Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Hogy teljesít a dollárral szemben a Bitcoin Cash árfolyam?

Hogy teljesít a dollárral szemben a Bitcoin Cash árfolyam?

Technikai elemzés segítségével vizsgáljuk meg, hogyan teljesít a Bitcoin Cash árfolyam a dollárral szemben. Mi látható a grafikonon, mi jöhet ezután? 📊

A Cryptofalka és a CoinCash új közös játékának nyertese a Bitcoin Cash lett, róluk készítettek nektek a Cryptofalka elemzői technikai elemzést. 🤩 A játék során az olvasók a facebookon szavazhatnak arról, hogy milyen altcoinról készüljön analízis. A nyertesről pedig egy Bitcoin és egy dollár ellenében készített elemzés készül el, amelynek egyik részét a CoinCash, másik részét a Cryptofalka oldalán olvashatjátok. Na de nézzük is mi a helyzet a Bitcoin Cash-el! ⤵️

 

Bitcoin Cash árfolyam dollár ellenében, heti nézeten

A Bitcoin Cash árfolyamának elemzése során célszerű először távolról szemlélni a grafikont. Ez azt jelenti, hogy nem csak az elmúlt napok, hetek mozgásait, hanem akár a korábbi évek ármozgásait is ábrázoljuk. Ez azért nagyon fontos, mert megkülönböztetünk rövid és hosszútávú trendeket is. Vagyis elképzelhető, hogy valaminek az ára az elmúlt napokban éppen csökkent, de hosszú távon masszív emelkedő aljakat és csúcsokat produkál. Ha ismerjük a rövid és a hosszú távú trendünket, akkor tudunk ideális befektetéseket lebonyolítani! 📊

Emelkedő trend minta I Cryptofalka

A legtávolibb nézet, amiről célszerű egy grafikont szemlélni az a heti nézet, itt egy gyertya egy hét mozgását foglalja magába. Ez a nézet jó képet ad arról, hogy az elmúlt évek során hogyan alakult a Bicoin Cash árfolyama. Ezen a grafikonon pedig pontosan az látható, hogy a Bitcoin Cash árfolyama az elmúlt hónapok és évek során nem emelkedett, hanem inkább csökkent dollár ellenében.

Bitcoin Cash árfolyam elemzés I Cryptofalka Bitcoin Cash árfolyam elemzés-1w-20200707

Ezt legegyszerűbben a csökkenő csúcsok és csökkenő aljak sorozatából láthatjuk, de a narancs és zöld görbével jelölt mozgóátlagok is szépen szemléltetik. A 10 EMA 10 darab gyertya alapján, a 22 EMA 22 gyertya alapján számolt mozgóátlag. Mivel a számítási módjuk különböző, ezért más időtávra adnak becslést. A 22-es egy lassabb, lomhább, a 10-es egy rövidebb, fürgébb mozgást tesz lehetővé. Ebből adódóan pedig a mozgóátlagok kereszteződése és a Bitcoin Cash árfolyamhoz képest lévő relatív helyzete is sokat elárul nekünk.

Ez alapján pedig az látható, hogy az elmúlt években a mozgóátlagok az árfolyam felett helyezkedtek el, aminek köszönhetően folyamatosan ellenállásként funkcionáltak és szorították egyre lejjebb az árat. Ennek következtében a Bitcoin Cash árfolyam a korábbi 3000 dollárról, egészen 236 dollárig süllyedt.

 

Bitcoin Cash árfolyam dollár ellenében, napi nézeten

A heti Bicoin Cash árfolyam grafikonján is szépen kivehető, hogy a csökkenő trend nagy része az 2018-2019-ben játszódott le. A 2020-as év mozgásait inkább oldalazó árfolyammal lehet már leírni. Ezért ebben a fejezetben ráközelítünk a grafikon elmúlt hónapjaira és napi grafikonon fogjuk ábrázolni a Bitcoin Cash árát.

Az elmúlt 3 hónapban gyakorlatilag a Bitcoinhoz hasonló unalmas oldalazás jellemezte a Bitcoin Cash mozgását is. Ezt az oldalazó mozgást pedig a 268 dollárnál lévő ellenállás, valamint a 205 dollárnál lévő támasz táplálja.

Bitcoin Cash árfolyam elemzés I Cryptofalka Bitcoin Cash árfolyam elemzés-1d-20200707

Az előző csökkenő heti grafikonnal szemben mindenképpen pozitívum, hogy itt már oldalazásról és nem csökkenésről beszélhetünk! Viszont a tőzsdei kereskedés során a befektetők célja az, hogy az árfolyam mozgásból profitot generáljanak. Erre pedig csak úgy van lehetőségük ha vannak olyan hullámok, amiket megtudnak lovagolni. Ennek hiányában a Bitcoin Cash árfolyama jelenleg egy kereskedésre nem ajánlott zónában van a napi nézet alapján.

Ez a közömbös státusz akkor fordulhat long irányba ha sikerül áttörni a 268 dollárnál lévő ellenállást, valamint a napi Ichimoku felhő felett zárni. (Ez szintén az emelkedő trend kezdetét mutatná). Ha pedig elbukna a 205 dolláros Bitcoin Cash árfolyam, akkor lehet szintén célszerű lereskedni azt és short pozíción elgondolkozni!

 

Cikkünk folytatódik! A Bitcoin Cash elemzésünket Bitcoin ellenében a CoinCash oldalán olvashatjátok!

Ha kedvet kaptál a Bitcoin Cash váltásra, kattints ide és látogass el a CoinCash weboldalára!

 

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Válj sikeres kereskedővé a tőzsdei gyorstalpaló oktatásunkkal
  3. Újabb zöld hetet zártak a tőzsdék, de a neheze hátra lehet
  4. Bitcoin, kriptovaluta szótár és kisokos
  5. Miért éri meg Bitcoinnal és kriptovalutákkal kereskedni?
  6. Pontos matematikai modell a Bitcoin ár meghatározásához
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.55% $64,764.63
Ethereum ETH -4.47% $3,408
BNB BNB -4.75% $580.33
Solana SOL -9.19% $133.02
XRP XRP -6.43% $0.4813
Dogecoin DOGE -10.10% $0.1197
Cardano ADA -10.15% $0.3716
Litecoin LTC -8.15% $71.51
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!