Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál

Szerző: | ápr 17, 2020 | Kriptovaluta, Kriptovaluta hasznos

Örülhetnek a szabályozók ugyanis, sok módosítást eszközölt a Facebook saját kriptovaluta projektje a Libra. Vajon így már élesben is elindulhat a projekt?

 

Nehezen indult a Facebook Libra projektje

Az elmúlt hetekben sorra röpködtek a hírek Kínából az ottani digitális valuták fejlesztése kapcsán, úgy néz ki most végre Amerikában is rákapcsoltak! A Facebook által fejlesztett Libra projekt ugyanis fontos változtatásokat jelentett be. Aki nem ismerné mivel foglalkozik a Libra itt egy útmutató hozzá: Facebook Libra: se vele, se nélküle.

Miután a Facebook nyilvánosságra hozta a projekt részleteit számos kritika érte a szabályozók részéről a projektet, illetve sok támogató kihátrált a projekt mögül. Az amerikai kongresszusi meghallgatáson szintén jól megizzasztották a Facebook és a Libra tagjait, a legtöbb kérdés még csak nem is a Libra, hanem a Facebook ellen irányult. 

Facebook_inkabb_bitcoin_mint_libra.jpg

A Facebook jelenleg is több milliárd ember személyes adataival rendelkezik, az elmúlt években pedig többször bebizonyította, hogy ezeket az adatokat néha nem megfelelően használta fel. A Facebook Libra projektjének segítségével a vezető social media oldal egyhamar több millió ember pénzügyeire is rálátást kapna.

 

Több Módosítást is bevezet a Facebook Libra projektje

A kongresszusi meghallgatások után döntöttek a Libránál és módosítottak az eredeti elképzeléseken! Először is a Libra benyújtott egy kérelmet a FINMA-hoz (Swiss Financial Markets Supervisory Authority). Ez egy igazán nagy lépés, ugyanis így, mint nemzetközi fizetési szolgáltatás lesz bejegyezve. Továbbá a projekt több más központi bank és pénzügyi szabályozó hatóság hozzájárulását is igényli. Ezzel talán el tud indulni a Facebook Libra projekt azon az úton, hogy végül “banki szolgáltatásokat” nyújtson.

Nem csak szabályozási oldalon, de technikai oldalon is módosítottak A Libra által megálmodott “multi stabilcoin” LBR-hez nem valós valutákat, hanem stabil coinokat fognak használni. Ezzel nem egy bankban fogják tárolni az LBR mögött álló “fedezetet”, hanem az LBR mögött álló kosárban is digitális stabilcoinok lesznek. Ehhez pedig nem csak libra koinját fogják létre hozni, hanem a dollár, euró, vagy a font digitális stabilcoinjait is.

Ezt a fejlesztést pedig egy okos szerződés segítségével fogják megoldani, amivel az adott mondjuk digitális font stabilcoin árát a FIAT font árához rögzítik. Ez a lépés amúgy nagyban növeli a Facebook Libra projektjének a flexibilitását is, ugyanis ennek segítségével az LBR mögött álló stabilcoinokat akár könnyebben módosíthatják.

libra

 

Módosul a Libra whitepaper-e is

A Facebook Libra whitepaperjében is módosított a projekt! Az első verzió szerint a Libra egy a Libra Association által engedélyezett hálózat, amelyet a Libra Association irányít és a tervek szerint az elkövetkező 5 évben külső szabályozás nélkül működik.

A felülvizsgált white paper egy jóval szabályozó barátabb képest fest a Facebook kriptovaluta projektjéről. A projektet már többnyire szabályozott módon képzelik el és kezdetben csak szabályozott kriptovaluta vállalatok számára lesz elérhető.

Úgy néz ki, hogy a Facebook hajlandó kompromisszumokat kötni és továbbra is hatalmas potenciált lát a Libra jövőjével kapcsolatban. Az irány amerre elindultak valószínűleg jó, de, hogy ez elég lesz-e a szabályozók meglágyításához arra még azért kíváncsiak leszünk.

Mindeközben Kína nem tétlenkedik és full gázzal megy a saját digitális valuta projektje: A Kínai digitális valuta a krízis ellenére már a célvonalban

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Bitcoin kisokos cryptofalka E-book

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Kriptovaluta projekt ismertetők

Nexo, kriptovaluta hitel és passzív jövedelem a blokkláncon

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Chainlink: Okosszerződések és a valós világ közötti kapocs

Az okosszerződés platformok ideális megoldást nyújtanak számos applikáció, program, hálózat futtatására, ugyanakkor a használatuk a saját kódjaikon megírt program szerint történik. Egy működőképes blokklánc megoldásra való átállás megkívánja a végfelhasználók átirányítását egy okosszerződés dApp-ra. A Chainlink teremti meg a hidat a meglevő programok és okosszerződések között. 

A dobogóért is versenyző stabilcoin! Tether projekt ismertető

A stabilcoin, ami kiszorította a fiat valuták jó részét a napi kripto kereskedésből. Ismerjétek...

Monero ismertető: mindenki kedvenc privát coinja

Az anonim kriptovaluták a készpénzhez hasonló peer-to-peer módon kínálnak online fizetéseket, viszont a coinok minden korábbi állomása és címek minden későbbi küldése visszavezethető használat során. A tranzakciók titkosítására a Bitcoin hálózatán van mód, és egyes kriptovaluták tudnak ilyen opciót nyújtani, a Monero azonban az a coin aminek a blokkláncán ez a funkció alapértelmezett, de szükség esetén a tárca tulajdonosok megmutathatják az egyenlegüket, vagy igazolhatnak egy tranzakciót.

EOS crypto coin – A szupergyors okosszerződés platform

Az EOS az a projekt, ami nem tartogat egy új ötletet, vagy hódít meg egy új területet a blokklánc technológia számára, hanem egy hatékonyabb okosszerződés platformot ígér. Több coin is törekszik arra, hogy felülkerekedjen az Ethereummal szemben, mind a vállalati blokklánc megoldások leszállításában, mind a szélesebb körben elterjedt dappok tekintetében. Az EOS a skálázhatóság problémájának áthidalásában látja a jövőt, az EOSIO blokklánc, milliónyi tranzakció bonyolítására lett tervezve, nulla költség mellett.

A digitális ezüst! Mit érdemes tudni a Litecoinról?

A Bitcoin legnagyobb alternatívája. Kicsit privát, kicsit okosszerződéses, kicsit Bitcoin. Miért jobb? Miért nem? Tekintsük át a Bitcoin Cash eredetét és legfontosabb jellemzőit.

Mitől 3. generációs kriptovaluta a Cardano? Megmutatjuk!

A kriptovaluta ami a megszokottnál hosszabb tervezés és szélesebb közösség munkájának eredményeképp jött létre. Az Ethereumnál szerzett tapasztalatok alapján újragondolt okoszerződés platform még fejlesztés alatt áll, de az eddigi eredmények és a folyamat kivitelezése magáért beszél. Bemutatjuk a Cardano blokklánc ADA coinját.

Mi az Ethereum? Részletes kriptovaluta projekt ismertető

MI AZ ETHEREUM? EGY DECENTRALIZÁLT OKOSSZERZŐDÉS PLATFORM   Ethereum legfontosabb adatai:...

A magyarok kedvenc altcoinja! Ripple projekt ismertető

Az alapoktól mutatjuk be nektek, hogy mivel foglalkozik a Ripple kriptovaluta projekt....

Ez a Binance coin, a legnagyobb kriptovaluta tőzsde terméke

Mitől lesz sikeres egy centralizált coin és egy kripto tőzsde? Attól hogy ugyanaz a csapat egyszerre indítja be a kettőt! A Binance zseniális ötletét vettük górcső alá.

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.