Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Blokklánc elemzés: ellopott kriptovaluták nyomában

Blokklánc elemzés: ellopott kriptovaluták nyomában

2023-ban eddig több mint 900 millió dollárt loptak el a kriptovilágban. Nézzük meg, hogyan segíthet a blokklánc elemzés az ellopott kriptovaluták felkutatásában és visszaszerzésében!

Növekvő fenyegetettség a kriptovilágban

A decentralizált pénzügyek (DeFi) és a szélesebb Web3-térség gyors fejlődése közepette a biztonság kiemelkedő fontosságú. Folyamatosan új fenyegetések jelennek meg, így a kockázatértékelés és a megbízhatóság értékelése érdekében elengedhetetlen a támadási minták megértése.

Csak 2023-ban eddig több mint 990 millió dollárt veszítettek el vagy loptak el a Cointelegraph Crypto Hacks adatbázisa szerint.

Cryptofalka privát tagság banner I Cryptofalka

A Lazarus Group, egy észak-koreai állami hackercsoport továbbra is állandó fenyegetést jelent. A Lazarus 2023-ban összesen legalább 291 millió dollárnyi megerősített veszteségért volt felelős. Még az év harmadik negyedévében is aktív maradt a csoport, a CoinEx elleni támadásban 55 millió dollárt meghaladó veszteséget okoztak.

A biztonság megerősítése blokklánc elemzéssel

A vállalatok is küzdenek a potenciális hackek és exploitok leküzdésével, de a kriptovalutákba fektető egyéneknek is szükségük van tőkéjük védelme érdekében az elemzések és kutatások készségeire.

A blokkláncelemzés a blokklánc tranzakciók vizsgálatának nyomozati folyamata, a tiltott tevékenységek nyomon követése és az ellopott eszközök visszaszerzése érdekében. A következőképpen működik:

  • Tranzakciók nyomon követése: A blokklánc-elemzők aprólékosan nyomon követik a lopott kriptopénzeket érintő blokklánc-tranzakciókat.
  • Címek csoportosítása: Csoportosítják a kapcsolódó címeket, hogy azonosítsák a lopott pénzeszközök áramlását. A klaszterezés segít megérteni, hogyan mozognak a pénzeszközök a tárcák között.
  • Viselkedéselemzés: Az elemzők a tranzakciós minták tanulmányozásával azonosíthatják a szokatlan vagy gyanús viselkedést, amely hackelésre vagy lopásra utalhat.
  • Mintafelismerés: A múltbeli adatok és az ismert támadási minták segítségével felismerik a felmerülő fenyegetéseket, lehetővé téve a korai felismerést és a veszélyek enyhítését.
  • Szabályozási éberség: A kormányok világszerte szigorúbb pénzmosás elleni (AML) és ügyfélismereti (KYC) szabályozások bevezetését szorgalmazzák a kriptopénzügyekben.
  • Együttműködés: A blokkláncelemzés gyakran magában foglalja a bűnüldöző szervekkel, tőzsdékkel és más érdekeltekkel való együttműködést az ellopott eszközök befagyasztása vagy visszaszerzése érdekében.
ellopott kriptovaluta I Cryptofalka

A nyílt forrású hírszerzés (OSINT) egy másik kritikus összetevő. A nyomozók az OSINT segítségével információkat gyűjtenek a hackelésben részt vevő személyekről vagy szervezetekről. Mindezt nyilvánosan, legális eszközökkel megszerezhető, vagy korlátozott körben terjesztett, de nem minősített adatok segítségével.

Ez magában foglalhatja olyan eszközök használatát is, mint pl. az Etherscan, a Nansen, a Tenderly, az Ethective vagy akár a Breadcrumbs.

On-chain adatokkal az ellopott kriptovaluták ellen

Egy figyelemre méltó esetben a Curve Finance exploit elkövetője, aki július 30-án több mint 61 millió dollárnyi kriptopénz veszteséget okozott, mintegy 8,9 millió dollárnyi kriptopénzt adott vissza az Alchemix Finance és a Curve Finance számára.

Meglepő módon a támadó indítéka nem a lebukás elkerülése volt, hanem a kizsákmányolt protokollok integritásának megőrzése. Bár a visszaadott pénzeszközök a teljes lecsapolt összeg nagyjából 15%-át teszik ki, ez az incidens rávilágít a kriptotérben a biztonsági rések után kialakuló bonyolult etikai és motivációs dinamikára.

Az on-chain adatok továbbra is felbecsülhetetlen értékű nyomozati eszköz maradnak, amely egyedülálló a blokklánc és a kriptoeszközök világában. A mögöttes elosztott főkönyvi technológiának köszönhetően minden Web3-rajongó számára kivételes rálátást biztosít az eszközök mozgására, a tranzakciók nyomon követésére és az elemzési képességekre.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.37% $67,254.44
Ethereum ETH -3.62% $3,669.41
BNB BNB -2.68% $594.52
Solana SOL -6.06% $165.58
XRP XRP -0.41% $0.5238
Dogecoin DOGE -5.08% $0.158
Cardano ADA -4.44% $0.4606
Litecoin LTC -0.88% $85.31
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!