Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Egyre népszerűbbek a decentralizált kriptotőzsdék

Egyre népszerűbbek a decentralizált kriptotőzsdék

A decentralizált kriptotőzsdék, a DEX-ek száma nőtt a leginkább az elmúlt időszakban, miközben a központosított tőzsdék népszerűsége stagnált
 
 

A kriptotőzsdék közül a DEX-ek száma nőtt a leginkább

A Chainalysis november 11-én közzétett egy jelentést a kriptotőzsdékről, ami betekintést nyújt a tőzsdék népszerűségi adataiba üzleti modelljeik szerint lebontva, beleértve a DEX-eket, CEX-eket, tőzsdén kívüli (OTC) brókereket, származékos platformokat és magas kockázatú tőzsdéket. A jelentésből kiderül, hogy a decentralizált cserék (DEX) száma gyorsabban növekszik, mint az összes többi típusú kriptováltó, ám a központosított tőzsdék korántsem népszerűtlenek, a Binance-nek októberben 171 millió látogatója volt.
 
CEX vs DEX I Cryptofalka Forrás: https://blog.bitnovo.com/

Az adatok szerint a DEX-ek száma 2019 első negyedéve és 2021 harmadik negyedéve között több, mint 100%-kal nőtt, és ez év júniusára 205 körülire emelkedett. Összehasonlításképpen, a CEX-ek száma átmenetileg 100-ról 120-ra nőtt, majd ezen az időn belül a 100-as régióba süllyedt. A tőzsdén kívüli brókerek száma is jelentősen nőtt, 2021 harmadik negyedévében mintegy 50%-kal nőtt, és a 150-es szintre emelkedett. A származtatott tőzsdék száma enyhén ugrott 2019-ben 125 körülire, és azóta lényegében tartja magát ebben a régióban. A kockázati tőzsdék 2020 közepén törtek ki 150 körüli szintre, majd 2021 harmadik negyedévében meredeken 100 alá süllyedtek.

Kriptotőzsdék száma I Cryptofalka Forrás: Chainalysis

Természetesen az egyes kategóriák aktív cseréinek száma nem az egyetlen módja annak, hogy megítéljük a kategóriák állapotát. Végtére is, a kriptovaluta üzletek nem egyszerűen túlélni próbálnak – a gyarapodáshoz növelniük kell felhasználói bázisukat és tranzakciós volumenüket – áll a jelentésben.

https://twitter.com/chainalysis/status/1458477265512189958

A Chainalysis rámutat arra, hogy a DEX-ek növekvő népszerűsége az elmúlt két évben egybeesett a DeFi iparág robbanásszerű növekedésével. A cég kiemelte, hogy a DEX-ekben zárolt összérték a 2020 júliusi körülbelül 10 milliárd dollárról 2021 májusában elérte a 368 millió dolláros csúcsot, ami nagyjából 3579%-os növekedést jelent.

 

A Binance még mindig piacvezető a kripto tőzsdék között 

Annak ellenére, hogy az elmúlt hónapokban a szabályozó hatóságok intenzív ellenőrzésével és szabályozásával kellett szembenézniük, az adatok azt mutatják, hogy a Binance központosított tőzsde még mindig a versenytársai fölé emelkedik. A Finbold által összeállított Similar Web adatai szerint októberben a Binance bonyolította le a legnagyobb internetes forgalmat az összes kriptotőzsde közül, összesen 171 millió látogatóval. Ez a szám 12%-os növekedést jelent az előző hónaphoz képest. A Coinbase a második helyen áll 91 millió látogatóval a múlt hónapban, és 31%-os forgalomnövekedést ért el az előző hónaphoz képest.

Binance I Cryptofalka Forrás: https://www.livebitcoinnews.com/

A harmadik legnépszerűbb tőzsde a PancakeSwap, egy DEX, amely a Binance Smart Chain-en működik, 25 millió látogatóval és 14%-os havi növekedéssel. Míg a Bybit a negyedik helyen áll 24 millióval (8%-os csökkenést produkált szeptemberhez képest). A Coingecko adatai azt mutatják, hogy a Binance jóval megelőzi versenytársait a kereskedési volument tekintve, a platformon több mint 33,3 milliárd dollár kereskedési volumen volt tapasztalható az elmúlt 24 órában. Ez a szám több mint ötször nagyobb, mint a második helyen álló Coinbase 24 órás volumene, ami nagyjából 6,6 milliárd dollár 24 óra alatt.

Csütörtökön a Wall Street Journal arról számolt be, hogy a Binance korábbi vezetői úgy becsülték, hogy a cég értéke akár 300 milliárd dollár is lehet. A vállalat nem zárja ki, hogy tőzsdére lépjen, azt nem lehet tudni, hogy mikor és hogyan, ugyanis nincs hivatalos központja. Changpeng Zhao vezérigazgató azonban szeptemberben azt mondta, hogy a Binance az egyesült államokbeli fióktelepe 2024-ben induló nyilvános ajánlattételt (IPO) vizsgál.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.17% $64,445.43
Ethereum ETH -4.83% $3,083.74
BNB BNB -5.15% $553.93
Solana SOL -4.28% $139.28
XRP XRP -7.47% $0.4925
Dogecoin DOGE -7.29% $0.1533
Cardano ADA -7.20% $0.4583
Litecoin LTC -6.42% $78.57
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!