Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
BTC mellett az altcoin piac is dübörög idén

BTC mellett az altcoin piac is dübörög idén

Pár hete elkezdtünk felhívni a figyelmet az altcoin piac nyújtotta potenciálra. Párhuzamosan az idei Bitcoin emelkedéssel, az altok sem nyújtanak csalódást. Pozitív tehát eddig az idei év. Most ismét alt teljesítményekkel szemezgetünk. 

 

Növekvő altcoin piaci dominancia

Érezhető volt valamekkora pattanás az alt piactól, több jel is utalt erre. Nagy vásárlói volume ugrott be a piacukra, amivel az addig igen stagnáló, és mélyen lévő altcoin piacot szép százalékok formájában meg lehetett ugrasztani.  

Többen is szép emelkedésekkel jelentkeztek az évben. Pozitívum, hogy kis és nagy piaci kapitalizációval rendelkezdő nevek is kiugró teljesítményekkel tudtak jelentkezni az altcoin piacról. Gondoljunk csak az ETC, vagy a DASH idei menetelésére, vagy a kisebb kapitalizációval rendelkező nevek közül az ICX, vagy éppen a WAN áremelkedéseire. Az utóbbi, igen hosszú időszakban nem ez volt a megszokott. Az általános alt piaci down trend alatt, ritkán, maximum egy-két név tudott kiugró teljesítményt produkálni. Ehhez képest most egy nagyobb össznépi altcoin bummról beszélhetünk.
Ez meglátszik a piaci dominancia alakulásán is. Annak ellenére, hogy +30%-s emelkedéssel indított az évet a Bitcoin, egyelőre dominancia terén veri a királyt az altcoin piac. 

altcoin piac altcoin piac dominancia vs Bitcoin dominancia

 

Trendfordító jelek

Erősödő tehát az altcoin piac. A növekvő dominancia mellett több bika jel is észrevehető a grafikonjaikon. A megjelenő nagy vásárlói volume/kereslet beáramlásán kívül, több grafikon is tudott heti ábrákon trendfordító jelekkel szolgálni. Minél nagyobb időtávokon vizsgáljuk a grafikonokat, azok annál erősebb jelzéseket adnak, így a heti grafikonok jelzéseit illik komolyan venni. 

 • Csökkenő trendvonal áttörése
 • Dupla alj nyakvonal áttörése
 • Eső ék áttörése
 • Fordított váll fej nyakvonal áttörése

A fentiek általánosságban véve trendfordító jeleknek számítanak. Több grafikon is hozza ezeket a szignálokat. A szemléltetés kedvéért Ethereum, Monero és EOS grafikonon mutatom be egyesek teljesülését.  
Pozitív tehát eddig az év. Ritka esemény, hogy BTC mellett az alt piacnak is jut tér emelkedéseket produkálni. Érdemes továbbra is rajta tartani a fókuszt a kriptovaluták 2020-s mozgásán. 

ETH- BTC 1w, XMR-BTC 1w, EOS-BTC 1w ETH- BTC 1w, XMR-BTC 1w, EOS-BTC 1w 

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

 

További ajánlott cikkeink:

 1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
 2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
 3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
 4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
 5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
 6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
 7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
 8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.22% $66,502.22
Ethereum ETH -0.89% $3,450.55
BNB BNB -2.27% $580.33
Solana SOL -1.45% $175.97
XRP XRP 0.01% $0.597
Dogecoin DOGE -2.64% $0.1341
Cardano ADA -2.99% $0.42
Litecoin LTC -4.30% $71.12
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!