Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bitcoin, S&P 500, Arany, Apple - Zöldellnek a tőzsdék

Bitcoin, S&P 500, Arany, Apple - Zöldellnek a tőzsdék

Komolyabb emelkedést láthatunk a legtöbb tőzsdei termék árában, emelkedtek a részvények, bitcoin és az arany is. Elemzésünkben megnézzük mire is elég mindez. Bitcoin, Ethereum S&P500, Apple, Arany elemzések. 📊

 

Tőzsde árfolyam - Így teljesített a Bitcoin az elmúlt héten

Kriptovaluta: Bitcoin
Teljes piaci kapitalizáció: ~133 000 000 000 $
Változás az elmúlt 1 hétben: +22%
Teljes piaci kapitalizáció változása az elmúlt 1 hétben: ~29 260 000 000 $ emelkedés

A Bitcoin árfolyamát enyhe emelkedő trend jellemezte az elmúlt 1 hétben, mely hatására a Bitcoin ár a 6000 dolláros tartományból 7300 dollár körüli szintekre ugrott. Alapvetően pozitívum, hogy sikerült pattanni a túladott tartományból és említésre méltó emelkedést produkálni, de ennek ellenére még úgy gondolnánk, hogy ezzel "nem vagyunk kint az erdőből".

Tőzsde árfolyam BTCUSD-1d-20200407

A felvázolt pozitív emelkedés mellett két negatívum van, ami miatt nem tetszik még a Bitcoin árfolyam és, amiért még óvatosan kezelném a vezető kriptovalutát. Az egyik magának az emelkedésnek a jellege, látható, hogy egy emelkedő ék alakzatot vesz fel, ami köztudottan negatív medve alakzat. Ezzel összhangban van a kereskedési volume igazán alacsony szintje is. Ebből az olvasható ki, hogy a nagy piros letörésnél erős eladói nyomás jelentkezett, ezután viszont az eladói oldal nem tudott még hasonlót felmutatni. Ez egy ilyen letörés után nem a legszebb jel.

Ennek ellenére egy erős közömbössel lehet illetni a Bitcoin grafikonját. Ha újra tudnánk zárni az ábrán berajzolt Ichimoku felhő felett vagy megjelenne erős kereskedési volume akkor változna ez nálunk pozitívba, egészen addig óvatosan kezeljük a mostani emelkedést. Viszont egyre jobban közeledik a Bitcoin blokkfelezés, érdekes hónapunk lesz ismét!

 

Tőzsde árfolyam - Így teljesített az Ethereum az elmúlt héten

Altcoin: Ethereum
Teljes piaci kapitalizáció: ~18 640 000 000 $
Változás az elmúlt 1 hétben: +36%
Teljes piaci kapitalizáció változása az elmúlt 1 hétben: ~6 480 000 000 $ emelkedés

A vezető altcoin az Ethereum árfolyama is szép teljesítményt tudott felmutatni az elmúlt hónapban, közel +36%-ot emelkedett a tőzsdei ára, jelenleg 170 dollárt ér egy Ethereum. Viszonylag nagy esés előzte meg ezt a mozgást, szóval itt sem meglepő a túladott zónából való pattanás. Az emelkedés jellege itt is emelkedő ékre hajaz, viszont, ami pozitívum, hogy egyelőre úgy néz ki sikerült invalidálni ezt az alakzatot egy komolyabb kitöréssel.

Tőzsde árfolyam ETHUSD-1d-20200407

Ezzel egyelőre legyűrte az Ethereum a rövid távú ellenállásokat, viszont maga a mozgástere egyelőre korlátozott hosszabb távra! Ugyanis a 180-200 dolláros árfolyam komoly ellenállást mutat. Itt húzódik az hosszú távú emelkedő trend esélyét megadó Ichimoku felhő, a mostani esésre behúzott Fibonacci 0,618-as szám és egy trendvonal is. Ha a pirossal bejelölt zóna felett tudunk zárni akkor beszélhetünk majd újra egyértelmű emelkedő trendről az Ethereumnál is. Ameddig ez nem jön össze addig egyelőre csak egy "túladott korrekció", amit eddig láthattunk.

Érdekel, hogy mivel foglalkozik a vezető altcoin az Ethereum? Olvasd el a róla szóló részletes bemutatónkat ➡️ Mi az Ethereum? Részletes kriptovaluta projekt ismertető

 

Tőzsde árfolyam - Így teljesített az S&P 500 az elmúlt 1 hétben

Tőzsdei index: S&P 500
Teljes piaci kapitalizáció: ~28 000 000 000 000 $
Változás az elmúlt 1 hétben: +7,5%
Teljes piaci kapitalizáció változása az elmúlt 1 hétben: ~2 100 000 000 000 $ emelkedés

Az S&P 500 a tőzsde olyan amerikai tech cégeinek nevét foglalja magába, mint az Apple, Microsoft, Amazon vagy akár a Facebook. Az index ennek az 500 nagyvállalatnak a mozgásait követi, teljes piaci kapitalizációja pedig jócskán felülmúlja a kriptovaluták számait.

Ha nem is olyan mértékben, mint a kriptovaluták, de az S&P500 árfolyam is szépet tudott korrigálni az alsóbb szintekből, igaz volt is honnan. Ahogyan korábban bemutattuk a mostani csökkenés még a 2008-as pénzügyi válság szintjeit is felülmúlja, főleg dinamikában. Ennek ellenére talán látható egy halvány reménysugár és letudta gyűrni az árfolyam a rövid távú ellenállást biztosító mozgó átlagok ellenállását. Ezeket zöld és narancs görbékkel ábrázoltuk a képen.

Tőzsde árfolyam SP500-1d-20200407

Maga a kereskedési volume viszonylag magas, ez szintén pozitív jel. Viszont ennek ellenére nem gondolnánk, hogy esetlegesen trendfordításról lenne szó az S&P500 árfolyamánál sem, egyelőre ez sem tűnik többnek, mint egy túladott zónából való korrekció. Továbbra is főként a csökkenő trend dominál, ahhoz pedig, hogy újra emelkedő trendben gondolkozhassunk mindenképpen kell majd az emelkedő csúcsok mellé emelkedő aljakat is kialakítani!

 

Tőzsde árfolyam - Így teljesített az Apple az elmúlt 1 hétben

Tőzsdei termék: Apple
Teljes piaci kapitalizáció: ~1 270 000 000 000 $
Változás az elmúlt 1 hétben: +9%
Teljes piaci kapitalizáció változása az elmúlt 1 hétben: ~109 500 000 000 $ emelkedés

Az Apple részvények ára elég hasonló képet fest az S&P500 grafikonjához, ez nem is meglepő ugye! Annyi, hogy magának az esésnek a mértéke jóval alacsonyabb volt, viszonylag jól tartják magukat az almás részvények. Viszont látható, hogy régóta nem láthattunk a mostani eséshez hasonlót az Apple árfolyamánál sem, ezért valószínűleg hosszabb idő lesz mire újra helyreáll a rend és egyértelmű emelkedő trendről beszélhetünk. A kezdés jó, de szükség van a folytatásra is!

Tőzsde árfolyam APPL-1d-20200407

 

Tőzsde árfolyam - Így teljesített az Arany az elmúlt 1 hétben

Tőzsdei termék: Arany
Teljes piaci kapitalizáció: ~7 500 000 000 000 $
Változás az elmúlt 1 hétben: +6%
Teljes piaci kapitalizáció változása az elmúlt 1 hétben: ~450 000 000 000 $ emelkedés

Jelenleg nagyon ritka az olyan tőzsdei árfolyam, ami a mindenkori All Time High (ATH) közelében jár, az arany tőzsdei ára viszont ilyen! Őt is megviselte a pénzügyi válság szele és elég nagyot zakózott, viszont egyelőre nagyon is úgy néz ki, hogy a fizikai arany bírt a leggyorsabban talpra állni. Maga az arany emelkedő trendje ezért sértetlen és egyelőre megkérdőjelezhetetlen.

Tőzsde árfolyam cryptofalka ARANY-1d-20200407

1700 dollárnál van egy erősebb ellenállás a mindenkori csúcs közelében, ha ezt letudja gyűrni az árfolyam onnantól pattanhat el igazán az arany árfolyama és akkor ha még rájön a FOMO is akkor szépet szárnyalhat. A lényeg, hogy továbbra is képes legyen megtartani az abszolút emelkedő trendjét a világpiaci nyomás alatt is

 

Összefoglalva

Jól teljesített a legtöbb tőzsde árfolyam az elmúlt 1 héten, igaz maguk a viszonyítási pontok is nagyon mélyen voltak. Relatíve az arany árfolyama tartja legjobban magát és ő volt képes egyedül bevédeni a korábbi emelkedő trendjét. A legnagyobb korrekciót nem meglepően a kriptovaluták, így a Bitcoin és az Ethereum produkálták a maguk 22 és 36%-os emelkedéseikkel. Ennek ellenére azt gondoljuk, hogy a világtőzsde ezzel még "nincs kint az erdőből". A mostani korrekció szükségszerű volt, még sajnos messze a csökkenő trend reménye, hamar megjelenhetnek a profit realizálók és egy új csökkenő ciklus is simán benne van a pakliban. 

 

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.59% $63,663.31
Ethereum ETH -2.21% $3,046.19
BNB BNB -0.93% $556.75
Solana SOL -2.36% $141.41
XRP XRP 3.30% $0.5182
Dogecoin DOGE -0.45% $0.1521
Cardano ADA 2.04% $0.4781
Litecoin LTC 1.30% $82.45
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!