Viszont azért nem akkorát, mint a bika esetnél. Ugyanis ott több éves mozgás megtörése jönne össze, negatív esetben "csupán" 2 hónaposról beszélhetünk. A Bitcoin árfolyam alsóbb támaszai 8200 dollárnál, de főként 7000 dollárnál lennének. Ezeknél a pontoknál lehet érdemes pattanóra spekulálni ha így alakul a Bitcoin mozgása.

 

Bitcoin árfolyam elemzés összefoglalva

Egy több éves ellenállás áll előttünk, lentről pedig több támasz is fogja az árfolyamot. Ez egy alacsony kereskedési volume mellett történő oldalazásra kényszeríti az árfolyamot. De persze ez sem tarthat örökké! Ha pedig megtörik a két hónapos előfeszítés, akkor bárhogy is alakul de nagy dinamikára számítunk!

Jelenleg nem foglalnánk rövid távon állást a bikák / medvék között, de célszerű lehet a bizonytalanságot BTC-USD diverzifikációval kiküszöbölni. Valamint felkészülni mind a kettő eshetőségre is, hogy ha jön a dinamika akkor higgadtan tudjunk helyesen dönteni!

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Válj sikeres kereskedővé a tőzsdei gyorstalpaló oktatásunkkal
  3. Újabb zöld hetet zártak a tőzsdék, de a neheze hátra lehet
  4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
  5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
  6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.04% $65,571.02
Ethereum ETH -3.33% $3,447.66
BNB BNB -1.72% $594.14
Solana SOL -7.48% $136.32
XRP XRP 0.66% $0.4935
Dogecoin DOGE -9.06% $0.1221
Cardano ADA -7.53% $0.3799
Litecoin LTC -5.58% $73.42
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!